Lääkärin statuksesta sähköinen hakurekisteri?

  • WilleWau

Missä vaiheessa Sinusta olisi hyvä tietää onko uusi lääkäri myös vakuutusyhtiön palveluksessa? Pää- tai sivutoimisesti. Jopa useammassa yhtiössä?

Välttämättä ongelmia ei synny heti.

Vaan jos huomaat, että vastaanotolla puhutuista terveydentilaasi tai vammaasi liittyvissä asioista on jäänyt lääkärinlausunnoista jotain olennaista tietoa pois, niin kannattaa olla tarkkana.

"Vakuutusyhtiölääkärin pää- ja sivutoimet"

Mahdollisuuksien mukaan voit vaatia oikaisua virheellisten tietojen korjaamiseksi.

Jos esimerkiksi E-lausunto on mennyt jo vakuutusyhtiöön korvauskäsittelyä varten, niin pahimmillaan tuo Sinusta johtumaton "virhe" voi johtaa vakuutusehtojen mukaisten korvausten eväämiseen tai osittaiseen leikkaamiseen.

Ongelmia saattaa ilmetä myös siinä, että Sinun tietämättäsi tuosta lääkärin kaksoisroolista, niin hän saattaa olla myös vakuutusten valituksia hoitavassa erityistuomioistuinjärjestelmässä vakuutuslääkärijäsenenä.

Tuolloinhan hänen pitäisi jäävätä itsensä asiasi käsittelystä kokonaan. Valitettavasti kukapa vakuutuslääkärijäsen muistaisi kaikkia potilaitaan.

Jääviysasian saa vakuutuslääkärijäsen näet itse päättää.

* * * *

Päivitys 13.8.2024

Oheisena pienen pätkän lainaus Turun Sanomista vuodelta 1999, jossa jos otsikossa esiintuotu ongelma ja apulaisoikeusasiamies Paunio iso epäkohta on edelleen ratkaisematta.

TURUN SANOMAT
Julkaistu 17.6.1999 0:37:01

Ministeriön pitää selvittää vakuutuslääkärien valvonta

Eduskunnassa pohdittiin keskiviikkona työkyvyttömyyseläkkeitä ja oikeusturvaa. Kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukosen (vas) vetämä seminaari oli jatkoa kansanedustajien kuukausi sitten sekä sosiaali- ja terveys- että oikeusministeriölle jättämälle vetoomukselle.

Vetoomuksessa oltiin huolestuneita mm. siitä, että työkyvyttömyyseläkkeiden ratkaisukäytäntö on kiristynyt ilman että lainsäädäntöä on kovennettu.

Kansanedustajat olivat huolissaan myös siitä, että eläkelaitosten työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäyspäätökset ovat kaavamaisia ja puutteellisesti perusteltuja.

--

Neljä ministeriötä lupasi vastauksissaan kiinnittää perusteluihin huomiota. Lisää voimavaroja esitys ei Paunion mukaan kuitenkaan tuottanut.

Apulaisoikeusasiamies pitää erityisen ongelmallisena myös sitä, että työkyvyttömyyseläkettä hakevat eivät saa muutoksenhakulautakuntien ja vakuutusoikeuden asiantuntijalääkäreiden lausuntoja nähtäväkseen.

- Kaikki se aineisto, jolle hakijan ratkaisu perustuu, tulisi olla hakijan käytettävissä, Paunio vaati.

Hylkäysprosentit kasvaneet
Ylitarkastaja Maritta Hirvi sosiaali- ja terveysministeriöstä myönsi, että varsinaisten työkyvyttömyyseläkkeiden saanti näyttäisi kiristyneen vertailtaessa vuosien 1990 ja 1997 ratkaisuja.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.