Kollegani ja minä saimme nauttia Turun työmatkallamme Scandic Hotel Plazan Bryggman's ravintolan herkullisesta illallisesta muutama viikko sitten. Pitkän työpäivän jälkeen oli erinomaisen rentouttavaa istahtaa hotellin ravintolaan, jonne iloksemme saapui illan mittaan myös paljon hotellin ulkopuolisia illallisvieraita. Se siis kertoo jotain.
Vihdoin pääsimme ruokalistojen pariin. Alkuruuiksi valikoitui kaksi annosta. Toinen valintamme oli grillattua parsaa, vuohenjuustovanukasta, salviavaahtoa ja pähkinäcrumblea. Ja toinen riimisuolatun kauriin sisäfilettä tyrni-sipulihillokkeella. Halusimme molemmat maistella annoksia, joka olikin oiva ratkaisu. Parsa maistui niin hyvältä kun parsa aina maistuu. Vuohenjuustovanukas sekä salviavaahto toivat siihen erinomaisen lisämausteen ja tekstuurin. Kauriin sisäfilee riimisuolattuna olikin sitten tajunnanräjäyttävä yhdistelmä tyrni-sipulihillokkeen kanssa. Liha suorastaan suli suuhun ja kirpeä tyrni sopi paremmin kuin hyvin sen kyytipojaksi. Alkuruoat nautimme talon kuohujuoman kanssa.
Pääruokina nautimme kananrintaa sekä härän sisäfilettä. Kananrinta oli saanut vahvaa makua rosmariinivoissa paistetuista sienistä. Annos täydentyi palsternakkapyreellä sekä vuohenjuusto-punaviinikastikeella. Toisen pääruoan pääosaa näytteli härän sisäfile, joka oli toiveeni mukaisesti paistettu mediumiksi. Ravintolassa käytettävät lihat ovatkin laadukkaita Atrian Black Angus -rotukarjan lihaa ja sen mehukkaasta pihvistä tiedosti. Pääosan esittäjä eli pihvi kera basilikavoin lepäsi pedillä, joka oli tehty savojinkaalista, paahdetusta perunasta sekä valkosipulikastikeesta. Henkilökunnan suosittelemat viinit pääruuille olivat napakymppi.
Jälkiruokavaihtoehtoja oli laaja valikoima sitruunakermavanukkaasta erilaisiin sorbetteihin, mutta meidän vatsamme olivat täynnä herkullisista alku- ja pääruuista. Niinpä tilasimmekin ruoansulatusta parantavat digestiivit.
Hiljattain uudistettu ravintola Bryggman's palvelee aamusta iltaan: arkisin tarjolla on herkullinen lounas ja illalla sekä viikonloppuisin ravintola muuntuu viihtyisäksi illallisravintolaksi. Deli-kahvilaan tai sen terassille on päivisin helppo piipahtaa kävelykadulta vaikkapa kahville tapaamaan ystäviä tai tulla rauhassa nauttimaan aamiainen, vaikka et hotellivieraana olisikaan.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.