Sateisena elokuun lopun sunnuntai-iltana suuntasin junalla kohti Clarion Hotel Helsinki Airportia. Ilokseni huomasi jo heti hotellille saapuessani, kuinka helppoa se on Helsingistä käsin. Hyppää vain kehäradan junaan!
Noustuani Aviapoliksen asemalta ylös Aviabulevardia kohti, saavuin suoraan hotellin etuoville. Todella näppärää. Hotellissa minut otettiin vastaan erittäin ystävällisesti, jonka jälkeen siirryin huoneeseeni 7. kerrokseen. Huoneesta avautuikin upeat näköalat kohti lentokentän kiitoratoja.
Vierailuni syy oli hotellin ravintola nimeltään Kitchen & Table Helsinki Airport. Ravintola on ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin käsialaa, jossa fun dining -filosofian ytimessä ovat sosiaalinen syöminen, avokeittiö, yhteisölliset pöydät ja urbaani tunnelma. Menu yhdistää Manhattanin maut suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin.
Ravintolan sisustus on jo hämärtyvässä illassa erittäin kutsuva. Avokeittiössä on tekemisen meininki, salissa palvelu pelaa saumattomasti. Puheen sorina kuuluu mukavasti pöydistä, joita ei montaa ole vapaana. Ensivaikutelma on kutsuva etkä todellakaan tiedä olevasi melkein lentokentällä. Ystävällinen tarjoilija ohjaa minut pöytään ja suosittelee heti alkudrinkkiä, jonka kiireisen sunnuntain päätteeksi päätän nauttia.
Ruokalista on kompakti mutta makuja tuntuu riittävän kaikille. Alkuruuista löytyy tartaria, kalalautasta kahdelle sekä juuri omasta mielestäni sateiseen iltaan sopiva savustettu tomaattikeitto. Ennen alkuruoan saapumista pöytään tuodaan tuoretta leipää ja oikeaa voita, nam. Ja kun pääruoan sitten eteeni saan, keitto on juuri niin täyteläistä ja hieman savun makuista kuin osasin haaveilla.
Nautittuani herkullisen keiton, oli pääruoan aika. Sen kohdalla tein kevyemmän kompromissin ja tilasin Caesar-salaatin Cajun-maustetulla kananrinnalla. Salaatti oli erinomainen: raikas mutta tuhti ja itse kananrinta erittäin mehukas ja maukas. Listalta olisi löytynyt myös toinen klassikko, Salad Nicoise, tai kesäinen Indian Summer Salad. Tai tuhdimmasta päästä härän entrecôte tai myöskin lihaisa Kimchi Burger.
Ravintolan tulevalle listalle 22. syyskuuta alkaen tullaan nostamaan lähi- ja pientuottajien raaka-aineita ja loihtimaan niistä herkullisia annoksia. Lähituotanto tulee olemaan kiinteä osa ravintolan ruokakonseptia tästä eteenpäin.
Jälkiruoalle ei valitettavasti tilaa enää jäänyt, vaikka hedelmäpainotteinen jälkiruokalista houkuttelikin. Myös juustoja olisi ollut saatavilla, mutta toisella kertaa.
Kaiken kaikkiaan kokemus ravintola Kitchen & Table Helsinki Airportissa oli enemmän kuin positiivinen. Saapuminen ravintolaan on erittäin helppoa, varsinkin juuri junalla. