Me TableOnlinella olemme ilolla mukana toteuttamassa Thomas Hudsonin ja Markus Fogelholmin kunnianhimoista Säsong-projektia, jossa avataan pop up -ravintola mielenkiintoiseen paikkaan vain kerran yhden vuodenajan aikana. Säsong starttasi talvella Vinterillä, ja toukokuussa oli vuorossa Vår.
Vinter-tunnelmiin ja makupaloihin voi palata Cityn jutussa ja TableOnlinen blogissa. Talvinen Lapinlahden vanha mielisairaala tarjosi hämyiselle illalliselle arvoisensa puitteet. Miljöö oli kunnossa myös keväällä, kun matkustimme Isnäsiin. Jos joku miettii, kannattaako esimerkiksi Helsingistä lähteä bussilla illalliselle loviisalaiselle maatilalle, on vastaus ehdottomasti kyllä. Miljööt ovat olleet ruoan ohella Säsongin suola. On mahtavaa päästä illallisvierailulle tiloihin, joihin ei muuten tulisi mentyä. Kesän ja syksyn lokaatiot ovat vielä salaisia, enkä malta odottaa, mihin ne meidät vievät.
Vår järjestettiin toiminnassa olevalla maatilalla, jonka isäntä osallistui myös illalliselle. Annoksissa käytettiin tilan tuotteita, ruokia kypsennettiin avotulella ulkona ja leivät leivottiin isännän isän leivinuunissa. Suomen vaihtelevien vuodenaikojen tehdessä Säsongista mielenkiintoisen ja haastavan projektin, aiheutti myöhässä ollut kevät sateineen lisäpäänvaivaa kokeille. Illallisesta oli silti saatu loihdittua upea ja maistuva kokonaisuus, jossa kauden tuotteet ja hyvä ennakkosuunnittelu loistivat. Talviseen tarjontaan verrattuna lähiympäristön huomiointi ja sen hyödyntäminen saatiin paremmin esiin, joka vahvistunee vielä lisää kesää ja syksyä kohti mentäessä.
Tunnelmallisessa ja lämminhenkisessä salissa vallitsi samankaltainen fiilis kuin Säsongin ensimmäisessä tapahtumapaikassa, vaikka tilat olivatkin hyvin toisistaan poikkeavat. Live-musiikki oli hieno kruunu onnistuneelle kokonaisuudelle.
Illallisen aloitti kaunis annos savustettua kalaa ja grillattua Lindrothin puutarhan salaattia lisäkkeenä villiyrttejä lähimetsistä ja pihoilta.
Seuraavana tarjoiltu kanakeitto oli valmistettu Thomasin suvun perinnereseptillä, ihana idea! Keitto oli hyvää ja täyttävää ja sopi hienosti yhteen miljöön kanssa. Aineksiksi oli valittu Hultgårdin kanaa ja Malmgårdin kauraa.
Yhtä lailla annoksista ihastutti turska voi-valkoviinikastikkeella ja siianmädillä. Joskus vähemmän on enemmän. Kokonaisuus oli aivan uskomattoman maukas ja simppeli, siinä oli kaikki kohdillaan.
Illan aikana meille tarjoiltiin myös jämsäläistä lammasta, joka oli saanut seurakseen ulkotulella käyneitä uusia kurkkuja. Illallisen päätti mainio raparperiposset.
Alkoholiton juomapaketti on saanut paljon kehuja Säsongin illallisilla ja testattaessa se osoittautui kaikkien niiden kehujen arvoiseksi. Meille tarjoiltiin siitä kanakeiton kanssa maistiaisena mesiangervo-mustaherukanlehtimehua, nam! Turskalle taas kaadetaan happaman raikasta karviaismarja-laventelijuomaa. Mehut ovat toisistaan sekä totutusta poikkeavia. Alkoholiton juomapaketti on todella mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen, kannattaa kokeilla! Myös viineissä oli niin ajatusta kuin alkuperäislajikkeita mukana.
Tällaista ei koe helposti! Kesä odotamme sinua viimeistään elokuussa ;)
-- --
Katja/TableOnline
Kuvat Tiia Rantanen
Säsongin seuraavista ravintoloista ilmoitetaan ensimmäisenä TableOnlinen Facebookissa ja uutiskirjeessä. Illalliskortit tulevat myyntiin ennakkoon ilmoitettuun aikaan vain TableOnlinen kautta. Laita siis viimeistään nyt kaikki TableOnlinen kanavat seurantaan!
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.