Liikuttavan yksimielisesti palkansaajajärjestöt ja oppositio ovat masinoituneet hallituksen esittämää työeläkeiän nostoa vastaan.
Jotenkin ei voi välttyä vaikutelmalta, että meneillään on supisuomalainen spektaakkeli, jolla käännetään pois huomiota jostain toisesta isosta muutoksesta, jota samaan aikaan junaillaan jossain toisaalla.
Nelikantaisesti valmisteltua tapaturma-ja ammattitautilakia junailtaneen läpi konsensuskoneiston parasta aikaa? Koskettaa muuten kaikkia tämän hetken palkansaajia.
Toivottavasti tämä aika tuo myös viimein päivän valoon myös viime hallitus-ja eduskuntakaudella työelämää koskeviin lakeihin tehdyt törkeät muutokset.
Yksi esimerkki aiheen tiimoilta.
Työeläkeasioiden ja tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan (vakuutusyhtiöt maksavat vuosittaiset kustannukset - vrt. perustuslain 21 ja 22 artiklat) kelpoisuuvaatimuksiin saatiin uitettua kaikessa hiljaisuudessa pätevyysvaatimus, joka on kokonaan vailla lainsäädäntöön kirjattuja perusteita.
Hakuja ja osumia kannattaa aiheesta kiinnostuneiden hakea sanoilla:
vakuutuslääketieteen erityispätevyys
Toivottavasti media pystyy kaivamaan vastauksen seuraavanlaiseen kysymykseen:
Miten ja minkälaista palkkiota vastaan SAK, Akava ja STTK ovat johtohenkilöineen menneet hyväksymään kyseiset muutokset lakeihin, jotka suosivat vain ja ainoastaan vakuutusyhtiöitä?