On ollut vantastista seurata ruokakauppojen valikoimien laajentumista. Se taisi alkaa varovaisesti fetasta ja oliiveista.
Nyt saataville on tullut kaikenlaista uutta maustetta ja raaka-ainetta niitä käyttäville sekä uusia nautintoja halajaville.
Vaan yhtä asiaa ihmettelen suunnattomasti.
Jos tuotteesta jätetään esimerkiksi rasvaa pois ja siitä tulee sisällöltäään siis kevyempi, niin hinta pompsahtaa aina ylöspäin.
Miehen logiikalla pitäisi käydä juuri toisin päin.
No nyt on kauppojen hyllyille ja pakastealtaisiin solahtaneet laktoosittomat tuotteet. Ja se on yksi vuoden 2006 ympäristöystävällisimmistä teoista koko ruokateollisuudelta.
Vaan taas ihmetyttää yksi perusasia meikäläista. Yksi alkuperäinen tuoteosa eli laktoosi jätetään pois ja tuotteen hinta kallistuu?!
Kalsiumin saanti luonnollista tietä on turvattava myös laktoosi- intoleranssista kärsiville.
Mikähänlainen hallituskokoonpano antaisi tästä Kela - korttiin liitettävän etuuden jo vuoden 2007 aikana?
Vai voitaisiinko kehittää hiljalleen suomalainen lehmärotu, joka lypsää valmiiksi laktoositonta maitoa?
Markkinat tulisivat olemaan vientiä varten muun muassa Japanissa VALTAVAT. Jossa tämä maitosokerin pilkkomiseen liittyvä ongelma on myös iso.