Säsong-kausipopuptapahtumaa on fiilistelty TableOnlinessa ja Cityssä koko kuluvan vuoden ajan ja marraskuussa vuodenaikasarja päättyy Höst-viikonloppuun.
Syksy tuo annoksiin helmiä maatiloilta, metsistä ja järvistä. Aiempien viikonloppujen perjantaista poiketen on Höstin tapahtumapäivänä lauantain lisäksi sunnuntai.
Palataan vielä kuitenkin hetkeksi Sommariin, joka toi kesän maut ja tuotteet lautasille ja vei meidät helsinkiläiseen lähiöön. Annosten punaisena lankana toimivat juuret, marjat ja kaikki vihreä. Sommarissa panostus tuottajapuoleen näkyi tarkoin valikoiduissa kasviksissa. Esimerkiksi vasta kolme vuotta toimineelta biodynaamiselta Pienikylä-maatilalta Espoosta oli haettu annosten punajuuret, köynnöskrassit, lehtikaalit, härkäpavut, herneet sekä pöytäkoristeena käytetyt kukat. Näistä pöytäkoristeista ripoteltiin illan aikana kukkia myös annosten päälle – miten hurmaava yksityiskohta!
Sommarissa, kuten muissakin vuodenaikatapahtumissa suosittiin Zero waste -ajattelua ja ainesten kokonaisvaltainen hyötykäyttö tuli hyvin esiin useammankin annoksen kohdalla.
Sommar-menu rakentui annoksista Marinoitua punajuurta ja fermentoitua salaattia piparjuurikastikkeella, Herneitä ja papuja luuydin-häränhäntäliemessä, Kinkkua ja kantarelleja sekä Vihreää ja rapukastiketta.
Pääruoan rapukastike oli uskomattoman intensiivisen makuinen. Herneitä ja luuydintä hienosti yhdistellyt keitto taas maistui tyylitellysti lapsuudelle. Liemi vaikutti yksinkertaiselle ja helpolle olematta kuitenkaan sitä ja se oli aivan uskomattoman hyvää. Myös voileipäannos toi mieleen kaikuja kotoa. Ruokien kanssa tarjoiltiin viinien lisäksi kekseliäästi esimerkiksi lasillinen koivun mahlaa.
Brittiläinen kerrosjälkiruoka Eton Mess lopetti illan. Sen päätähtenä olivat marjat, jotka kokki Thomas Hudson oli käynyt käsin poimimassa ystävänsä Erikin pihalta.
– Erik on laiska puutarhuri, joten Tom oli saanut hakea ne sieltä ilmaiseksi. Win-win -tilanne, kertoo Markus Fogelholm, toinen Säsongin kokeista.
Säsong Höst -liput tulevat myyntiin TableOnlinelle maanantaina 9.10.2017 kello 9.00. Aiempien tapahtumien illallisliput on myyty tunneissa, joten ole nopea ja nappaa oma paikkasi syksyyn!
Lue Höstin ennakkofiilistelyt ja lyhyt paluu Sommariin myös Cityn haastattelusta Thomas Hudsonista.
-- --
Katja/TableOnline
Kuvat: Tiia Rantanen
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.