Tampereen Teatterin kyljessä, keskellä Hämeenkatua sijaitseva Bookers Bar: Beers & Bagels kiteyttää nimeensä kaiken oleellisen toiminnastaan: pystybaarista saa olutta ja bageleita, minkä lisäksi siellä pystyy tekemään pöytävarauksia kaupungin muihin ravintoloihin.
Gastropub-perheeseen kuuluva persoonallinen varausbaari tunnettiin aiemmin Bookers Express Barina, mutta viimeviikkoisen uudistumisensa myötä nimikin päivittyi.
Nimen lisäksi Bookersin merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu tarjonnan laajentuminen ruokapuolelle. Listan kulmakivenä ovat jenkkityyliset bagelit, täytteillä tai ilman nautittavat vesirinkelit.
Rinkeli taskuun ohikulkijalle
Gastropub-ravintoloitsijan Sami Lappalaisen mukaan paperikääreeseen tai -taskuun paketoidut bagelit kuuluu syödä käsin, minkä vuoksi ne ”istuvat” luontevasti pystybaari- ja take away -kulttuuriin.
”Bagelit sopivat mainiosti tyyliimme ja sijaintiimme Hämeensillan kupeeseen, jossa on runsaasti jalankulkua”, hän luonnehtii.
Bookers Barin bagelit ovat mukana myös tämänkertaisilla SYÖ!-viikoilla. Kympin kampanja-annokseen kuuluu kolme rinkeliä, jotka täytetään alusta loppuun herkuttelijan toiveiden mukaisesti. Täytevalikoima on laaja, ja siitä loihtii annoksen melkeinpä millaiselle ruokavaliolle tahansa.
”Bagel on aika iso, yksi henkilöä kohden on yleensä sopiva määrä. Tarjousannoksesta riittää siis useammalle, tai siitä voi viedä osan kotiin. Kyytipojaksi olut on tyypillisin kahvin ohella”, Lappalainen neuvoo.
Viime kesänä Laukontorilla hurmannut vaunuravintola Guru’s Kitchen on vakiinnuttanut toimintansa ympärivuotiseksi Guru’s Kitchen & Bar -kivijalkaravintolansa myötä. Uudet tilat avattiin viime perjantaina Laukontorin ja Keskustorin väliin Aleksis Kiven kadulle. Avajaiset ajoitettiin SYÖ!-viikkojen aloituspäivälle, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ainakin ensimmäisten päivien myynnin perusteella.
”SYÖ!-viikojen kampanja-annoksia on mennyt yli odotusten! Emme ole markkinoineet uutta ravintolaa vielä kovin paljon, mutta jo perjantaina väkeä tuli tosi paljon heti ovien auettua”, Gurun ravintolapäällikkö Miia Kaunisto kertoo tyytyväisenä.
Ravintolakadun asema vankkenee
Guru’s Kitchen & Bar sijaitsee samassa korttelissa Ravinteli Huberin ja Pikkubistro Kattilan kanssa. Sijaintiin naapuriravintoloiden yhtäläisyydet sitten loppuvatkin, sillä Gurun makumaailma kallistuu vahvasti Lähi-idän ja Välimeren suunnille. Ravintolasta saa esimerkiksi Tampereen SYÖ!-viikkojen ainoat meze-lajitelmat.
”Mezet ovat virallisesti alkuruokia, mutta nämä meze setit ovat jo isompia, ihan pääruuaksi riittäviä annoksia. Mezet ovat siitä hyviä, että niitä pystyy muokkaamaan helposti vaikka kasvissyöjille ja vegaaneille sopiviksi, ja silti niissä on kunnolla makua”, Kaunisto kuvailee.
Ravintolapäällikkö luottaa, että Guru’s Kitchen & Barin välimerellisestä ruokalistasta voisi löytyä ehdokkaita siipiin ja burgereihin viehättyneiden tamperelaisten uusiksi suosikeiksi.
”Erityyppiset maut tuntuvat olevan kovassa huudossa nykypäivänä. Ihmiset kaipaavat jatkuvasti uutta ja käyvät eri kaupungeissakin erilaisen ruuan perässä”, hän perustelee.
Rapeana tai tulisessa kastikkeessa, kera sinihomejuustodipin tai barbeque-kastikkeen. Silloin, kun tekee mieli siipiä, on siipiä saatava.
