Ekskursio Deliroom Ukkohaukeen alkaa ja vie minun ja seuralaiseni Länsimetro-neitsyyden. Länsimetro köröttelee näppärästi Espoon Niittykummun pysäkille, jossa muutamien portaiden jälkeen aukeaa Kauppakeskus Niitty. Ravintola on muuttanut kauppakeskukseen kesäkuussa 2017 Haukilahdesta, johon myös nimi viittaa.
Kauppakeskuksen kirkkaista valoista huolimatta ravintola on kaikkea muuta, kuin normaali kauppakeskusravintola. Uusi trendi hämyisten ravintoloiden ja kirkkaiden ostoskeskusten yhdistämisestä lämmittää mieltä - miksei viihtyisää paikkaa ja hyvää ruokaa voisi olla tarjolla myös yllättävissä paikoissa? Sisään astuessamme eteen aukeaa levollinen ja tunnelmallisen hämärä ravintola. Taustalla soi Norah Jones ja muutaman isomman seurueen puheensorina rytmittää tunnelmaa. Sisustukseen on saatu pehmeä tunnelma käyttämällä tummia verhoja tilanjakajana. Tuntuu kuin meidät olisi teleportattu toisaalle.
Palvelu tuntuu aidolta. Kuulemme tarjoilijaltamme sunnuntaibrunssien olevan erityisen suosittuja, ja pöytävarauksen olevan tarpeellinen, mikäli brunssille mielii. Kesällä avautuva 60-paikkainen aurinkoterassi kuulostaa helmikuisessa pakkassäässä melko houkuttelevalle.
ALKURUUAT
Alkuun meille tarjoillaan lasilliset kuohuvaa ja paikan omia 'deliksiä' jotka ovat tapaksen ja pintxojen tyylisiä, reilun kokoisia, makupaloja. Tarjoilijamme mukaan melkeinpä joka viikko jokin delis vaihtuu, paikan päällä listalta löytyy aina päivän valikoima.
Deliksiä on tarjolla neljää erilaista: bruschetta ilmakuivatulla kinkulla ja vuohenjuustolla, briejuustoa viikunahillolla, itämaista härkää wasabikreemillä sekä kylmäsavulohitartar. Käymme ensimmäisenä kiinni meitä kutsuvimpaan delikseen: kylmäsavulohitartariin, joka tarjoillaan tumman leivän päällä. Ensi puraisulla maku on todella hyvä. Olen varma, että olen löytänyt lempidelikseni. Maku tuo mieleen hieman perunasalaattiin, joka korostunee deliksessä käytetyn majoneesin vuoksi. Se ei haittaa vaan tekee siitä omanlaisensa. Deliksien kanssa tarjoillaan talon omaa siemennäkkäriä, joka maistuu taivaalliselle kaikessa rapeudessaan. Muut delikset ovat perinteisempiä, kivoja suupaloja ja toimivat suurenkin nälän alkutaltuttajana.
Syömisen lomassa meille tuodaan toista viiniä: La la landin Pinot Grisia Australiasta. Viini on melko kepeä ja helppo, monenlaisten makujen kaveri. Viinilista on hieman valveutuneemman seuralaiseni mielestä monipuolinen - listalle on valittu uuden ja vanhan maailman väliltä todella eri tyylisiä vaihtoehtoja, valikoima on tämän kokoiselle paikalle hyvällä tasolla. Plussaa myös siitä, että listalla on mainittu luomut, eettisesti tuotetut sekä vegaaniset viinit. Vegaanien kannalta tärkeä fakta viinien valmistusprosessista: useimmat viinit kirkastetaan käyttäen kananmunaa ja muita eläinperäisiä aineita kuten kalaliimaa ja liivatetta. Osa viineistä voi olla Alkojenkin hyllyillä merkitty vegaaniystävällisinä, mutta merkintä taitaa olla Suomessa vielä melko harvinainen.
PÄÄRUUAT
Pääruokavaihtoehtoja on paljon. Pääruuan voi rakentaa esimerkiksi haluamansa raaka-aineen ympärille kooten annoksen valituista lisäkkeistä. Lisäksi listalta löytyy pizzoja ja Street Delin runsaat vaihtoehdot burgereineen, pitoineen ja hodareineen. Valitsemme lopulta kaksi erilaista ruokaa: päivän kalan, lohimedaljongin, jonka kaveriksi otamme perinteisemmän vaihtoehdon, cheese burgerin yhdellä pihvillä. Koska maistelu on meidän molempien mieleen, jaamme annokset.
