Kansalaisaloite tapaturmalakia ja vakuutuslääkäreitä koskien

  • WilleWau

Tällainen kansalaisaloite on saannut valtavan nosteen:

"Vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä poistettava mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja."

Tutustu ja allekirjoita osoitteessa:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2837

Vinkkaa vaikka koko suvullesi ja kaikille kavereillesi. Lämmin kiitos avustasi.

* * * *

Iltalehti oli tavoittanut ensimmäisenä kansalaisaloitteen tekijän. Pertti Latvalan. Isot rispektit hänelle.

Toivottavasti kuulemme aiheesta paljon lisää.
Toivottavasti kuulemme aiheesta paljon lisää.

"Autokatsastajana työskennellyt Pertti Latvala koki vuonna 2005 työtapaturman, jonka hoito vaati useita leikkauksia. Vamma vaivaa miestä vielä tänäkin päivänä.

Vakuutusyhtiön kanssa Latvala joutui taistelemaan vuosikaudet, ja miehen korvauksista tehdään edelleen pelkästään väliaikaispäätöksiä.

Latvala on ollut loukkaantumisestaan asti aktiivinen potilasjärjestöissä ja vetänyt vertaistukiryhmiä. Hän on saanut kuulla useita tarinoita tuloksettomasta kamppailusta vakuutuslääkärien lausuntojen kanssa, ja kansalaisaloitteen myötä yhteydenottoja on tullut suunnaton määrä.

- Itku siinä tulee, kun kuuntelee näiden ihmisten tarinoita. Nämä ovat sellaisia asioita, joita ei saisi olla."

Lue koko uutinen Iltalehti osoitteessa:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803042200787192_u0.shtml

* * * *

Aloite sai melkoisen tuuppauksen, kun demareiden Demokraatti - puoluelehdessä julkaistiin kokoomuksen kansanedustaja Harkimon haastattelu aiheesta:

”Voi sattua kenelle tahansa” – Harkimo usuttaa allekirjoittamaan kansalaisaloitteen: ”Toistensa hallituksissa ristiin istuvat tahot eivät muutokseen suostu” - Demokraatti 23.02.2018

Lue lisää Demokraatti osoitteessa:
https://demokraatti.fi/voi-sattua-kenelle-tahansa-harkimo-usuttaa-allekirjoittamaan-kansalaisaloitteen-toistensa-hallituksissa-ristiin-istuvat-tahot-eivat-muutokseen-suostu/

* * * *

Keskustelu käynnistyi edustaja Harkimon "Vakuutuslääkärien armoilla" - bloggauksesta Iltalehdessä 22.2.2018

Joten toivotaan, että keskustelu jatkuu vilkkaana. Muuten mitään todellisia korjauksia tapahtuu.

Ovathan nämä asiat olleet jo yli 20 vuotta päättäjiemme tiedossa. Varsinkin demareiden ja kokoomuksen ekosysteemeissä.

Kirjoitettaessa soi Dr. Hook

4 kommenttia

WilleWau

6.3.2018 20:58

Mielenkiinnolla odotan, kun tiedotusvälineet lähtevät tutkimaan, miksi ihmeessä tuollainen laki on saatettu voimaan? Keiden toimesta ja miten toimien?

Maallikon näkökulmasta. Perustuslain yhdenvertaisuuspykälän vastaisesti lääkärit ja vakuutuslääkärit asetettiin eriarvoiseen asemaan!

Tässä tiedon lähteille. Sieltä löytyy muun muassa ainakin neljä ministerinä toiminutta:

"HE 62/2004 VALIOKUNTAKÄSITTELY EDUSKUNNASSA"
Sosiaali – ja terveysministeriön hallitussihteeri Jaakko Hannulan valmistelema lakiesitys eteni sosiaali- ja terveysvaliokunnan kautta valmiiksi hyväksytyksi laiksi. Esityksestä käyty keskustelu oli eduskunnan julkisten pöytäkirjojen ja valiokunnan mietinnön mukaan pöyristyttävän niukkaa.