Tämän kertaisilla SYÖ!-viikoilla siipihimoon tarjoavat helpotusta neljä ravintolaa: Siipiravintola, Hiili, 3. Linja ja Rantakerttu.
Siipihuuma on levittäytynyt kaupunkiin muutenkin. Siipiravintola aikoo tuoda ruokalistalleen tänä syksynä uutuksia ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Hiljattain Linnankadulle avasi myös Tampereelta ja Helsingistäkin tuttu Hook.
Siipiravintolan ravintolapäällikkö Camilla Haahtio kertoo, että siipiä menee yhä entiseen tahtiin, vaikka tarjonta onkin Turussa lisääntynyt.
Siipiravintola on muodostunut Turussa jo instituutioksi. Haahtio kertoo, että kun ravintola avattiin 10 vuotta sitten, ensimmäiset 100 asiakasta saivat alennuskortin, joka on voimassa edelleen.
"Ja kyllä niitä kortteja vaan vieläkin täällä näkee", hän nauraa.
Yhdeksi syyksi ravintolan suosiolle hän arvelee sen, ettei siivistä yksinkertaisesti kotioloissa tule samanlaisia kuin mitä ravintoloissa tarjotaan. Siipiravintola valmistaa itse kastikkeensa ja dippinsä.
"Ei kai sitä tarkalleen tiedä kukaan, että mikä niissä saa aikaan toisissa ihmissä sen jäätävän himon, mutta ei niistä kotona ainakaan yhtä rapeita tule", Haahtio arvelee.
Toiset tilaavat siipensä rapeina tai miedommassa soossissa, toisille tulisuudesta sen sijaan on tullut taistelu, jonka he haluavat voittaa.
"Tulisuuteenkin voi jäädä koukkuun. Kun kokeilee uutta, jää aika monelle kutkuttelemaan takaraivoon, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa vielä yksi aste tulisempaa", Haahtio pohtii.
Toista kertaa syöjät tervetulleiksi toivottavan siipiravintolan SYÖ!-listalta löytyy ateriat Tex willer ja Cowboy, jotka sisältävät siipien lisäksi erilaisia höysteitä. Ja tietenkin dippejä, niitä ei sovi unohtaa.
Turkulaiset lienee jo tottuneet siihen, että Siipiravintolassa on tungosta kellonajasta riippumatta. Tällä kertaa take away -annokset päätettiin jättää kampanjan ulkopuolelle, koska härdelli on taattu jo muutenkin.
SYÖ!-viikkojen jälkeenkin Siipiravintolassa riittää testtavaa. Haahtio kertoo, että ruokalistaa aiotaan tuulettaa todenteolla. Siivet ja muut ikivihreät luonnollisesti säästetään, mutta esimerkiksi juustoisten herkkujen ystäville on tiedossa iloisia yllätyksiä.
"Uusia perunavaihtoehtojakin sekä dippejä on tulossa", Haahtio lupaa.
Kattava olutvalikoima ja konstailemattoman herkulliset annokset - siitä on hyvä gastropub tehty.
Gastropubeja voisi kuvailla olohuoneiksi pois kotoa: meininki on mutkatonta ja herkut helppoja. Englannista lähtöisin olevat gastropubit, joissa korkealaatuiset oluet treffaavat herkullisen ruoan, ovat vihdoin rantautumassa Suomeen ja sitä kautta myös Suomen Turkuun.
Ravintola Teinin kylkeen huhtikuussa avattu Gastropub Löytö on uusimpia lisäyksiä kaupungin gastropub-skeneen. Keväällä avattiin myös gastropubiksi itsensä luokitteleva Aune, ja vanhempia tuttavuuksia ovat muun muassa SYÖ!-viikkojen vakio Woolshed sekä Hiivari.
Historiallisen Juseliuksentalon kellarissa sijaitsevan Löydön vuoropäällikkö Karoliina Haapakoski ja ravintolapäällikkö Mindi Väätäinen pitävät gastropubeja suomalaisten makuun varsin hyvin maistuvana konseptina.
Laatua arvostetaan, mutta toisaalta aivan yhtä tärkeää on yksinkertaisuus.
