Say Cheese on joulukuun loppuun saakka avoinna oleva pop up -ravintola, joka nimensä tavoin hyödyntää juustoa kaikissa annoksissa. Paikka sijaitsee Vilhonkadulla kätevästi Rautatientorin ja Helsingin Yliopiston metropysäkkien välissä. Ravintolasta vastaa Aussie Barien taustalla oleva Bejay Visser, joka ottaa meidät hyvin lämpimästi vastaan - Aussimaisella vieraanvaraisuudella tietysti.
Sisään astuessamme lauantai-illan tunnelma kauhaisee meidät mukaansa: sali on täpötäynnä rentoa puheensorinaa ja taustamusiikkia sekä upeaa tunnelmavalaistusta, joka on toteutettu tuikuilla ja himmeillä hehkulampuilla. Paikka on yksinkertaisesti sisustettu, mutta pidämme siitä välittömästi.
Alkuun Bejay tuo meille Teresa Rizzi Brut Proseccoa. Prosecco on ihanan kuiva ja suuhuni sopiva, joten päätän ottaa nimen ylös. Alkupähkäilyjen jälkeen päädymme tilaamaan sitä mitä meille suositellaan. Tapamme mukaisesti aiomme jakaa ruuat ja maistella mahdollisimman montaa eri annosta.
Alkuruokien kanssa meille tuodaan viiniä, joka on valmistettu Sauvignon Blanc ja Sémillon -rypäleistä. Yksinään juoma maistuu suorastaan villiltä, mutta leikkaa halloumiranskalaisia täydellisesti. Pankojauhoilla friteeratut halloumiranskalaiset ovat hauskan erilaisia purutuntumaltaan, aivan kuin niissä olisi normaalista poikkeava sitko. Ranskalaisten kanssa tarjoillaan aivan pieneksi silputtua vesimeloni-tomaattisalsaa, joka on hyvä lisä pienellä potkulla.
Samalla meille tuodaan kaksi muutakin alkuruokaa: simppelin näköinen Broccolini-annos ja Poutine. Broccolini on juuri sopivan kypsyistä ja Taleggio-juusto menee yksiin chimichurrin tulisuuden kanssa. Annos on vaatimattoman näköinen, mutta erittäin maukas.
Poutine on riittoisa ja sopivan erilainen alkuruoka kasvisannosten kanssa. Härästä & cheddarranskalaisista rakennettu annos on alkuperältään Kanadasta. Ideana on kasata ranskalaisten päälle juustoa, maukas kastike ja päälle haluttu liha tai muu lisuke. Tämä on ensikosketuksemme ruokaan ja annoksen idea tuntuu hauskalta.
Pääruuan kanssa meille tarjoillaan kauniin väristä itävaltalaista Pinot Noiria. Syömme pankojauhoilla kuorrutettua kanaa, jonka kanssa tarjoillaan korealaista BBQ-kastiketta sekä talon sulatettua juustoa. Yhdistelmät ovat yllättäviä, mutta ruoka maistuu todella hyvälle – ja niin epäterveelliselle. Kanan pinta on uskomattoman rapea.
Toisena pääruokana meille tuodaan portobellosieniä, jotka on täytetty sinihomejuustolla ja taateleilla. Vaikka en itse ole sinihomejuuston fani, annos yllättää positiivisesti. Juusto ja taatelit luovat sulavan makuparin. Taatelit ovat rapeahkoja ja tuovat purutuntumaa kokonaisuuteen. Tämä on annos, jonka mielelläni toteuttaisin omissa illanistujaisissani.
Kuten aina, ähky meinaa yllättää ja päätämme jakaa jälkiruuan. Uuteen muotoon muokattu salmiakkijuustokakku herättää heti alkuun ihmetystä. Seuralaiseni huudahdus ”Oho!” viittaa tujuun salmiakkiin, jota on herätelty chili- vadelmacoulisin voimin. Yhdistelmä toimii hyvin ja nautiskelemme Bejayn suosituksesta annoksen kanssa kylmää portviiniä. Kumpikaan meistä ei ole maisteluista huolimatta oikein tykästynyt portviiniin, mutta kylmänä maku sopii jälkiruokaan hyvin. Saatamme tilata portviiniä jatkossakin!
Say Cheesen illalliskokemus oli kaikin puolin mukava ja tunnelmallinen. Ruoka oli hyvää ja uppoaa parhaiten illallistajille, jotka eivät ole huolissaan kaloreista. Tämä on mainio paikka testattavaksi pimeänä syysiltana.
Varaa pöytä Say Cheeseen (Vilhonkatu 6, Helsinki) TableOnlinesta. Katsasta myös ravintolan lokakuun tarjous!
Ira/Improve Media
Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.