Lue lisää tilannekuvaa aiheesta:
http://ajankuva.blogspot.fi/2007/06/suomalainen-kahden-lkrin-loukku-100_15.html

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

8.3.2018 15:14

Vaikka kansalaisaloitteelle 2837 asetettu tärkein rajapyykki 50 000 allekirjoitusta saavutettiin eilen 7.3.2018, niin nimien keruuta kannattaa jatkaa vielä, koska aikaa on reilusti jäljellä.

Sillä. Mitä enemmän allekirjoituksia kansalaisaloite 2837 saa nimiä alle, niin sitä suurempi paine syntyy päättäjillemme ottaa kansalaisaloite ja sen ympäriltä paljastuvat korjauksen kohteet vakavasti. Samalla voidaan yhdessä yli yhdistys- ja diagnoosirajojen toimien vaihtaa avoimesti tietoa, siitä minkälaisia yrityksiä epäkohtien korjaamiseksi on aiemmin tehty ja miksi niitä ei ole eduskunnassa hyväksytty? Entä minkälaisen puutelistan vakuutusalan ekosysteemi esittää?

Joten toivotaan, että tuo kansalaisaloite numero 2837 eduskuntaan edetessään; tuo ensin tuon vuonna 2004 tapaturmalakiin tehdyn pienen muutoksen, nyt kunnolla päivänvaloon. Siihen liittyy paljon selvittämättömiä kohtia.

Kuten. Miksi, miten ja keiden toimesta tuo asetuksella tehty muutos vietiin läpi? Saatettiinhan siinä tavalliset lääkärit ja vakuutuslääkärit perustuslain yhdenvertaisuus pykälän kannalta katsottuna eriarvoiseen asemaan. Joten minkälaisen lausunnon perustuslakivaliokunta asiaan antoi? Entä keitä perustuslain asiantuntijoita kuultiin? Mistä nuo tiedot löytyvät? Entä miten päättäjinä olleet asioiden käsittelyn muistavat?

Kun kansalaisaloite etenee eduskunnan käsittelyyn, niin toivottavasti kaikki eduskuntapuolueet saavat olla mukana tilanteiden korjaamisessa mukana. Hallitusohjelmassa tämän sortin asioita ei ole. Jolloin hallituspuolueet voivat jättää käsittelyn hyvin köykäiseksi, elleivät oppositiopuolueet ja useat kansalais- sekä potilasjärjestöt vaadi korjausten käynnistämistä.

* * * *

Tässä kansalaisaloitteessa 2837 on siis eduskunnan käsittelyyn tulossa vasta yksi lakipykälä, jonka korjaamista vaaditaan. Korjausta vaativia lakipykäliä taitaa olla enemmänkin?

"Tämä on varmasti hyvä tilanne tarkistaa muutkin lait, joihin vastaava viritys on tehty. Niitä lienee enemmän kuin kaksi, mutta vähemmän kuin 10."

Lähde: https://twitter.com/Suomi2017/status/971387003316133888

Nimittäin maan tapahan on Suomessa ollut sellainen, että toimivaksi osoittautunut lakipykälä viedään myös kaikkiin muihin vastaaviin lakeihin. Maan tavan mukaisesti kaikessa hiljaisuudessa.

WilleWau

10.4.2018 19:02

Hyvää tilannekuvan katsausta vakuutuslääkäreiden kokemasta luottamuspulasta:

"Yläkerta: Epäluottamuksen takanaon aina yksinkertainen syy"
Kolumnit Julkaistu 8.4.2018 klo 22:33 | kommentit 4

Timo Kyllönen
Kirjoittaja on Kuhmolaisen päätoimittaja.

"Työeläkeyhtiö Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kysyi lauantaina (KS 7.4.) viereisen sivun Puheenvuoro-palstalla, mistä kansalaisten tuntema suuri epäluottamus vakuutus- ja eläkeyhtiöiden lääkäreitä kohtaan kumpuaa. Hän viittasi lähes 60 000 allekirjoitusta keränneeseen kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan muutosta mainittujen lääkäreiden ”mielivaltaisiin” oikeuksiin.

