Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Ministeri Gerry Brownlee  1

Suomesta katsottuna Uusi-Seelanti tuntuu ja on kaukainen maa. Kuitenkin siellä asti sanotusta tuntuu nousseen kohu täällä kaukaisessa Suomessa.

Uusiseelantilainen ministeri haukkui rajusti suomalaiset
Liikenneministeri Gerry Brownlee arvioi Uuden-Seelannin parlamentissa Suomea kovin sanoin.

Iltalehti Sunnuntai 25.3.2012 klo 10.13
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2012032515368984

"Kouluttamattomia, murhaajia ja työttömiä" - Uusiseelantilainen ministeri haukkui rajusti suomalaiset

Kuitenkaan hänen lausumiaan tarkemmin syynnäänenä en voi minäkään välttyä siltä lopputulemalta, että ministeri Brownlee on osunut suomalaisiin pimeyden ytimiin. Äärimmäisen tarkasti, jos kyseessä on vain ollut tavoitteena synkeä satiiri tahikka letkeä läppä.

Minun mielestäni ministeri Brownleen kannattaisi nyt iskeytyä tekemisiin joulupukin kanssa. Sen aidon eikä sen pilalle stubbaroidun version kanssa.

Näistä linkeistä maistijaisia sen todellisen joulupukin ajatusmaailman kanssa. Pukkihan on aina heikommassa asemassa olevien puolella.

HUOM! Linkit avautuvat vain X (ex-Twitterin) käytäjille.
Finnish Brand | Suomikuvan ABC - YouTube
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184297404323987457

Also Santa 364 days per year with out work | Pukki etsii duunia - YouTube
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184292047660912640

Ja pidän erinomaisen tärkeänä, että tiedotusvälineet alkavat tekemään säännöllistä vertailua muista maista suhteessa Suomeen. Kuten minkähintaista on ruoka ja asuminen Saksassa? Entä viina, tupakka? Entä Saksan palkka- ja verotaso verrattuna Suomeen.

Joulupukkikin haluaa tietää viilaako meitä joku koko ajan luomeen?


Hallitusohjelman seurantaohjelma  1

Nettikeskusteluissa huomattua. Varuskuntien lakkautuksiin liittyvä kiistely vaikuttaa jotenkin tilaustyöltä, jonka ansiosta on saatu ison yleisön kiinnostus kiinnitymään menneillään olevista erittäin isoista EU-asioista; paremmin ymmärrettäviin kotimaisiin kiistoihin.

Jotain hyvääkin on aistittavissa hallitukseen liittyvässä puolustusvoimien "uudistamisessa". On ollut erinomaista huomata, jos kerran ministeri Wallin vetoaa asiassa perustuslain takaamiin perusoikeuksiin, niin Suomessa saattaa olla syntymässä tilanne, jossa perustuslakia aletaan ihan oikeasti toteuttamaan. Siis myös meidän maan maatosten joukossa.

Tässä kohta seuraavassa twiitissä avautuu erittäin tärkeitä poimintoja hallitusohjelmasta ja siihen on kytketty hallituksenkin mahdollista tietovajetta täyttävä erinomainen jatkolinkki.

Kyseessä ovat perustuslaki, ihmisoikeudet ja oikeusturva:
https://twitter.com/Suomi2017/status/182502602284601345/photo/1/large
(Hmm... tätä sivua ei ole olemassa. Kokeile muulla haulla.)

...siis meitä kaikkia suomalaisia koskien... Också på svenska.

Perusjännitettäväksi jää ainakin se, että vastaako Valtioneuvosto Twitterillään? Vai poistetaanko kuvallinen kysymysviesti kokonaan eetteristä?

Vai tulisiko valtioneuvoston viestintäjohtajan Kari Mokon johdolla kehityttää meille kaikille avoin hallitusohjelman seurantaohjelma? Näin hallitusohjelmaan kirjattujen asioiden kirjo olisi jatkossa vain klikkauksen tai sormen nytkäytyksen päässä ruudulla ja jokaisen kiinnostuneen seurattavissa vaiheittain. Reaaliajassa ja kaikille avoimen sekä kaikille näkyvän kommentointimahdollisuuden kera.

Kuka muistaa vielä Kari Mokon?
"Hyvää iltaa, minun nimeni on Kari Mokko ja tämä on Silminnäkijä..."

Kovan luokan journalisti ja isojen yleisöjen palvelija.

