Syksyllä Helsingin Mannerheimintielle avattu VALO Hotel & Work yhdistää hotellin ja toimiston innovatiivisella tavalla samoihin tiloihin. Tärkeässä roolissa osana kokonaisuutta toimii hotellin ravintola Bistro ELO, jonka ideologiana on vahvasti lähituotanto ja kotimaisuus.
Vastuullisuus toteutuu kautta linjan lautaselta ”aina käytössä olevaan” kiinteistöön saakka: toimistohotellissa töitä voi tehdä laadukkaissa työhuoneissa, jotka muuntuvat yöksi hotellihuoneiksi. Tilojen käyttöaste saadaan pidettyä korkealla tarjoamalla palveluita kellon ympäri. Uusi konsepti tarjoaakin mainion vaihtoehdon nykyiseen työympäristömarkkinaan. On myös mahtavaa, että hotellin omistus on Suomessa ja että kaikki tarvittava pyritään hankkimaan mahdollisuuksien mukaan kotimaisena.
Koska tiloissa on käyttöä laajalti, vaaditaan myös ravintolapalveluilta paljon. Hyvä, aamusta iltaan palveleva, Bistro ELO -ravintola tukee VALO Hotel & Workin konseptia, jota täydentää vielä kattokerroksen wellness-alue.
Bistro ELO painottaa lähituotannon lisäksi pohjoismaisia makuja, ja raaka-aineet ovat siellä kaiken keskiössä. Ravintolan yhteistyökumppaneiksi on valittu lähituottajia, joiden toiminta sopii ELOn eettisiin arvoihin.
Ravintolassa näkyy myös luomu ja vegaanisuus, jotka tulevat esiin erityisesti less is more -aamiaisella.
Ravintolan ylpeys on hiiligrilli, jota hyödynnetään annoksissa runsaasti. Toinen vahva trendi näkyy erityisesti lisäkkeiden fermentoinnissa. Tunnelma ravintolassa on rento ja välitön ja henkilökunta toivookin onnistuvansa luomaan tilan, jossa viihtyä. Henkilökunta tuo fiilistä laittamalla omaa persoonansa peliin ja hyvä palvelu korostuukin myös TableOnlinen arvosteluissa vahvasti.
Palvelu ja ruoka olivat täydellisiä
Tunnelmallinen ravintola loistavalla palvelulla ja makoisalla ruoalla. Mielelläni tulen uudelleen!”Mitäpä siihen lisäämään, arvostelut puhuvat puolestaan.
Tämän blogin otsikkona voisi muuten olla myös ”housujen nappi auki ja noin sata kuvaa jälkiruoasta” – annoksista ei siis jää nälkä ja ne ovat myös visuaalisesti kauniita. Heti illan alussa huomion varastaa kekseliäs Lounge & Bar SUOn alkudrinkki, jossa negronin saa itse annostella pullosta.
Illallisemme alkaa maa-artisokkakeitolla, jossa on paahdettuja pähkinöitä ja kevätsipulia. Keitto on ihana, kermainen ja siinä on oikein hyvä suola – se lupaa hyvää tulevasta.
Seuraavaksi saamme maistaa ELOn kalalautasta, jossa on raikkaita ja keveitä makuja. Molemmat annokset paritetaan mukavasti sopivien valkoviinien kanssa, eikä pääruoan punaviinikään toimi yhtään sen huonommin.
Pääruoan mehevän pippuripihvin kohdalla tapahtuu jo edellä mainittu nappi-tilanne. Pihvin pippurisuus oli huomattava, kuten kuuluu, muttei niin vallitseva, mihin välillä harmittavasti törmää.
Jälkkärinä omenapiirakka vaniljajäätelöllä ei voi mennä pieleen.
Vielä muutama sana ravintolan sisustuksesta: Bistro ELOn ja Lounge & Bar Suon ilmeen on suunnitellut sisustusarkkitehtitoimisto Fyra ja asiasta enemmän perillä oleva avecini sanoi jäljen olevan hyvin tunnistettavissa. Muiden hotellitilojen, aulan ja valopihan ilmeestä on vastannut VALOn Head of Design Minna Hurme. Kaikkiaan tilat ovat rauhallisia ja harmonisia.
Usein hotellien ravintoloita hieman kammoksutaan, mutta ELOn tunnelma on kaukana hotelliravintolasta. Itseasiassa se on niin kaukana siitä, että sijainti unohtuu helposti illallisen aikana.
ELOn ainoa hotellimainen piirre tulee mielestäni esiin siinä, että vaikka ruokalista on lyhyt ja vaihtuu usein, pidetään sillä aina tuttuja klassikkoannoksia, jotka toimivat monen matkalaisen makuun.
…Kunhan päästäisi taas matkustamaan. Sitten kun se on mahdollista, kannattaa suosia kotimaan lähimatkailua, johon VALO Hotel & Work on erittäin mainio kohde.
Bistro ELO
Mannerheimintie 109, Helsinki
Varaa pöytä TableOnlinesta!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.