Säsong pop up -ravintolasarja päättyi luonnollisesti kesän jälkeen syksyyn. Loppusyksystä tunnelmallisessa ravintola Starterissa järjestetty Höst-viikonloppu kruunasi vuodenaikaravintolasarjan. Vuodenaikojen vaihtuessa vierailtiin keväällä Porvoossa ja kesällä lähiössä, mutta päädyttiin silti takaisin. Kivenheiton päähän alkupisteestä; aivan kuin vuodenajatkin kulkevat.
Syksy tarjoili meille parhaimpia raaka-aineitaan, kuten kurpitsaa uskomattoman maukkaana keittona, poroa ja hirveä sekä esimerkiksi punajuuresta valmistettua jälkiruokaa. Kaikki vuodenajat ovat olleet omanlaistensa raaka-aineiden juhlaa ja TableOnlinella on ollut ilo olla osa suomalaista tuotantoa arvostavaa, kunnianhimoista kokonaisuutta.
Säsong tarjoili neljänä vuodenaikana meille ennen kaikkea uskomattoman maukkaita keittoja ja kekseliäitä makuyhdistelmiä. Syksyllä esimerkiksi hirvimakkara sai seurakseen perunalle näyttävää omenaa ja karjalanpaistiset maut pariutuivat mainiosti piparjuuren kanssa.
Kaikkia annoksia ja teemoja kuitenkin yhdistää uudet ideat ja raaka-ainelähtöisyys, joka olikin vuodenaikapopup-sarjan tarkoituksena.
– Snow came and then... there was nothing, kuvaili Thomas Hudson, toinen Säsongin kokeista, kohtalokasta kevätnäytöstä, jolloin keräämistä odottavat raaka-aineet olivat peittyä lumipyryyn. Suomen neljä vuodenaikaa tarjoilivatkin taatusti vuonna 2017 parastaan ja pahintaan, eivätkä oikutteluillaan tehneet vuodenaikasarjasta helpointa toteuttaa. Kaikki neljä tapahtumaviikonloppua sujuivat kuitenkin mainiosti ja niitä yhdisti erityisesti lämmin tunnelma ja kunnianhimioiset lokaatiot.
– Säsong will be returning next year, mutta kunhan olisi kunnon keittiö, totesivat Säsongin takana olevat Thomas Hudson ja Markus Fogelholm. Ja kuka tietää, ehkä juuri Markuksen kommentista syntyi idea vuoden 2018 keittiöiden valtauksiin. Tänä vuonna Säsong valtaa neljän ravintolan keittiöt ympäri Suomen, jonka lisäksi myös pääkaupunkiseutu saa omat pop upinsa hieman viimevuodesta viritetyin teemoin. Enää ei nojata niin vahvasti vuodenaikoihin, vaan pysytään tarkemmin kiinni sijainneissa, joista raaka-aineita ammennetaan. Kuulostaa hauskalle, emmekä malttaisi odottaa tulevaa!
Pöydät pop upeihin ja valtauksiin saa varattua tuttuun tapaan TableOnlinesta. Kannattaa ottaa TableOnlinen Facebook seurantaan. Siellä tiedotetaan ensimmäisenä varausmahdollisuuksista vuoden 2018 Säsong-tapahtumiin.
...Ja juuri nyt, vain tänään, Säsong pop-up löytyy Helsingistä G Livelabista tarjoillen herkullista talvista lounasta.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.