Joten tietotaidon puutteesta vastauksien saaminen yleisökysymyksiin ei enää valtioneuvostossakaan jää. Jos siis ihan oikeasti halutaan, että Suomessa mennään viimeinkin perustuslainkin takaaman kansanvallan suuntaan. Joko vuonna 2012 hommat rokkaavat perustuslain mukaisesti?


Äänestysbonukset eduskuntaan?  1

...tai sitten lakiin perustuva pakko!

Nykytekniikalla on varmasti mahdollista hoitaa asia sillä tavalla, että määrättynä aikana aikana kansanedustaja pystyy äänestämään aina. Vaikka valiokuntamatkaltaan ulkomailta.

200 kansanedustajan sähköinen, toimintavarma ja myös mobiilisti toimiva äänestysjärjestelmä loisi uskoa siihen, että olemme edes jossain teknisessä kehityksessä maailman kärkeä.

Vaikkakaan kansanedustajat eivät saakaan perustuslain vastaisesti käyttää äänestyksissään omaa järkeä.

Niin olisi se aina hienoa olla suomalainen, kun jokaisessa äänestyksessä 199 kansanedustajaa painaa varmuudella äänestysnappia.

Hallitus sai luottamuksen
julkaistu tänään 21.3. klo 14:24, päivitetty tänään 21.3. klo 14:26

Hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen kotihoidontuen muuttamista koskeneessa välikysymysäänestyksessä. Luottamus annettiin äänin 103-63, poissa oli 33 kansanedustajaa.


Occupy Eduskunta?  2

Monelle ei enää tunnu tulevan Hesaria ja vielä äsken artikkeli ei ollut avoimesti Hesarin verkkosivuilla saatavilla, niin nostan ajankohtaisen aiheen muistutuksen omaisesti esille.

HELSINGIN SANOMAT Sunnuntaina 18.3.2012 – Sunnuntai
Yö leirissä

Yksi kehnosti nukuttu yö Occupy Helsinki -leirissä muutti käsityksen koko porukasta.

Lasisen Sanomatalon näköalahisseistä oli voinut seurata, kuinka lokakuussa Töölönlahden makasiinien raunioille ilmestynyt Occupy Helsinki -leiri kärsii. Ensin sitä piiskasivat sateet ja puita repivät myrskyt. Sitten tulivat pakkaset, ja lopuksi leiri hukkui lumeen.

Hisseissä arvuuteltiin: elääkö siellä joku?

Pakkohan sinne oli lopulta mennä itse yöksi. Harvoin on tilaisuus telttailla niin keskeisellä paikalla.

Se yö muutti ennakkokäsitykseni. Ajatukset olivat sekavat, kun aamuaurinko nousi rautatieaseman takaa ja sen säteet kultasivat ensimmäiseksi Eduskuntatalon – aivan kuin sen sisällä tehtäisiin jumalallisia päätöksiä.

Niin tässä leirissä ei ajatella.

Hyvä reportaasi Malmbergin Ilkalta ja kannattaa yrittää saada luettavaksi. Valtaosa yhteiskunnallisista asioista ei tapahdu jatkossakaan enter-näppäimen nopeudella.

Itse tulin piipahtaneeksi paikalla tammikuun alussa ja olin ihmeissäni, kun siirsin tapahtumasta ottamani kuvan tietokoneelleni.

Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta
Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta

Eduskunnan ylle avautuva ilmatila on entistä sakeampana kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Kreikan vakuussopimuksen lisäksi.

Ilman oman lähihistoriamme tuntemista meidän ei mielestäni kannata luottaa päättääjiimme.

Siksi toivon Occupy Helsinki eli Torikokous Helsinki tapaiselle liikkeelle rohkeutta ja juonnikuutta edetä muun muassa eduskunnan kuorissa rehottaviin pimeän vallan ytimiin, koska muuten nämä valokuvaan tallentuneet aiheet lakaistaan taas kerran voimallisesti piiloon.

Ellemme sitten saa vihdoinkin lukea noista aiheista lisää avoimesti Helsingin Sanomien sivuilta? Helsingin Sanomien yli 270 toimittajan verkosto on ollut mielestäni vajaakäytöllä, kun ajatellaan Suomessa vallitsevaa todellisuutta.

Tietoa ja taitoa Helsingin Sanomien toimittajilla eduskunnan yläpuolella siintävien asioiden journalistiseen käsittelyyn varmasti on, mutta antavatko Helsingin Sanomien pikku ja iso pomot luvan sekä tuen Suomessa todellisuudessa vallitsevien kokonaisuuksien käsittelyyn?

No toisaalta...

Saattahan se olla niinkin, että ujot suomalaisetkin aktivoituvat rauhanomaiseen lihalliseen toimintaan. Isosti ja pitkäkestoisesti.

Nuorten lisäksi odotan vanhemman väestönosan terhakoitumista = yli 50-vuotiaat. Heillä on paljon hiljaista tietoa lähihistoriastamme. Siitä todellisesta.

Helsingin Sanomien 1900-luvun yksi mainoslauseistahan kuului näin "Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä."

Lähde: Martti Valkonen - Sananvapaus kauppatavarana

Aurinko paistakoot, mahdollisimman paikkansa pitävä tieto meidät saavuttakoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit keskuudestamme murtukoot!

...vai pitäisikö vain lähteä valtaamaan pikku hiljaa graniittikaltereiden taakse piiloutuvaa eduskuntaa? Vai olisiko toiminnallinen huomioarvio isompi valtioneuvoston linnan ja valtiovarainministeriön rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä tapahtuvan valtaamisen myötä?

Tällä kysymyksen asettelulla pohdin avoimesti sitä, että tiedossa oleville isoksi kasvaneille yhteiksunnallisille epäkohdille myös tehdään jotakin. Ihan oikeasti. Erilaisiin työryhmiin hautaamisen sijaan.


Kreikan sopimuksen salaamisesta  1

Finnair kohun yhteydessä julkisuuteen Ylen A-studiossa astui kuluneella viikolla Veli Sundbäck niminen vaikuttaja.

Hän vaikutti olevan sen verran terävässä iskussa, että aloin hakukoneilun kautta palauttamaan mieliini, kuka hän oikein?

Ensin löytyi tietoa siitä, että hän oli keskustan entisen pääministerin Esko Ahon edeltäjänä Nokialla. Siis Nokian päälobbarina. Eikä siinä mitään.

Sitten hakukoneilta hurahti paljon mielenkiintoisempaa luettavaa.

...virkamiespääneuvottelija, alivaltiosihteeri Veli Sundbäck...

Löydön perusteella mietinkin näin avoimesti sitä, että Suomella taitaa olla EU-lähihistoriassaan muutakin avattavaa?

Kreikan kanssa tehty vakuussopimus ja sen salaaminen taitavat olla sieltä pienemmästä päästä?

-----

Lähde: Ulkoministeriön salainen pöytäkirja 16/93 ja muuta...

Pääministeri Esko Aho ja virkamiesneuvottelija Veli Sundbäck olivat EU-neuvottelujen asiantuntijoina syyskuussa 1994 antaneet perustuslakivaliokunnalle neuvoteltaessa todetun EMU-varauman luonteisen lausuman.

VINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Lehdistöneuvos Reijo Kemppinen antoi kirjassaan "Suomi Euroopan unionissa" , Edita 1999, vihjeen Suomen ainoasta EMU-varaumaan viittaavasta tekstistä. Vihjeen johdosta pöytäkirjaa etsittiin UM:n arkistosta muutaman viikon ajan, kunnes se löytyi. Allekirjoittanut sai pöytäkirjaotteen eduskunnasta faksattuna 1.12.1999 aamupäivällä.

Pöytäkirjaotteen eduskunnan tietopalveluun luovuttanut Päivi Luostarinen (Ulkoasiainministeriön EU-sihteeristöstä) ei tiennyt, kuinka aran asian lähes kuusi vuotta vanha pöytäkirja sisälsi.

Yksi kopio julkisuuteen vuotaneesta pöytäkirjaotteesta meni Viljo Vuoristolle heti joulukuun alussa. Yksi kopio oli mennyt alajärveläiselle maanviljelijälle, joka halusi tietää, ketkä kokoukseen osallistuivat. Viljelijä otti yhteyttä oman paikkakuntansa kansanedustajaan Raimo Vistbackaan. Niinpä Päivi Luostarinen lähetti 20.1.2000 eduskuntaan kokouksen ministerinimilistan sähköpostitse otsikolla "EMU-päätös". Vistbacka kiinnostui asiasta nähtyään viestin tulosteen. Nyt ulkoasiainministeriössä havaittiin pöytäkirjan arkuus ja pöytäkirja päätettiin salata kansanedustajalta.
Pian turkulainen Viljo Vuoristo oli saanut kuulla, ettei kansanedustaja Vistbacka saa sitä, jonka hän oli saanut.
Vuoristo pyysi 26.1.2000 pöytäkirjaa voidakseen valittaa salaamispäätöksestä Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen. Pöytäkirjan salaamisen vaiheista tuonnempana