"Suomalaiset haluavat helposti lähestyttäviä ja viihtyisiä paikkoja", Haapakoski toteaa.
Haapakosken ja Väätäisen mielestä Löydössä yhdistyvät kiehtovalla tavalla perinteikkäät tilat ja freesi ruoka- ja juomakulttuuri. Löydön SYÖ!-listalle ovat löytäneet tiensä normaalistikin listalla olevat vegaaniburger ja karitsasalaatti. Väätäisen mukaan ne edustavat Löytöä parhaimmillaan.
"Olemme pyrkineet siihen, että jokaiselle löytyisi listalta mieleistä. Burgerit maistuu osalle, mutta jos kaipaa kevyempää, löytyy listalta esimerkiksi juuri salaattejakin", Väätäinen vinkkaa.
Ja kuten gastropubin henkeen kuuluu, kylkeen löytyy olut. Mutta kuinka montaa olutta Löydön baaritiskin takaa löytyykään?
Väätäinen ja Haapakoski punnitsevat hetken.
"Varmaan noin 40 erilaista olutta meillä on", Väätäinen sanoo.
Turun kokoisessa kaupungissa ravintoloita tulee ja menee, mutta vain harvat ravintolat menevät ja tulevat uudelleen.
Tuomiokirkon kupeessa olevaa Teiniä fanittavilla saattoi nousta pala kurkuun loppuvuodesta 2016, kun ravintola ilmoitti sulkevansa ovet yrittäjän konkurssin vuoksi.
Ravintolan tarina sai kuitenkin jatkoa jo tänä vuonna, kun turkulainen ravintola-alan perheyritys Ravantit Oy aloitti huhtikuussa Teinin yrittäjänä.
Ravintolapäällikkö Mindi Väätäinen valmistelee salia lounasta varten. Hän kertoo, että ravintolassa panostetaan nykyisin ennen kaikkea hyvään asiakaskokemukseen. Esimerkiksi buffet-pöytä on vaihtunut tyylikkääseen viinibaariin, ja täysin uusitussa keittiössä hohkaa lämpöään puuhiiligrilli.
"Olemme aloittaneet lounaan tarjoilemisen pöytiin", Väätäinen kertoo esimerkkinä.
Ravintolaan kannattaa tulla jo tilojen ainutlaatuisen historian vuoksi. Tiloissa on toiminut ravintola ensi kerran vuonna 1924. Sittemmin tiloissa on ollut muun muassa poliisin löytötavaratoimisto.
Uusi Teini on tehty tilan ehdoilla. Seinillä komeilevat niille 20-luvulla varta vasten maalatut, upeat taulut. Ikkunoiden lasimaalaukset värjäävät sisään tulevan valon lämpimin sävyin.
"Tosin ei näitä tauluja ihan aina ole pidetty niin arvossaan kuin nyt", Väätäinen naurahtaa ja viittoo ikkunan viereiseen tauluun.
Siinä on ilmastointiputken mentävä reikä, joka on peräisin jostain 50-luvun tietämiltä.
"Silloinhan nämä taulut eivät tietenkään olleet kuin parikymmentä vuotta vanhat", tietää Väätäinen kertoa.
Vaikka Turkuun on kuluneen vuoden aikana avattu uusia ravintoloita kuin sieniä sateella, Väätäinen uskoo, että vanhassa on oma viehätyksensä.
SYÖ!-listan annokset henkivät Teinin sofistikoituneen rentoa otetta ruokaan. Tartar-pihvi on klassikko, porsaan pluma eli etuselkä sen sijaan harvinaisempi herkku.
"Uusissa paikoissa ei ole samanlaista perinteikkyyttä. Niitä ei voi kutsua kellariravintoloiksi. Sen puolesta erotumme."
Legendaariset SYÖ!-viikot tulevat taas 6.-19. lokakuuta, ja ne rantautuvat nyt jo toista vuotta peräkkäin Lahteen! Mukana on 11 ravintolaa, ja niiden joukkoon mahtuu yksi uusi tulokas.
Tutustu SYÖ!-ravintoloihin:
Alex Food & Café
SYÖ!-viikkojen uusin tulokas on lahtelainen kahvila-ravintola Alex, joka tarjoilee kympillä ison siipiannoksen, hampurilaisaterian juomineen tai kanapihvin vuohenjuustolla. Kuuletko, kuinka Alex jo huutaa: "SYÖ!mään!"