Kivekkäälle on helppo vastata, että epäluottamus kumpuaa juuri epäoikeudenmukaisen kohtelun tunteesta: kuinka me maallikot voimme ymmärtää työkyvyttömyyseläkkeen myöntämättä jättämistä ihmisille, jotka ovat lääketieteen, oman, lähipiirin ja työnantajan kokemuksen mukaan niin perusteellisen sairaita, että he eivät yksinkertaisesti kykene tekemään töitä vaikka haluaisivatkin? On aikamoista kiemurtelua väittää, ettei näissä vuosien mittaisiksi venyvissä työeläketaisteluissa olisi täysin käsittämättömiä piirteitä."

Lue lisää Kainuun Sanomat osoitteessa:
https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kolumnit/ylakerta-epaluottamuksen-takanaon-aina-yksinkertainen-syy/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

29.11.2018 13:56

Ainakaan vielä eduskunta ei ole antanut kansalaisaloitteelle rukkasia.

Jo julkisuudessa olleiden tietojen lisäksi kannattaa huomioida, että miksi potilasta/vakuutettua tutkivat/hoitavat lääkärit on voitu asettaa vakuutuslääkäreiden kanssa perustuslain (PL 6) yhdenvertaisuuspykälän suhteen eriarvoiseen asemaan.

Tuosta kaikesta lisää tässä ison kuvan katsauksessa:

"KAA 4/2018 vp vakuutuslääkärit ja tapaturmalaki"
Julkaistu elokuu 31, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

Kansalaisaloite 2837 vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia koskien on saanut eduskunnan käsittelyyn uuden asiakirjatunnuksen:

”KAA 4/2018 vp Vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä poistettava mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja. Tapaturmavakuutuslain 41 d § muuttaminen siten että tuo mielivaltaisuus poistuu.”

Kävi tämän kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyssä miten tahansa, niin tässä Suomi 2017 artikkelissa saattaa olla yhden tai useamman uuden kansalaisaloitteen siemen. Kysehän ei ole vain yhden lakipykälän sisällön korjaamisesta. Siitä tässä bloggauksessa; muutamin esimerkkitapauksin tarkemmin. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

- -

On tärkeää muistaa tämä seuraava, koska kyse on miljardien eurojen liiketoiminta-alueesta, joka perustuu julkisen vallan käyttöön valtaosin yksityisesti omistetuissa vakuutus- ja eläkeyhtiöissä.

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

SISÄLLYSLUETTELO
Kolme avainkysymystä vallasta
Kenen käskystä tapaturmalain muutos toteutettiin?
Ohi hallitusohjelman ja kaikessa hiljaisuudessa
Sote-uudistus ja vakuutusyhtiöiden ekosysteemit
Vakuutuslääkärien ylivallasta
Vakuutusyhtiöiden ylivallasta
Tapaturmalaki 41d ja sen jälkeiset samanlaiset lainkohdat
> Tässä kohtaa iso HUOM!
Hylkäävien korvauspäätösten perusteleminen
Lisätietoa isosta kuvasta

KOLME AVAINKYSYMYSTÄ VALLASTA
1. Kenellä on todellinen valta sosiaalivakuutuksissa?
2. Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?
3. Miten samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla käyttämässä, niin sanotusti tuoleja vaihtaen, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Tässä vuoden 2016 kuvakoosteessa yksi suurimmista vallankäyttäjistä kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla; lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä eli Elinkeinoelämän keskusliiton iso johtaja Mikko Nyyssölä kertoi, että kaikki on nyt kunnossa vakuutuslääkäriasioiden suhteen. Joten rutinat ja kitinät pois!

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/08/31/kaa-4-2018-vp-vakuutuslaakarit-ja-tapaturmalaki/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus