Helsingissä Lönnrotinkadulla avautui reilu vuosi sitten vuoden 2014 Masterchef Suomi -kilpailun voittaja Miro Kurvisen ravintola Kungfu Kitchen, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti aasialaisia makuja skandinaavisiin vivahteisiin. Kungfu Kitchen on ollu avautumisestaan lähtien suosittu ravintola, jossa on innolla osallistuttu myös erilaisiin kaupunkitapahtumiin, kuten Cityn SYÖ!-viikkoihin ja Lux Helsingin Lux Helsinki Eat -ravintolatapahtumaan.
Lounaan ja à la carte -listan lisäksi ravintolasta täytyy ehdottomasti nostaa esiin Chef’s 4 ja Chef’s 7 -menut. Chef’s 4 -menusta on kesätarjous TableOnlinessa. Heinäkuun loppuun saakka sen pääsee testaamaan 2 yhden hinnalla!
Chef’s 4Kasvisdumplingeja aromaattisessa misoliemessä
Lohiceviche aasialaisittain
Härkää, panang-currya ja grillattua tomaattia
tai
Grillattua päivän kalaa ja sitruunaruohobisque
Paahdettua pehmeää marenkia, tuoreita marjoja ja mangosorbettia
Kävimme sopivasti avecini kanssa illallisella Kungfu Kitchenissä ennen tarjouksen alkua ja otimme Chef’s 7 -menut testiin. Lisäannosten lisäksi 7 poikkeaa nelosesta jälkiruokansa suhteen. Ravintolassa ilmiselvästi hallitaan makeatkin annokset ja ainakin pidemmän menun suklaakakku vei kielen mennessään.
Kaikki 7 ruokalajia olivat kivan erilaisia, mutta keskenään kokonaisuutena toimivia. Ruokaa annoksissa oli paljon, joten myös neljän ruokalajin menu varmasti karkottaa nälän ja sillä pääsee testaamaan kivasti ravintolan monipuolista tarjontaa.
Kivasta kokonaisuudesta nostaisin erityisesti esiin alkuun tarjoillun keiton, joka oli iso ja höyryävän kuuma annos, jota dumplingit ryhdittivät kivasti. Pääruoan kala-annoksessa oli aivan ihana rapuvoikastike ja kalassa mahtava grillin maku. Monissa annoksissa oli vahvoja ja mausteisia majoneeseja ja kastikkeita ja menussa pääseekin herkuttelemaan niin wasabi- kuin kimchimajoneesilla.
Suosittelen myös testaamaan ravintolan drinkeistä esimerkiksi Chuck Norrisia, joka on mukavan sitruunasoodamainen ja kesäisen raikas.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.