Suomen ihmisoikeustilanne tuntuu olevan arvoituksellinen.
Ketkä päättävät Suomen virallisesta ihmisoikeustilanteesta ja keitä ei todellisesta ihmisoikeustilanteesta muodostettavien raporttien suhteen suvaita pääsevän osallisiksi?
Henkinen bordelli lienee vaikeasti hahmoteltavissa. Liekö sellaista edes olemassa?
Mielestäni on. Samoin kuin eri asteista itsensä myymistä. Huoraamista.
Tuollaisissa tilanteissa henkilö tai hänen edustamansa viiteryhmä toimii toisin kuin itse opettaa.
Eikä siinä mitään, mutta kun puheiden ja tekojen ristiriita kasvaa liian isoksi, niin ainakin minulta menee luottamus ja katu-uskottavuus.
Omat pettymykseni kohdistuvat vihreiden ristiriitaisiin toimintatapoihin puhuttaessa ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisesta Suomessa.
* * *
En tiedä tajusiko oikeusministeri Tuija Brax/vihr., miten isoon miinaan hän ajoi antaessaan haastattelun Iltasanomille. Ja vieläpä kolmeen sellaiseen.
Hänen kokemuksellaan ja taustallaan kyse ei voi olla vahingosta.
Haastattelu julkaistiin osana isoa kokonaisuutta Iltasanomien 3.1.09 viikonloppunumerossa.
* * *
Elämää paperilääkärien armoilla
PUHEENAIHE
Vakuutuspäätökset ratkaisee käytännössä pieni vakuutuslääkärien joukko, joka kouluttaa itse itsensä. Monet kysyvät, ovatko he vain vakuutusyhtiöiden kirstunvartijoita.
Tapaturma-asioissa suomalaisten usko oikeusturvaan on romahtanut.
* * *
Hoitavalle lääkärille oikeus vastaväitteeseen
Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.), miksi Suomessa sallitaan järjestelmä, jossa vakuutuslääkäri voi tehdä päätöksensä näkemättä potilasta ja perustelematta kantaansa?
- Vakuutuslääkäri ei ole hoitava lääkäri, vaan hän arvioi potilasta tutkineen lääkärin lausuntoja suhteessa siihen, mitä tietää oikeuden tulkintatavoista. Näin ollen vakuutuslääkärien ei nykyjärjestelmässä varsinaisesti tarvitse tutkia potilasta, Brax sanoo.
- Järjestelmä on varsinkin vakuutusoikeuden suhteen koettu ongelmaksi, ja siksi olen perustanut työryhmän pohtimaan ratkaisukeinoja korvauspäätösjärjestelmän kehittämiseksi.
Ministeri esittää pari ideaa:
- On harkittava, miten muuttaa vakuutusoikeus nykyistä läpinäkyvämmäksi.
Yksi idea on, että potilasta hoitavalle lääkärillä olisi jatkossa mahdollisuus esittää vastaväite oikeuden asiantuntijalääkärille.
Jääviyskritiikin kitkemiseksi yksi hyvä keino voisi olla, on asiantuntijalääkärien sidonnaisuuksien julkinen rekisteri, Brax sanoo.
* * *
MIINA 1
"Yksi idea on, että potilasta hoitavalle lääkärillä olisi jatkossa mahdollisuus esittää vastaväite oikeuden asiantuntijalääkärille."
Oikeusministeri Tuija Brax oli hyväksymässä lakivaliokunnan puheenjohtajana toimiessaan HE 12/2006, joka poisti tuon mahdollisuuden totaalisesti.
Lakivaliokunnan kuulemat asiantuntijat - EI YHTÄÄN KANSALAIS- JA POTILASJÄRJESTÖJEN EDUSTAJIA!
Lakivaliokunnan asian päättäneet kansanedustajat - VASTUUKYSYMYKSET LAIN VAIKUTTAVUUDESTA SELVITTÄMÄTTÄ!
* * *
Laki oikeudenkäynnin julkisuudesta hallintotuomioistuimissa
381/2007
Lainaus avainkohdasta ----> 5 luku Hallintotuomioistuimen ratkaisu
15 §
Hallintotuomioistuimen neuvottelun salassapito
Hallintotuomioistuimen neuvottelu toimitetaan asianosaisten ja yleisön läsnä olematta.
Neuvottelun sisältö on pidettävä salassa.
Salassapitoaika on 80 vuotta asian vireilletulosta tuomioistuimessa.
* * *
Merkitys ja vaikuttavuus potilaalle ----> Tuomioistuinkäsittely on ollut pelkästään kirjallinen eli perustuu asiapapereihin, joista ei muuten tarvitse antaa yksilöityä ja kattavaa tietoa asianomaiselle.