Aloitan lohesta seuralaiseni käydessä juustohampurilaisen kimppuun. Lohiannos on todella kauniin näköinen. Valitsemamme bearnaisekastike ja kasvisbulgur tarjotaan omista kipoistaan rapean lohen makoillessa päällään tilliä ja sitruunaa. Olen tyytyväinen lisukevalintoihimme - näennäisesti terveellinen kalavaihtoehto on ihanan pehmeän makuinen, lohen rapsakka kuori saa veden kielelle. Annoksen kasvispeti tasapainottaa melko kermaista makua kivasti. Lisukkeita on runsaasti ja vielä viimeistelynkin jälkeen lautasella on tuhoamattomia lisukkeita. Hyvä, sillä seuralaiseni rakastaa bearnaisea - mikä pettymys, jos se loppuisi kesken.
Siirryn burgeriin. Tilasimme annoksen yhdellä pihvillä, sillä pelkäsimme olevamme liian täynnä, mutta päätämme että seuraavalla kerralla otamme kaksi pihviä. Se tekisi annoksesta himpun verran paremman. Toteamme molemmat yhteen ääneen burgerin olevan kaikkea muuta kuin kuivaa, majoneesia on riittämiin ja se saa kannen lipsahtamaan pois paikoiltaan muutamaan otteeseen. Burgerin kanssa valitsemamme bataattiranskalaiset ovat täydellisiä. Ne ovat jämäköitä, rapeita ja ihanan makuisia. Lötköydestä ei ole tietoakaan. Lähetämme terveiset myös keittiöön - hyviä bataattiranskalaisia tulee harmillisen harvoin vastaan.
JÄLKIRUUAT
Jälkiruuiksi valitsemme talon mud caken vaniljakerman kanssa sekä marjatriflen. Annosten saapuessa pöytään ihastelemme marjatrifleä, se on valtavan kokoinen ja kaunis tuoreine marjoineen. Annos on kerrostettu sokerikakulla, kermavaahdolla sekä itse tehdyllä marjahillolla. Kuten ainesosista jo päätellä saattaa, jälkiruoka on makea ja selättää koollaan melkoisenkin makeannälän.
Talon mud cake on tumma ja tuhti pienestä koostaan huolimatta. Marjatriflen jälkeen koen hienoisia vaikeuksia päättää oman osuuteni mud caken kanssa. Tämä jälkiruoka sopii suklaafaneille sekä perinteisempien jälkiruokien ystäville, ihanan täyteläinen maku kruunaa illallisen ähkystäkin huolimatta. Voin vain kuvitella, miten hyvä herkkuvaihtoehto tämä olisi kovassa makean- ja suklaanhimossa.
Kaiken kaikkiaan Deliroom Ukkohauki on mukava ja yllättävä paikka tällä sijainnilla. Paikka sopii niin treffeille, isommille seurueille kuin perheillekin. Länsimetro tarjoaa kätevän siirtymismahdollisuuden Helsinkiin. Mikäli olen lähistöllä, piipahdan vähintäänkin deliksille ja viinille Ukkohaukeen!
Ira/Improve Media
Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
2 kommenttia
Gonan2
27.2.2018 19:03
On ehkä amatöörimäisin lukemani ravintola arvostelu ikinä!
Vastaa kommenttiinLohimedaljonki ja sen kaverix jokin perinteisempi! Täh, lohimedaljonkikin on niin 70-80 lukua, että miten siitä nyt vielä perinteisemmäksi vetää!?!
Ja sit toi soossi valinta, miksei hollandaisella? Ja mun mielestä bataattiranetkin, jotka ei ainakaan lohelle sovi, mut joo, mielipiteitä.
Vastaa kommenttiin
TableOnline.fi
27.2.2018 21:58
Kiitos palautteesta ja mielipiteestäsi. Huomaathan kuitenkin, ettei blogi ole arvostelu vaan kertomus mukavasta illasta ravintolassa :)