Domino Sushi
Mitä yhteistä on dominolla ja sushilla? Molemmissa on paloja! Domino Sushissa tarjoillaan kolmea SYÖ!-annosta, ja mikä parasta, tarjoukset ovat voimassa myös lounasaikaan.
Bus Burger
Burgeria bussissa, kyllä kiitos! SYÖ!-vaihtoehdoissa löytyy: liha-, kana- tai vegaaniateria. Bus Burgerista löytyy aito amerikkalainen koulubussi, jonka sisällä voi myös syödä.
Fafa's
Supersuosittu Fafa's osallistuu SYÖ!-viikkoihin vegaanisella falafel-hummuspitalla ja herkullisella kana-annoksella. Nam!
Pancho Villa
Hampurilaisten moniosaaja Pancho Villa panee parastaan SYÖ!-viikoilla: maista joko juusto- tai tofuhamppari. Tai molemmat! Ne maksavat vain kympin kappale!
Siipiravintola
Ei ole vaikea arvata, mitä Siipiravintola tarjoilee SYÖ!jille: siipiä! Valittavana on kaksi erilaista kokonaisuutta siipiä ja muuta ihanaa sormisyötävää. Vain kympillä!
Fresno American Diner
Jos Fresnossa syödään tällä tavalla, lähdemme sinne! Siis heti SYÖ!-viikkojen jälkeen. Kympillä saa burgerin, kanapihvin tai vegecombon.
Pikku Makalu
Ravintola Pikku Makalu tarjoilee aitoja, perinteisiä nepalilaisia herkkuja. SYÖ!-viikkojen aikana kympillä saa vatsan täyteen lammasta, kanaa tai tofua.
Amarillo
Kympillä tex mexiä Rillossa! Täällä SYÖ!dään kanaa ja kasvista, ja tarjoukset ovat voimassa myös lounaalla.
Hello! American Diner
Hello! Maistuuko hamppari? Tässä dinerissa tarjolla on kolmea SYÖ!-burgeria: kaksi lihalla ja yksi vegenä.
Manhattan Steak House
Jos pihviä haluat syödä nyt, ootko Manhattanissa käynyt? SYÖ!-viikoilla tarjolla on paitsi pihviä, myös lohta! Kympillä, tietty.
Legendaariset SYÖ!-viikot tulevat taas, 6.-19. lokakuuta! Turussa mukana on 24 ravintolaa, joista kokonaiset 7 ovat uusia tulokkaita kympin ravintolajuhlassa.
Turkulaisravintolat, jotka eivät viimeksi olleet mukana SYÖ!-viikoilla ovat:
Teini
Uudelleen avattu turkulaisklassikko Teini panee SYÖ!-viikoilla parastaan: kympillä irtoaa trendikäs tartar tai porsaan pluma eli etuselkä. Nam!
Gastropub Löytö
Ei ole kunnon gastropubin voittanutta. Löydön SYÖ!-listalla on vegaaniburger ja karitsasalaatti, ja ilouutisia: tarjous on voimassa myös lounasaikaan.
Splizzeria
Splizzerian SYÖ!-annoksissa on kolme vaihtoehtoa: liha, kana tai kala. Annokset voi tilata pizzana, salaattina tai fifty-fifty, ja mukaan kuuluu hanalimu.
Siipiravintola
Ei tarvinne arvata, mitä Siipiravintolassa SYÖ!dään kympin viikoilla (ja muutenkin): valittavana on kaksi rapeaa ja tulista kokonaisuutta siipiä, tikkuja ja dippejä.
3. Linja
Kolmas Linja on rento ruoka- ja juomaravintola, jossa tarjoillaan SYÖ!-viikkojen ajan hamppareita ja siipiä. Kympillä tietty!
Bowler
Keilailuravintola Bowler kumartaa ah-niin-ihanalle burger-, sandwich- ja bbq -osastolle myös SYÖ!-viikoilla. Nälkä kasvaa keilatessa, joten ei muuta kuin pallot käteen.