- tuomioistuinkäsittelyn pääpaino on ollut lääketieteellisten asioiden selvittelyssä. Pysyvä sairaus tai vammautuminen.
- voimaan jo saatetun lakimuutoksen ansiosta esimerkiksi koko vakuutusoikeudellisen tuomioistuinjärjestelmän antamista päätöksistä saadaan nyt salata lääketieteellisten seikkojen perustelut/päätelmät myös asianomaiselta itseltään 80 vuoden ajaksi.
- näin ollen oikeusministerin Braxin esittämältä idealta putoaa pohja kokonaan pois, koska hänen itse hyväksymänsä lain kautta hoitavalla lääkärilläkään ei ole mitään mahdollisuutta antaa vastinetta tai vastaväitettä vakuutuslääkärin antamaan hylkäävään päätökseeen, koska nuo perusteet saadaan salata asianomaiselta itseltään.
- valehteleeko siis oikeuministeri ko. haastattelussa?
- jos valehtelee, niin miten toimii pääministeri Vanhanen?
* * *
MIINA 2
"Jääviyskritiikin kitkemiseksi yksi hyvä keino voisi olla, on asiantuntijalääkärien sidonnaisuuksien julkinen rekisteri, Brax sanoo."
- Suomen lääkäriliitto hallinnoi ja toteuttaa vakuutuslääkärikoulutuksen. Vakuutuslääketieteen erityispätevyyden saaneiden tiedot ovat vain sen hallussa.
- Suomen lääkäriliitto on yksityinen yhdistys.
- Laillisuusvalvojilla ei siten ole mitään lakiin perustuvia mahdollisuuksia valvoa nk. vakuutuslääkäreiden toimintaa. Kuten tietosuojavaltuutetulla tai Valviralla (entinen TEO).
- voiko oikeusministeri olla näin tietämätön todellisuudesta?
* * *
MIINA 3
Oikeusministeri Brax on ollut siten osaltaan vahvistamassa vakuutusalan ylivertaista asemaa suhteessa yksittäiseen vakuutukseen.
Finngate skandaalissa ovat vihreätkin jo mukana!
- ovatko vihreätkin siis kansallisen korporativismin kannattajia?
* * *
Sääli todeta, että näin ovat vihreätkin integroituneet seteliselkärankaisten joukkoon. Vaan toivotaan, että Suomesta löytyy vielä terveellä tavalla meteliselkärankaisia kansan edustajia.
Suomessahan ei ole virallisesti korruptiota, mutta toivottavasti Suomen ihmisoikeustilanteesta ja lumedemokratiasta aletaan puhua viimeinkin totta.
Aika näyttää ovatko tätä kirjoittaessani viimeiset mahdollisuudet epäkohtien korjaamiselle jo menneet...
* *
Päivitys 2.9.2024
Pitkään päättäjienkin tiedossa olleet kafkamaisuudet jatkuvat myös 2020.luvulla.
Mafiamaisuuden huipentumana vakuutusoikeus- ja vakuutuslääkärijärjestelmien ongelmia ratkotaan erilaisissa neuvottelukunnissa ja työryhmissä, joissa avainroolissa ovat vakuutusalan edustajat. Kuten vakuutuslääkärit!
Myös työryhmien ja neuvottelukuntien tehtävän asetanta on sopivan epämääräinen. Jolloin ollaan mukamas korjaavinaan. Ja kansanedustajat voivat vastata aiheesta närkästyneille äänestäjilleen, että tiedossa olevia ongelmia korjataan. Nyt jo yli 25 vuoden ajan.
Vakuutuslääkäritoiminnan kehittämisen neuvottelukunta 2021-2024
- Julkaistu: 19 kesäkuun, 2024 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto
Teimme tänään tietopyynnön sosiaali- ja terveysministeriön kirjaamoon. Se koskee tätä, perhe- ja palveluministeri Krista Kiurun/sd. 3.5.2021 tekemällä asettamispäätöksellä käynnistynyttä vakuutuslääkäritoiminnan kehittämisen neuvottelukuntaa. Sen toiminta-aika loppui 30.4.2024. Ensimmäisenä ryhmän puheenjohtajana toimi vasemmistoliiton sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Toisena ministeripestillään puoluekollega Hanna Sarkkinen. Kolmantena nähtävästi, nykyisen pääministeri Orvon hallituksen sosiaaliturvaministerinä toimiva Sanni Grahn-Laasonen.
Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2024/06/19/vakuutuslaakaritoiminnan-kehittamisen-neuvottelukunta-2021-2024/
Kirjoitettaessa soi Highway To Hell - AC/DC