KOKOUKSEN AVAINHENKILÖT

Kokoukseen osallistuneet ovat pääministeri Esko Aho ja ministerit Pertti Salolainen, Heikki Haavisto, Sirpa Pietikäinen, Ilkka Kanerva, Toimi Kankaanniemi sekä EU-ryhmän ulkopuolisena osallistujana sisäministeri Mauri Pekkarinen. Kokouspöytäkirjeen salaista liitemuistiota 1075 esitteli kokouksessa virkamiespääneuvottelija, alivaltiosihteeri Veli Sundbäck.
Mukana olivat myös osastopäällikkö Antti Satuli, ylijohtaja Bo Göran Eriksson, apulaisosastopäällikkö Eikka Kosonen, toimistopäällikkö Marita Eerikäinen, toimistopäällikkö Antti Kuosmanen, finanssineuvos Lasse Aarnio, lainsäädäntöneuvos Niilo Jääskinen, kaupallinen neuvos Esa Härmälä ja sihteerinä Kare Halonen.
Mukana olivat EU-virkamiesryhmän ulkopuolisina osp Laajava ja eav Huhtaniemi.

Pöytäkirjassa on maininta:
"JAKELU EU-ministeriryhmä, virkamiestason EU-neuvotteluryhmä, osp Laajava, arkisto"
Muistion 1075 perään on kirjoitettu:
"TIEDOKSI:
Tasavallan Presidentti
JAKELU:
EU-ministeriryhmä
EU-neuvotteluvaltuuskunta
Arkisto"

UM:N SALASSAPITOPÄÄTÖS

Ulkoasiainministeriön virkamiehet Pertti Nummela ja Martti Favorin allekirjoittivat 26.1.2000 Viljo Vuoristolle Ulkoasiainministeriön salassapitopäätöksen HELT001-4, jossa sanotaan, että pöytäkirja on salassapidettävä viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1. mom. 2. kohdan mukaan.
Ks. UM:n salaamispäätös:

Tekivätkö Nummela ja Favorin salaamispäätöksen keskenään?
Informoivatko Nummela ja Favorin salaamisesta presidentti Martti Ahtisaarta, ulkoministeri Tarja Halosta ja pääministeri Paavo Lipposta?

Lisää osoitteessa:
http://www.promerit.net/2012/03/ulkoministerion-slainen-poytakirja-1693/

Joten toivottavasti suomalainen mediakenttä on viimein kypsä selvittämään myös EU-lähihistoriaamme.

Salailuun perustuva hallintomalli on aina ennen pitkään kaatunut. Tiedotusvälineistä puhumattakaan...


Presidentinvaalit 2018  1

Mielenkiinnolla odotan seuraavia presidentinvaaleja ja niiden toista kierrosta. Nythän kokonaisäänestysprosentti jäi toisella kierroksella 66 prosenttiin. Vaikkakin tiedotusvälineet kertoivat sen olleen 68,9%.

Itse veikkaan vuoden 2018 presidentivaalien toisen kierroksen kokonaisäänestysprosentin jäävän 55,4 prosenttiin!

Trendi on ollut nimittäin laskeva vuoden 1994 jälkeen.

No lukujen esitystapoja tuntuu olevan vaalitulosten esittämisessä hyvin monta. Tässä yksi niistä. Savolaisittain se on varsin lyhyt.

Artikkelin lopusta löytyy myös numeroiden nakertajille linkkaus, mistä todelliset vaalitulokset löytyvät.

Pitäisiköhän oikeusministeriön ulkoistaa vaalien äänestystulospalveluiden esillelaitto verottajalle? Vai riittääkö meille, että vaalitulokset presidentinvaaleista esitetään "sinne päin" - tarkkuudella?

Presidentinvaalit 2012 – Kolmas vaihtoehto toteutui
https://suomi2017.wordpress.com/2012/03/04/presidentinvaalit-2012-kolmas-vaihtoehto-toteutui/

Posted on maaliskuu 4, 2012

Nukkuvien puolue iski taas. Kotimaisten yli 30 prosentin (vahvistettu) ja ulkosuomalaisten yli 55 prosentin (vahvistamaton) osuus äänistä ropisi, presidentinvaalien toisella kierroksella, nukkuvien puolueelle. Miten vuonna 2018?

