"Joka tytön pitäisi käyttää brasilialaista vahausta. Se on minun seksisalaisuuteni"
Eva Longorian vinkki Iltalehdessä 17.4.2006.
* * * * *
Toivon henkilökohtaisesti Evan partnerin puolesta, että se kaikki ei olisi ihan siinä.
* * * * *
Professori Pekka Himanen kirjoitti Hesarissa 11.3.07 muun muassa seuraavaa:
"Suomalainen innovaatiojärjestelmä on kriisissä. Jos olisin innovaatioministeri, toteuttaisin kokonaisvaltaisen muutoksen.
Suomi kärsii kilpailukykyparadoksista. Olemme hyviä kehittämään ideoita, mutta emme osaa muuttaa ideoita menestyväksi liiketoiminnaksi.
Olemme ykkösiä erilaisissa kilpailukykyselvityksissä, mutta bruttokansantuote per capita -luvuissa jäämme keskikastiin.
Olemme kuin jääkiekkojoukkue, joka periaatteessa on maailman paras, mutta sijoittuu MM-kisoissa silti aina kahdeksanneksi."
* * * * *
Itse palaisin tuohon alun Eva Longorian lausahdukseen, sillä jos yksilöiden kunnossa oleva rakkaus- ja seksielämä ei ole yhteiskunnan arvoasteikossa korkealla, niin olemmeko jatkossakin tuomittuja vain liike-elämän mekaaniseen suorittamiseen?
Olen professori Himasen kanssa yhtä mieltä siitä, että "menestys edellyttää fyysistä läheisyyttä ja luovuuden kulttuuria, jossa ideat kehittyvät vuorovaikutuksessa."
* * * * *
Koska en tunne kaikkia brasialialaisen vahauksen saloja, niin olisiko Suomelle kehitettävissä oma vastaavan tyyppinen menetelmä, joka yhdistäisi Suomen globaalissa keskustelussa oikeanlaisiin ihmiselämän solmukohtiin ja niiden taidokkaaseen avaamiseen hyvinvointia parantavaksi tekijäksi?
Hyvin pitkällehän Suomessa kaiken hyvinvoinnin perustana pidetään työtä. Eikä siinä sinällään mitään pahaa ja uutta ole.
* * * * *
Nyt kun vanhusten ja omashoitajien persiillään olevista asioista on tullut viimeinkin Suomessakin poliittisen eliitin hyväksymää ongelmakenttää, niin on ollut mielenkiintoista lukea tiedotusvälineistä, että Suomesta tehdään urauurtavaa vientityötä vanhusten hyvästä hoitomallista Japaniin!!!
Siellähän väestön ns. suurten ikäluokkien ikääntyminen on lukumääräisesti massiivisempaa kuin Suomessa. Sielläkin alkavat sukuun sidotut perinteet suvun omien vanhusten loppuun asti hoitamisesta itsenäisesti pikku hiljaa mureta.
Joten mielenkiintoista olisi tietää mistä tässä Japaniin suuntautuvassa hoitomallissa onkaan kysymys?
Siis rahan lisäksi.
* * * * *
Tekniikkaan perustuvat innovaatiot ovat varmasti Suomessa hyvässä hoidossa.
Vaan miten ovat ihmisten palveluihin liittyvät innovaatiot?
* * * * *
Koska työvoimapolitiikkaan liittyvä ennuste on, että valtaosin kaikki uudet työapaikat syntyvät palveluelinkeinojen pariin, niin voitaisiinko ajatella tuon Brasiliaan liittyvän siistimismuodon rinnalle kilpailevaa suomalaista menetelmää?
Professori Pekka Himanen voisi yhdessä kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kanssa istahtaa alas ja luoda SPP-menetelmän läpilyömiseksi globaalissa mittakaavassa todella innovatiiviset linjaukset.
Annan tässä heille muutamat kiintopisteet.
SPP-palvelupaketti olisi tietysti vapaa arvonlisäverosta ja sen voisi laittaa täysimääräisenä kotityön teettämistä koskevien saldorajojen sisään.
SPP-palvelupakettiin integroitaisiin uudella tavalla suomalaisen saunan rentouttava ja ihohuokosia avaava vaikutusmekanismi.
Joulupukkia ja Lordia ei tähän SPP-menetelmään kuitenkaan saisi mitenkään mielikuvamainonnassa kytkeä, koska se on kuitenkin K-18 luokituksen omaava innovatiivinen hoitomenetelmä aikuisiän jo saavuttaneille ja oikeustoimikelpoisille yksilöille.
Sen ympärille työryhmä Himanen&Katainen rakentaisivat myös tasapainoisen rakkaus-ja seksielämän DVD- ja mobiilipohjaisen tukimateriaalin. Pikainen rahoitus löytyisi varmaan eduskunnan alaisesta Sitrasta.
Ja sitten vain eikun hommiin.
* * * * *
Ai, niin. Tuo oli hyvä pointti: "Mikä helvetin SPP-menetelmä?"
* * * * *
Työryhmä voi tietysti itsenäisesti päättää kirjainten merkityksestä, mutta projektin työnimenä voisi olla esimerkiksi "Savolaenen Pöhheikön Pöllytys"-menetelmä.
Sen pelkästä ääneen lausumisesta Hollywoodin tähdetkin olisivat innoissaan.