Saimme TableOnlinellakin mielenkiinnolla seurata uuden luovan työn kaupunkikeskuksen, Sofia Future Farmin valmistumista Helsingin paraatipaikalle, Aleksanterinkadun ja Sofiankadun kulmaukseen pitkin syystalvea. Tässä kauniissa Kiseleffin talon historiallisessa miljöössä on sijainnut aiemmin esimerkiksi Suomen ensimmäinen Stockmann-tavaratalo.
Sofia Future Farmin tiloihin avattiinkin heti kunnianhimoisesti neljän ravintolan kokonaisuus. Näistä teesalonkia lukuunottamatta kaikki muut, eli Sofia Wine, Sofia Bistro ja Sofia Gastro ovat varattavissa TableOnlinesta. Meille on ollut ilo olla näin kunnianhimoisen projektin toteuttamisessa mukana ja vaikka mainiossa Bistrossa onkin tullut lounastettua jo muutamasti, kiinnostusta herätti erityisesti myös meille hieman mystiseksi jäänyt Sofia Gastro, jonka ikkunoista avautuu upea näkymä Senaatintorille.
Tämä salaisuuden verholla peitelty huippuravintolatulokas herätti kiinnostunutta liikehdintää kulinaristien keskuudessa myös TableOnlinessa ja sinne varattiin kiivaasti pöytiä jo ennen ravintolan avautumista. Olihan siis myös meidän mentävä tutustumaan tähän ravintolahelmeen sen auettua loppuvuodesta 2018.
Ravintolasta ja erityisesti sen ruokatuotteesta kerrotaan tarkoituksen niukkasanaisesti, emmekä mekään siis tienneet mitä on tulossa. Enkä minäkään aio siitä juuri mitään teille tässä blogissa paljastaa.
Sofia Gastron ravintolatila on pienehkö ja intiimi ja sen maisema Tuomiokirkolle upea. Kuin kontrastina muun Kiseleffin talon yksityiskohtien koristeellisuuteen on ravintolan sisätilat ja kalustus pidetty modernin vähäeleisinä. Ratkaisu korostaa hyvin paikan pääasiaa, makuja.
Vaikka päätinkin olla paljastamatta teille ruoasta juuri mitään, yritän tiivistää olennaisen. Ensimmäisenä pöytään tuotuja mahtavia leipiä seuraa hauskan erilainen keittiön tervehdys, joka tarjoaa maistiaisia ravintolan omalta pellolta Korsosta. Nimellisesti tylsän oloinen purjoperunasosekeitto taas on uskomattoman kuohkea ja maukas. Annos myös herättää kysymyksen, voiko peruna olla lihaisa? Käsin sukelletun kampasimpukan ja valkosuklaan kohdalla olen myyty ja avecini seuraavat perässä viimeistään Kobe-härän ja sydänsalaatin kohdalla. Ja se kyyhky, huh miten hyvää!
Kunnianhimo ja asiantuntemus näkyy pöytään tuoduissa annoksissa. Alkuruoat olivat koko seurueemme mielestä vuoden parhaita ja jälkiruoat jatkoivat alkuruokien viitoittamaa varmaa tietä (vaikka juustoja olisinkin syönyt mielelläni vaikka kuinka paljon enemmän). Ilta oli täynnä ylläreitä ja meitä ilahduttaneita, uskaliaitakin, juoman ja ruoan liittoja. Eikä mikään annos, joka poksuu suussa voi olla huono.
Koe tämä elämys itse; varaa pöytä Sofia Gastroon TableOnlinesta.
Lue myös mitä City ravintolasta kirjoittaa.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.