Parasta on kuitenkin mielestäni se, että yhteisten asioiden hoitamista on tullut seuramaan paljon uusia suomalaisia. Eri kanteilta asioita lähestyen; valtapolitiikan saloista tullaan saamaan irti uutta tietoa.


Kysy suoraan Karhukoplalta  2

Mietin sitä, että miten pienet ovat suomalaiset sisäpiirit?

Jo alle 40 euron sijoituksella asiaa pääsee itse kukin aiheesta kiinnostunut kysymään kevään yhtiökokouksissa.

Hintaesimerkki on otettu Pohjola Pankki Oyj:n ja Sampo-konsernin osakkeen hinnoista.

"Vielä ennättää mukaan kysymään suomalaisten finanssikonsernien toimista eurokuplan ja Suomen takausvastuiden jatkaessa pullistumistaan:

1. Tiistaina 27.3. kello 14 alkaen OP-Pohjolan yhtiökokous 2012 http://bit.ly/x9PoFl| Jo yksi osake riittää puheenvuoron pitämiseen...

"Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä torstaina 15.3.2012 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään Yhtiön osakasluetteloon.

Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua Yhtiölle viimeistään keskiviikkona 21.3.2012 kello 16.00"

2. Torstaina 12.4. kello 14 alkaen Sammon yhtiökokous 2012 http://bit.ly/xYuXzR | Jo yksi osake riittää puheenvuoron pitämiseen...

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on

* rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon täsmäytyspäivänä torstaina 29.3.2012
* ilmoittautunut yhtiökokoukseen viimeistään keskiviikkona 4.4.2012 klo 16.00 mennessä."

Tiesitkö jo nämä kolme asiaa?

I
Sampo-konserni on tällä hetkellä suurin yksittäinen omistaja finanssikonserni Nordeassa. Suomen valtio on taas suurin yksittäinen omistaja Sampo-konsernissa.

II
OP - Pohjolan pääjohtaja: Euro saattaa kaatua
19.8.2011 5:00 (Päivitetty 19.8.2011 5:00)
Kari-Pekka Issakainen

OP - Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan euro on ollut Suomelle hyvä tarina. Suomen näkökulmasta eurojärjestelmä on puolustanut sen arvoa."

- Ensimmäistä kertaa kannan myös itse huolta siitä, että eurojärjestelmä saattaa kaatua, totesi pääjohtaja Karhinen torstai-iltana Kuopiossa."

III
Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee Pohjola Pankin (OP - Pohjolan) kohdalla se, että yksi sen yksittäisistä suuromistajista on työeläkeyhtiö Ilmarinen. Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on taas Pohjolan hallituksen jäsen.

- - - -

Toisaalta sisäpiirit taitavat olla pieniä ihan tarkoituksella...

Karhukopla - Hymy 2/2004 - Esko Seppänen

Wahlroos puhuu paljon, mutta ajattelee vähemmän (muuta kuin rahaa).

Hän ei ymmärrä ay-liikettä, joka puolustaa palkansaajien etua, eikä niin ollen kuulu suomalaisen korporatismin takuuhenkilöihin. Populismia hän kyllä ymmärtää.

Hän muun muassa ehdotti Demarissa, että kaikille suomalaisille ruvettaisiin maksamaan kansalaispalkkaa: tuhatkunta euroa kuussa puhtaana käteen. Sen palkan maksuun Wahlroos itse olisi osallistunut vain vähän; onhan suurin osa hänen tuloistaan verottomia osinkoja.

Viime syksynä Wahlroos syytti - Suomen suurimman eläkevakuutusyhtiön Varman hallituksen jäsenenä - työeläkevakuutusyhtiöitä korruptiosta: ne ostelivat asiakkailtaan kiinteistöjä ylihintaan. Väitettä on tutkittu, mutta se ei johda hutkintaan.

Hymy-lehdessä kerrottiin joulukuussa, miten työeläkelaitosten sijoitustoiminta tuotti vuosina 2001-2002 tappiota lähes yhtä paljon kuin mitä maksoi Suomen valtiolle pankkikriisi: 6-7 miljardia euroa. Siitä Wahlroosinkin hallinnoiman Varman osuus oli 1,2 miljardia euroa. Ei ollut pantu täytäntöön Wahlroosin neuvoa työeläkelaitosten sijoituspolitiikasta:

"Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on sijoittaa nämä varat järkevällä tavalla, joka huomattavasti kasvattaa niiden tuottotasoa."

