Syksyinen sunnuntaipäivä on oiva hetki mennä brunssille. Puotilan Kartanon brunssia olen kuullut kehuttuvan useita kertoja ja nyt oli viimein aika mennä itse testaamaan, pitävätkö kehut paikkansa. Pöytävaraus oli tehty brunssin loppupuolelle klo 14 ja pelko ruokatarjoilun loppumisesta sai meidät olemaan paikalla jo varttia vailla. Edellisillan fudisjengin saunailta hieman kolotti päässä ja viritti ruokahalun oikealla tasolle brunssista nauttimiseen.
Ajankohtaan sopien Puotilan Kartanossa oli tällä kertaa brunssin teemana Oktoberfest ja tarjoilut oli viritetty teeman mukaiseksi. Onneksi tarjolla oli kuitenkin muutakin kuin bretseleitä, hapankaalia ja makkaraa. Menimme tosiaan paikalle brunssin loppuvaiheessa ja muutkin olivat ilmeisesti kuulleet kehuja paikasta, koska se oli edelleen melkein täynnä. Iloinen puheensorina täytti salin ja asiakaskunta oli hyvin kirjavaa. Paljon perheitä, mutta myös pariskuntia ja kaveriporukoita oli tullut nauttimaan sunnuntaibrunssista.
Meille löytyi mukava pöytä uloimmasta salista, jossa on isot ikkunat kartanon pihalle. Alkuun tilasimme lasilliset valkoviiniä ja sitten oli aika lähteä tutustumaan mitä alkupalapöydästä löytyy. Lapset olivat tietysti nälkäisimpiä tai ainakin haluttomimpia odottelemaan, joten oma nälkä piti hetkeksi unohtaa ja käydä heille valikoimassa alkuruoat. Alkuruokapöytä koostui noin kymmenestä sortista ja ehkä leimallisimmin oktoberfestiin sopivana oli Baijerilaista perunasalaattia. Kaali lienee myös tyypillinen oktoberfestiin kuuluva tuote, ja sitä oli nytkin tarjolla, mutta ei hapankaalin, vaan lehtikaalin muodossa, josta oli tehty salaatti yhdessä omenan ja västerbotten juuston kanssa. Tämä oli todella herkullinen salaatti ja sellaista on tullut brunssin jälkeen jo kotonakin tehtyä. Sesonkiin sopien tarjolla oli myös pikkeloityjä sieniä ja satokasviksia. Lisäksi pitää vielä nostaa esille Jokirapu & katkarapuskagen, joka on ehdottomasti omia suosikkejani ja ei pettänyt tälläkään kertaa.
Alkuruoat olivat jo niin hyviä ja täyttäviä, että pääruokia ei välttämättä olisi edes tarvinnut, mutta toki niitäkin piti maistella. Pääruokien puolelta sitten löytyi kuitenkin myös tuo hapankaali ja bratwursti. Omaksi suosikiksi kuitenkin osoittautui pitkään haudutettu porsaankylki tummassa olutkastikkeessa. Myös rapeat kanansiivet toimivat hyvin, kuten sesongin mukainen paahdettu myskikurpitsakin. Lapsille upposivat myös lihapullat oikein tehokkaasti.
Sitten oli aika siirtyä erityisesti lasten jo innokkaasti odottamaan jälkkäripöytään. Siellä tarjolla oli mm. pannacottaa, tuulihattuja, macaroneja, tuoreita marjoja ja namuja. Sitten oli brunssi paketissa ja oli aika siirtyä mahaa pidellen kohti kotia ja päivälepoa.
Ravintolapäällikön kanssa lähtiessä vielä vaihdoin pari sanaa ja kiitin hyvästä brunssista. Hän oli iloinen, että paikalliset ovat löytäneet hyvin Puotilan Kartanon ravintolan ja erityisesti sen brunssin ja lounaan. Brunssin ja lounaan lisäksi ravintola tarjoaa myös Á la Cartea keskiviikosta lauantaihin ja sekin pitänee tulla vielä testaamaan. Ravintolapäällikkö pyysi myös muistuttamaan blogin lukijoita siitä, että Puotilan Kartano on auki läpi vuoden eikä suinkaan vain kesäravintola, niin kuin yllättävän monet ravintolan asiakkaat kuulemma luulevat. Minä taas omana havaintona sanoisin, että Puotilan kartano sopii todella hyvin erilaisiin yksityistilaisuuksiin niin kesällä kuin talvellakin. Vanha tunnelmallinen kartanomiljöö alle kilometrin päässä metroasemalta on aika harvinanen yhdistelmä.
Puotilan Kartano, Puotilantie 7, Helsinki – Varaa pöytä TableOnlinesta!
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.