Klasu. "Lasu" Forsblom.

  • WilleWau

Näinä aikoina sosiaalisessa mediassa nopeasti vaihtuvat kuvat ja videot taitavat viedä monien käyttäjien päähuomion ja vapaan ajan. Eikä tuossa mitään, ken algoritmien ohjaamasta ja mainoksin suolatusta visuaalivirrasta tykkää, niin tarjontahan on loppumaton.

Äänikirjojen saloihin ja maksuihin en ole vielä jaksanut syventyä, koska perinteinen kirja kopsahtaa turvallisemmin lattialle, jos kirjan lukeminen alkaa uuvuttamaan.

Podcasteihinkään en ole vielä hurahtanut, mutta myönteinen yllätys oli itselleni, että perinteisen kuunnelman puolella riittää hyvää tarjontaa. Muun muassa Yle Areenan puolella. Tämän löysin vinkin perusteella.

Klaus "Lasu" Forsblom viihdyttää ja kiihdyttää ajatuksillaan.
Klaus "Lasu" Forsblom viihdyttää ja kiihdyttää ajatuksillaan.

Kahdeksan noin puolen tunnin osaa sujui kesänhelteillä kuunnellesa sukkelaan. Se mitä jäin kaipaamaan Puutarhakaupungin murhamysteerit - Tapaus perunamurhat roolijaosta oli se, että Ylen infosta puuttuivat näyttelijöiden roolinimet. Se helpottaisi pelkästään äänenperusteella tapahtuvaa roolihahmojen ja näyttelijöiden seurantaa, kun pystyisi omassa mielikuvituksessaan rakentamaan äänimaailmaan soveltuvan kuvituksen.

Näin boomerin näkökulmasta oli mukavaa kuulla Pekka Autiovuoren verevää ja vebaalista herkuttelua sisältävää heittäytymistä roolihahmonsa nahkoihin.

Lisää odotellessa mielikuvitukseni lähti jo laukkaamaan. Puutarhakaupungin murhamysteerit - Tapaus kesäkurpita-tai porkkanamurhat. Nimen lopullisen muodon riippuessa siitä, mistä kyseinen kasvispötikkä murhatuilta löytyy.

Käsikirjoittaja Jarkko Pajunen nousi omaan tietoisuuteni hervottomasta Pysäyttäkää Nyqvist - sarjasta.Jonka kaltaista mustan huumorin ja hervottomien tilanteiden telkkarisarjaa voi varmuudella viedä, valtakielille tekstitettynä Suomesta myös maailmalle.

Joten eihän sitä tiedä, jos tämä ääninäytelty Klasu "Lasu" Forsblomin johtoinen murhamysteerien sarja jalostuu ja visualisoituu koko illan elokuvaksi?

Mielikuvissani elokuvan alkukuvien musiikissa soi jo saksofonin ja pystybasson yhdistelmä, ryyditettynä trumpetin matalan rekisteripään töräytyksillä.

Lopuksi.

Linkki Puutarhakaupungin murhamysteerit - jaksoihin Yle Areenalla:

https://areena.yle.fi/podcastit/1-66623134
Linkki luettu 29.7.2024

Kirjoitettaessa soi Vaaleanpunaisen pantterin teema

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus