Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on perustuslakiasiantuntijat.

Etsintäkuulutus  2

Yllättäen tämä kansalaisaloite 2837 saattaa laittaa suomalaisen kansanvallan pärisemään ja demokratian kilkkaamaan. Kuin aikanaan porakoneet ja moskat ikuisena pidetyllä Berliinin muurilla.

Allekirjoituksia  57 574 per 16.3.2018 kello 9.40
Allekirjoituksia 57 574 per 16.3.2018 kello 9.40

Tässä neljä etsintäkuulutuskysymystä pohdintaasi:
1. Miksi tutkivat/hoitavat lääkärit ja vakuutuslääkärit on voitu asettaa perustuslain (PL 6 § Yhdenvertaisuus > Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.) vastaisesti ja pitkäkestoisesti eriarvoiseen asemaan?

2. Keitä perustuslain asiantuntijoita työtapaturmalain 41 d pykälän valmistelussa kuultiin ja mistä nuo lausunnot löytyvät?

3. Kuinka moneen muuhun lakiin ja miten toimien; on viety sama puliveivaus?

4. Mihin lakiin perustuen samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla käyttämässä; miljardien eurojen liiketoimintalueilla, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Eli, jos Sinulla on näistä asioista tietoa, niin vinkkaa tämän postauksen kommentteihin tai laita suoraa palautetta kansalaisaloitteen tekijöille.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Samalla on hyvä luoda pohjaa myös jatkokeskusteluille sekä tarvittaville korjaustoimille lainsäädäntöön. Perustuslain mukaisia korvaustoimia unohtamatta (PL 88 § > Yksityisen laillinen saatava valtiolta).

Joten tässä ison kuvan katsausta kansalaisaloitteen 2837 tiimoilta. Kysehän ei ole vain yhden lakipykälän korjaamisesta:

"Kansalaisaloite 2837"
Julkaistu maaliskuu 12, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Takavuosina yhden lainsäädäntöhankkeen taustamuistiossa kerrottiin, että kaikki esitetyt muutokset ovat varmasti perusteluja. Mutta on syytä muistaa, että niiden yhteisvaikutuksen tulee olla kustannusneutraali. Eli kaikki säilyy ennallaan, koska esitetyt muutokset aiheuttavat vakuutusyhtiöille kuluja. On sama kuin niiden muhkea kokonaisvoittoprosentti pienenee."

- - -

”SISÄLLYSLUETTELO
Kansalaisaloitteen tekijä ja syy aloitteelle
50 000 allekirjoittajan alaraja rikkoontuu
Kansalaisaloitteen vaiheista tähän mennessä
Tapaturmalain 41 d syntyhistoriasta 2004
Muut samansisältöiset pykälät myös korjaukseen
Vakuutusalan jäädytysyritys julkistettiin
Vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede”

Lue lisää Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2018/03/12/kansalaisaloite-2837/

Eikä tuossa kaikki.

Helsingin Sanomat 9.3.2018 "Sosiaali- ja terveysministeri Mattila perustaa hankkeen kehittämään parjattua vakuutuslääkäri­järjestelmää – tarkoituksena lisätä avoimuutta ja kansalaisten luottamusta".

Joten josko; perustamisvaiheessa olevaan, uuteen vakuutuslääkärijärjestelmää kehittävään neuvottelukuntaan mukaan kutsuttujen; Lääkäriliiton, Sosten, Potilasliiton, Invalidiliiton ja Potilasasiamiesten verkostot; voisivat myös laittaa jäsenilleen vinkin, että tämä kansalaisaloite kannattaa kaikkien jäsenien allekirjoittaa ja vinkata eteenpäin.

Joten ajatelkaapa, kaiken edellä kerrotun ja linkatun materiaalin lukemisen jälkeen, entäs jos myös tapaturmalain 41 d lakipykälän hyväksyneet yrittäjien (Suomen Yrittäjät) ja työmarkkinajärjestöjen työntekijäpuolen keskusjärjestöt (AKAVA, SAK, STTK) laittaisivat kaikille jäsenjärjestöilleen tiedotteen, että tämä kansalaisaloite 2837 kannattaa kaikkien heidän jäseniensä allekirjoittaa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ratkaisevaa asioiden korjaamiselle on pitkäkestoinen julkisuus. Ja myös se, että saako kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo tukea ulostuloilleen muiden puolueiden kansanedustajista? Vai painostetaanko myös hänet hiljaiseksi?

Joten tuota Latvalan Pertin tekemän kansalaisaloitteen allekirjoittamista ja muille vinkkaamista kannattaa jatkaa. Mitä enemmän nimiä; sitä kovempi painostusarvo päättäjiin päin.

Laitetaan #äänityökyvyttömälle kuulumaan yhdessä toimien. Vaikka monesta muusta asiasta oltaisiinkin täysin eri mieltä.