Kawaii
Kawaii on japania ja tarkoittaa kaikkea söpöä ja ihanaa. Emme tiedä söpöstä, mutta ihana on ainakin ravintola Kawaiin 14 palan sushilajitelma, joka irtoaa SYÖ!-viikoilla vaivaisella kympillä!
Legendaariset SYÖ!-viikot tulevat taas 6.-19. lokakuuta! Mukana on yhteensä 13 ravintolaa Tampereelta. Niissä on paljon vanhoja konkareita, mutta mukaan mahtuu myös kourallinen uusia tuttavuuksia.
Tamperelaisravintolat, jotka eivät viimeksi olleet mukana kampanjassa, ovat:
Public House Huurre
Ken Kalevaan eksyy, ei sieltä palaa – koska ei enää muuta tarvitse. Panimobaariravintola Huurteen SYÖ!-viikkojen tarjousmenussa on burgereita ja rapulätty.
Guru’s Kitchen & Bar
Gurun keittiössä tiedetään, millaisia vaihtoehtoja ihmiset haluavat SYÖ!dä. Tarjolla on kympin mezelajitelmia, ja oikea vaihtoehto löytyy niin kasvissyöjälle, vegaanille kuin sekaanillekin.
Thai Sisters' Wok
Thaisiskokset palvelevat nälkäisiä Puutarhakadulla. Wokkiannoksen voi valita kanalla, katkaravulla, possulla, härällä tai tofulla, eikä siinä vielä kaikki! Mukaan kuuluu myös kolme kevätrullaa.
Bookers Bar: Beer & Bagels
Bookers Barilla on bagelhommat jiirissä: SYÖ!mään saa tulla kympillä ihan kavereiden kanssa, koska kybällä irtoaa kokonaiset kolme bagelia ja valita voi mitkä tahansa täytetyt bagelit.
Maka Sushi
Kivenheiton päässä Hämeenpuistosta sijaitseva Maka Sushi tarjoaa SYÖ!-viikolla nälkäisille jopa kolmea erilaista sushilajitelmavaihtoehtoa. Ja arvaa, millä hinnalla? No kympillä tietenkin!
Legendaariset SYÖ!-viikot tulevat taas! Tällä kertaa mukana on 6.-19. lokakuuta kokonaiset 66 ravintolaa Helsingissä. Joukossa on muutamia vanhoja konkareita sekä koko liuta uusia ravintoloita, joiden tarjontaa voit käydä testaamassa vaivaisella kympillä.
Helsinkiläisravintolat, jotka eivät olleet viime kerralla mukana SYÖ!-viikoilla ovat:
Haru Sushi
Fredan sushiravintola Haru myy illan sushibuffaa kympillä viikkojen ajan! Tarjous toimii myös take awayna, silloin mukaan saa ottaa kympillä 16 palaa.
Oluthuone Lehto
Annankadulla sijaitsevassa oluthuoneessa SYÖ!dään kympillä mezelajitelmia tai kvinoasalaattia. Ja kai arvaatte, mitä siellä juodaan?
Don Corleone
Kampin kauppakeskuksen Don Corleone ei ole mikään mafiapomo, vaan italialainen herkkuravintola. SYÖ!-viikkojen aikana keittiöstä irtoaa kolme annosta kympillä: cannelloneja, pennepastaa tai tulista tomaattikeittoa bruschetta-leipien kera.
Ravintola Fig
Kalevankadun romanttisen ravintola Figin SYÖ!-tarjonta on monipuolinen: vuohenjuusto-viikunasalaattia, vegaanista pataa ja vorschmackia. Ja romantiikkaa.
Pasta Box
Pasta Boxin SYÖ!-annoksia tarjoillaan kahdessa raflassa: Isossa Omenassa ja Itiksessä. Valittavana on kolme erilaista pastavaihtoehtoa. Buon appetito!
Levant
Lähi-idän kasvisherkkuja tarjoileva Levant on SYÖ!-viikoilla mukana kahden ravintolan taktiikalla: Kallion ja Bulevardin ravintoloista saa molemmista mezelajitelman tai falafel-halloumirullan kybällä.
Haiku
Ravintola Haikussa Manskulla saa 14 palan sushilajitelman vaivaisella kympillä SYÖ!-viikkojen ajan. Hai, ku hyvää!
Lönkka
Korttelibistro Lönkan nimikin paljastaa, missä ravintola sijaitsee. Mutta se ei kerro, mitä kympillä saa – me kerromme: piadinan. Se on italialainen, täytetty flatbread. Valittavana on kaksi erilaista täytettä.
Elmo Sport Bistro
Elmosta saa SYÖ!-viikkojen aikana kympillä lähes minkä tahansa puuhiiligrilliburgerin! Ainoastaan JD ja WTF!? eivät kuulu kampanjavalikoimaan.
Ravintola Punainen Omena
Malmilaisen ravintola Punaisen Omenan laaja valikoima aasialaisia ruokia SYÖ!-viikkojen ajan kympillä! Tästä ei buffa parane.
Siipiweikot
Vastikään Helsinkiin rantautunut legendaarinen siipiosaaja Siipiweikot koettelee SYÖ!jien tulisuuskestävyyttä parilla runsaalla kampanja-annoksella (ei hätää, kastikkeen voimakkuuden saa valita itse.)
Roots Helsinki
Kallion supersuosittu vegaanikahvila Roots hemmottelee SYÖ!-viikkojen kävijöitä nyhtökauraburgerilla ja vegaanisella punajuuritofu-bowlilla. Kympillä!
Marski Bar & Restaurant
Keskustan ytimessä sijaitseva SYÖ!-viikkojen ensikertalainen Marski tarjoaa kympillä jos jonkinlaisia herkkuja: ribsejä, lohitoastin tai lammaslihapullat.
Ravintola Solna
Munkkiniemeläinen korttelibistro Solna on paikallinen ikoni, jossa luotetaan klassikoihin myös SYÖ!-viikoilla: tarjolla on burgeria tai pasta carbonaraa kympillä.
Ravintola Simrik
Pukinmäessä sijaitseva nepalilaisravintola Simrik tarjoilee perinteisiä nepalilaisherkkuja myös SYÖ!-viikoilla: vaihtoehtoina kana, lammas tai kasvis. Lisukkeena lämmin asiakaspalvelu.
Rune's Ravintola
Töölöläisten uusin olohuone eli ravintola Rune’s täyttää ruokailijoiden vatsat edulliseen SYÖ!-hintaan kasvislasagnella, lihaburgerilla tai grillatulla kanalla.
O’Learys
O’Learys on mukana SYÖ!mässä kahdella raflalla: Ison Omenan ja Bakersin ravintoloissa tarjotaan molemmissa juusto- tai kasvisburgeri huokeaan kymmenen euron hintaan.
AKA
Itämainen katuruokarafla AKA Oriental Gastrobar Stockmannin nurkalla tarjoilee SYÖ!jille ramen-kulhoja ja lohiteriyakia – ja takuulla Helsingin mielenkiintoisimpiin kuuluvan raflatilan.
Ravintola API
Ravintola API oli ennen Kokkolan paras nepalilaisravintola. Nyt se tarjoilee Kokkolan – tai siis Nepalin – parhaita herkkuja Annankadulla, SYÖ!-viikkojen ajan kympillä. Lammasta, kanaa tai punajuuri-perunapalloja.
Vielä torstaihin asti käynnissä olevilla SYÖ! –viikoilla on tarjolla lukuisa määrä annosvaihtoehtoja kasvisruokavaliota noudattaville tai sitä muuten suosiville henkilöille. SYÖ!-viikoille on osallistunut peräti 37 ravintolaa, joiden kymmenen euron kampanjamenusta löytyy vähintään yksi kasvisruokavaihtoehto.
Australialaiseen ruokaan keskittynyt ravintola Woolshed on SYÖ!-viikoilla mukana kolmatta vuotta putkeen. Heidän menustaan löytyy kasvisruokailijoille sopivia vaihtoehtoja yhteensä kolme kappaletta: kaksi erilaista kasvisburgeria sekä suosittu Hippy Green -salaatti.
"Meille on alusta asti ollut tärkeää tarjota annosvaihtoehtoja myös kasvissyöjille. Joka vuosi myös SYÖ!-viikkojen menuun on kuulunut vähintään yksi kasvisruoka" kertoo ravintolan toinen omistaja Joseph Samson.
Woolshedille SYÖ!-viikot ovat kiireistä aikaa, sillä asiakasvirta on normaalia suurempaa. Suurin ruuhka näkyy yleensä iltapäiväviiden ja iltakahdeksan välillä. Parhaimmillaan tänä aikana ravintolaan on ollut niin pitkä jono, että se on yltänyt ulos asti.
"Noin puolet asiakkaista ovat uusia ja puolet vanhoja tuttuja. Asiakkaita on helppo tunnistaa sosiaalisen median avulla, sillä monet postaavat Instagramiin annoskuviaan ja tägäävät ravintolan mukaan" Samson kertoo.
Sosiaalisesta mediasta on ollut ravintolalle muutenkin hyötyä, sillä Woolshedin suosioon vaikuttavat Facebookissa kaikille julkisesti näkyvät vierasarviot. 4,2 tähteä viidestä on hyvä arvio, ja sen tietävät myös rentoja illallispaikkoja Facebookista metsästävät nuoret aikuiset.
Kasvisruokaa ja tyytyväisiä asiakkaita löytyy myös Töölössä sijaitsevasta Korjaamon Baari & Keittiö –ravintolasta. Ravintolan etu on, ettei se ole profiloitunut asiakaskunnaltaan liian suppeaksi. Tiistai-iltapäivällä ravintola täyttyi niin lapsiperheistä, olutta nauttivista seurueista kuin töitä läppärillään tekevistä asiakkaista.
Korjaamon Baari & Keittiön SYÖ!-menulta löytyy myös yksi vegaaninen annosvaihtoehto. Kyseessä on talon oma seitan-salaatti, joka sisältää nimensä mukaisesti seitania, paprikahummusta, kirsikkatomaatia, marinoitua punasipulia, neulapapuja, ituja, pähkinää sekä limevinegrettiä.
"Kyllä koko ajan kasvis- ja vegeruoan kysyntä kasvaa, vaikka SYÖ!-menuun kuuluvaa possu-annosta ne eivät vielä olekaan ohittaneet. Vaihtuva brunssimme on myös tässä kuussa täysin vegaaninen" kertoo keittiömestari Juha Ala-Korpula.
Jo muutamasta helsinkiläisestä SYÖ!-ravintolasta löytyy hyvin erilaisia, mutta maukkaita kasvisruokavaihtoehtoja. Burgereiden ja salaattien lisäksi alla olevasta listasta voi etsiä mieleisen annosvaihtoehdon ruokalajeittain.
Aasialaiset tofu-annokset:
Tamarin Myyrmanni, Tamarin Forum, Tamarin Autotalo, Tamarin Jumbo, Tamarin Tikkurila, Tamarin Iso-Omena, Modern Asian Dinner, Ryan Thai, Momotoko, , Empire Plaza, Thai Orchid Kamppi, Tamarin Punavuori.
Burgerit: Rymy-Eetu, Woolshed Bar & Kitchen, American Diner Citykäytävä, Hard Rock Cafe, Grande Grill, Papa Albert.
Salaatti: Korjaamon Baari & keittiö, Onam, Woolshed Bar & Kitchen, Manhattaen Steak House Eatos Mexican Restaurant, Cafe Piritta, Ravintola Primula & The Old Skiffer, Citypie, Woolshed Bar & Kitchen
Georgialainen perinneruoka: Pikku Georgia
Turkkilainen perinneruoka: Halikarnas
Muut annosvaihtoehdot: Frans&Amelie (sahramirisotto), Ravintola Loiste (Mozzarellakuorrutettua portobelloa ja sieni-kasvispaistosta), Bistro Cumulus (tomaatti-basilikapasta), Santa Fé (nachoannos) Memphis Hesari (härkis hot dog), Pacific 7 (Eggplant x 3: rapeaa munakoisoa, baba ganoushia, munakoisosipsejä sekä seesamilla maustettuja vihreitä kasviksia)
Listaan kuuluvat ravintolat Pacific 7, Memphis Hesari, American Diner Citykäytävä sekä Korjaamon Baari & Keittiö tarjoilevat SYÖ!-menussaan vegaanisen annosvaihtoehdon. Lisäksi Tamarin Tikkurila, Tamarin Jumbo, Tamarin Myyrmanni, Citypie ja Ravintola Onam tarjoilevat vegeruokavaihtoehdon pyydettäessä.