Porvooseen lokakuussa avautunut ravintola Brasserie L'amour kiehtoo jo heti ovella. Romanttinen, entiseen pankkiin rakennettu, värikkäillä tapeteilla ja mielenkiintoisilla kalusteilla sisustettu, tilava ravintola onnistuu olemaan samaan aikaan modernin trendikäs ja silti vanhaa aikaa kukkatapeteilla ja plyysillä henkivä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että ravintolan WC-tilat löytyvät vanhasta pankkiholvista – kuuntele myös tilan linnunlaulua!
Brasserie L’amourissa on listalla tarjolla varsin edullinen, valmiiksi mietitty 3 ruokalajin menukokonaisuus, johon myös me päädymme. Menun lisäksi listalta löytyy hampurilaisia ja muita mielenkiintoisia annoksia, jotka vaikuttavat myös maistuvan. Erityisesti ranskalaisia kuuluu kehuttavan mainioiksi. Ravintola mainostaa itseään olutravintolana, joten olisi ollut luontevaa, jos meiltä olisi esimerkiksi alkuun tiedusteltu kiinnostusta tutustua heidän mainioon olutlistaansa – toki oluita esiteltiin sitten myöhemmin niistä kysyttäessä.
Aluksi pöytään tuodaan reilu annos focacciaa ja kaadetaan lasein menun alkukeitolle sopivaa ranskalaista Sancerre Les Pierris Sauvignon Blancia, joka on mukavan kuiva ja raikas. Viini sopii hyvin pariksi makeahkolle kurpitsakeitolle, joka on ihanan pehmeää ja mietoa, talvista lohturuokaa parhaimmillaan. Herkän väriseen annokseen tuo timjamivaahto miedon yrttistä lisää ja päälle ripotellut siemenet hauskaa suutuntumaa. Annos on reippaan kokoinen ja jo siinä riittää syötävää.
Menun pääruoka, ankankoipi, parmesaanipolentaa ja gremolata, jatkaa runsaiden annosten sarjaa. Ankka on mureaa ja siinä on mukavasti rasvaa, annokseen lisätyt tomaatit toimivat mainiosti lihan kanssa tuoden siihen hieman kaivattua kirpeyttä. Parmesaani maistuu polentassa reippaasti. Gremolata on kokonaisuudessa aika pienessä osassa, eikä ole mauiltaan kovin vahva, mutta vihreän värinsä puolesta se sopii todella kauniisti annokseen. Annoksen maut on rakennettu mukavasti tukemaan toisiaan ja parmesaanin suola tuo lihan maun hienosti esiin. Ankan kanssa tarjoillaan täyteläistä Renzo Masin Sangiovese-rypäleestä valmistettua Chianti Riserva -punaviiniä Italian Toscanasta. Viini on maistuvaa, muttei ankkaa liikaa hallitsevaa.
Vaikka kaksi edeltävää annosta olivatkin hyviä, onnistuu jälkiruoka silti yllättämään. Se oli täydellistä! Avecini, joka ei ole jälkiruokaihmisiä, kehui jälkkäriä ehkä parhaaksi koskaan maistamakseen. Kaunis annos on aseteltu kekseliäästi tarjolle ja se todella on parhaimpia maistamiani jälkiruokia hetkeen. Sitruunaposset oli raikas ja reilusti sitruunainen, makeahko vadelmasorbetti ja päälle ripotellut vadelmat taittoivat makeudellaan kivasti sitruunan happamuutta ja pistaasi sekä salmiakkimarenginpalat toivat annokseen mainion lisän rapeutta ja suolaisuutta. Chateau Carsinin makeassa Semillonissa maistui aprikoosi ja se oli erinomainen valinta possetin pariksi, kokonaisuutena jälkiruoka-annos oli täysi kymppi.
Ruokalista Brasserie L’amourissa on vaihtunut ja nyt valmiissa menukokonaisuudessa (39 €) on tarjolla esimerkiksi oluella maustettua sipulikeittoa, häränposkea ja lakritsipannacotta. Saattaa olla, että uusi retki Porvooseen on pian ajankohtainen, jo pelkästään kiinnostavan jälkiruoan vuoksi.
Katja/TableOnline
Brasserie L'amour Rihkamatori 2, Porvoo
Lisätiedot & pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/brasserie-lamour
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.