Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.
Seuraava

Kunnon sutinaa politiikkaan

Vaalirahoituksen avoimuuden tiimoilta ei ole tulemassa mitään konkreettisia parannuksia.

Jokainen voi halutessaan tutustua oikeusministeriön sivuilla siihen, että kuinka avoimesti Suomesta europarlamenttiin valitut edustajat vuonna 2004 ja presidentinvaalien ehdokkaat vuonna 2006 erittelivät vaalirahoituksensa?

Vaalirahoituksen keräämisessä ei ole varmastikaan lainvastaisuuksia, mutta onhan äänestäjän oikeus tietää se, että kenen rahoittama ehdokas kulloinkin on. Vastikkeettomia lounaita tai säännöllisiä päiväkahveja ei ole vieläkään olemassa.

Entisen poliisin ja kansanedustaja Sulo Aittoniemen kommentti uusimmassa Alibi-lehdessä kertonee asian tilanteesta jotakin:

”Sulo Aittoniemi tietää miten vaikeasti eduskunnassa voidaan muuttaa lakeja, jotka koskevat puolueita ja politiikkoja.

Ei eduskunta ole omaa oksaansa sahaamassa, joten todellista vaalirahoituksen uudistamista ei tule tapahtumaan.”

- - - -

Voitaisiinko ajatella aihetta sillä tavalla liberaalisti, että seuraavan Suomessa noudatettavan rikoslain tekisivät tällä hetkellä linnassa istuvista vangeista koostuva konklaavi?

Konnien konklaavilla ja Koiviston konklaavilla (Suomen pankkikriisi) ei sittenkään taida olla paljoa eroa toisiinsa nähden.

Tosin suurimmat roistot taitavat olla aina Suomessa vapaalla jalalla.


Homepommista Suomen rakennuskannassa

”Työterveyslaitoksen professorin Kari Reijulan mukaan 15 prosenttia sairaaloiden pohjapinta-alasta on korjauksen tarpeessa.

Suurin yksittäinen syy korjaustarpeisiin ovat kosteus- ja homevauriot, Reijula sanoo.

Suomalaissairaaloiden kunto kartoitettiin viimeksi noin kolme vuotta sitten.”

- - - -

Edellä mainituista jutuista kerrottiin Ylen uutisissa 28.8.08.

Mikä on prosentti työntekijöiden terveydentilanteelle vaaralliseksi jo todetuista tiloista koulurakennuksissa ja valtion virastotaloissa?

30 vai 40 prosenttia?

- - - -

Sitten toiseen erittäin tärkeään ja ajankohtaiseen asiaan.

Hallitus on jo hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä julkaistaan kansalaisille avoin rekisteri internetissä.

Luin jostakin, että lakihanketta vastustavaan adressin on allekirjoittanut netissä jo10 000 ihmistä.

Lakia on perusteltu sillä, että kaikille avoimen tietopalvelun avulla kansalaisen on nykyistä helpompi varmistua jo ennen hoitoa siitä, että terveyspalvelun tarjoaja on viranomaisen valvoma ja työssään tarvittavan koulutuksen saanut terveydenhuollon ammattihenkilö.

- - - -

Mielenkiintoista olisi tietää se, että tajuavatko edes terveydenhuoltomme ammattilaiset, jotka siis työskentelevät parhaillaankin home- ja kosteusvaurioiden keskellä seuraavan asian?

Heitä hoitavat ja tutkivat lääkärit voivat olla ilman tuota lainmuutosta myös vakuutuslääkäreitä.

Miten se näkyy käytännössä?

Ammattitautiin sairastuneet eivät saakaan sitten millään tarvittavaa ammattitautidiagnoosia, koska vakuutusyhtiöt luistavat mieluusti korvausvastuistaan.

Kyse on kuitenkin kaikille pakollisesta ja maksullisesta vakuutusturvasta.

Ajankohtainen kakkonen käsitteli asiaa ohjelmassaan 26.8.08.

”Pahimmin homeista kärsivät leimataan edelleen helposti luulotautisiksi.

Kun homepitoisuudet ovat pieniä eikä kosteusvaurioitakaan löydy kuin suurennuslasin kanssa niin moni alkaa etsiä vikaa omasta päästään.”

- - - -

Ilman tuota mainittua lainmuutosta potilas ei voi koskaan etukäteen varmistua siitä, että onko uusi lääkäri myös mahdollisesti vakuutuslääkäri.

Nythän tieto tulee jälkijunassa.

Käytännössä potilas tajuaa monesti vasta vuosien kuluttua sen, että miksi hoitavan lääkärin roolissa toimineen vakuutuslääkärin puheet vastaanotolla poikkesivatkin niin paljon lääkärinlausuntoon kirjatuista asioista.

Lääkärinlausuntoon, jonka pohjalta vakuutusyhtiö hylkäsi kaikki vaatimukset ammattitaudista.

- - - -

Ajankohtaisen kakkosen ohjelma ”Hengittämmekö supermyrkkyjä?” on katsottavissa 25.09.2008 asti suorassa osoitteessa Ylen areenalla:
xxxxx

Toivotaan, että tieto tästä aihealueesta leviää sitä tarvitsevien käyttöön.

* * * *

Päivitys 25.8.2024
Aiheen isosta kuvasta 2020-luvulla:

On Sovittu Että (OSE) – järjestelmä 2
- Julkaistu: 26 helmikuun, 2019 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Tämän aiheen iso kuva kiinnostaa ainakin niitä 500 000 äänestäjää, jotka ovat työelämässä ollessaan altistuneet ja/tai sairastuneet pysyvästi sisäilmamyrkyistä.

Sisäilmamyrkkyihin liittyvät asiat ovat olleet päättäjien tiedossa vuosikymmenten ajan. Tässä seuraavassa mobiiliflaijerissa entisen kokoomuksen valtiovarainministerin ja vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinasen sekä sisäilmamyrkyistä sairastuneiden asioiden tilaan; omakohtaisen sairastumisen kautta perehtyneen Pekka Nikkolan keskustelua Satakunnan Kansan lehden palstoilla vuodelta 2017.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2019/02/26/on-sovittu-etta-ose-jarjestelma-2/


Seuraava