Kun kyseisenä kahtena vuonna Wahlroos sai itselleen yli 30 miljoonan euron verottomat osingot, hän valvoi ainakin niinä vuosina omia bisneksiään paremmin kuin yhteisten eläkevarojen sijoitustoimintaa.

- - - -

Vaan mielenkiintoista tietoa tuo kaikki edellä kerrottu on. Paljon taitaa olla vielä asioita piilossa? Kuten.

Mitenhän paljon tällä hetkellä varallisuutta omaavat suomalaiset siirtävät pois varojaan Suomesta? Entä OP - Pohjolan tileiltä? Entäpä Nordeasta? Mihin varat virtaavat?



Hiilijalanjälki&presidentinvaalien ympäristöasiat  1

Itse pohdin näin lumikelien keskellä sitä, että voiko presidentinkampanjoiden liikkumisen hiilijalanjälkiä nyt vaalitaistelujen rauhoituttua selvittää?

Voiko ympäristöasioissa elää niin kuin opettaa?

Presidentinvaalit 2012 - Hiilijalanjälki ja toisenlainen tapa toimia
- Julkaistu: 11 helmikuun, 2012 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Tasavallan presidenttinä toimii sitten seuraavat kuusi vuotta Sauli Väinämö Niinistö. Lämpimät onnittelut hänelle ja onnistuneesti ison työn tehneille taustajoukoille. Seitsemän vuoden harjoitus teki mestarin.

Itse odotan, että Suomi sai Niinistöstä kerrankin tasavallan presidentin, joka ei ole finanssialan (pankit, vakuutusyhtiöt, työeläkelaitokset ja näiden etujärjestöt Suomessa sekä Euroopassa) taskussa. Toivonpa hänen myös uskaltavan ottavan voimakkaasti kantaa suomalaisiin kohdistuvaan perustuslaki- sekä ihmisoikeusrikollisuuteen. Koulutus ja työkokemus ainakin antavat Niinistölle siihen hyvät perusvalmiudet.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2012/02/11/presidentinvaalit-2012-hiilijalanjalki-ja-toisenlainen-tapa-toimia/


Tarvitaanko isänmaata?  2

Jotenkin en ole voinut välttyä siltä lopputulemalta, että isänmaan (miksei äidinmaa?) on nykyään yhden tekevä asia.

Presidentinvaalit 2012 – Isänmaan rakastaja
- Julkaistu: 4 helmikuun, 2012 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Illalla, huomenna tähän saman aikaan (klo 23:55) Suomen uusi presidentti on ollut jo jonkin aikaa selvillä. Itse toivon, että hän uskaltaa olla isänmaalleen uskollinen, avoin ja rehellinen. Saapa hän minun puolestani myös olla avoimesti isänmaansa rakastajakin. Saa puolestani flirttailla muidenkin maiden kanssa. Kunhan on lihallisessa parisuhteessaan uskollinen.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2012/02/04/presidentinvaalit-2012-isanmaan-rakastaja/

No. Mielenkiintoista on seurata, mikä on uuden tasavallan presidentin kanta lukuisiin vireillä oleviin asioihin. Isoihin asioihin.

Kerrankin on valittuna virkaan presidentti, joka pystyy avamaan kansalleen asioita laajemminkin. Kuten ERVV ja EVM sekä niiden kautta hillittömästi kasvava valtiovelka ja taloudellisen itsemäärämisoikeuden karkaaminen pois Suomesta.

Ja jos kansallisvaltiot katsotaan vallalla olevasssa poljennossa tarpeettomiksi, niin kuka kertoo asian eri urheilulajien kannattajille. Ei enää vanhan aikaisia maajoukkuetaisteluita. Ei MM-kisoja. Ei EM-kisoja.

Joku tuolla nettikeskustelussa osuvasti kuvasikin, että kiistatta meneillään oleva vaivihkainen hivuttaminen EU-liittovaltioon on uuden ajan kukkaruukkupolitiikkaa, Eli se tullee aina jättämään jonkin sortin jälkensä sen harjoittajiin.

Siksi käsittääkseni etenkin keskustan johdossa on Väyrysen uudesta ylösnousemuksesta suuri hätä. Ydin juttuja on se, että mitä Paavo suostuu jättämään keskustan koreografioista kertomatta... Ne kun eivät käsittääkseni kaipaa päivänvaloa. Toisaalta. Mitähän kaikkea me emme vielä Väyrysen venkuroinneista tiedä. ;-)

Yksi on kuitenkin varmaa. Politiikan rintamille purskahti heti presidentinvaalien jälkeen paljon uutta väriä peliin.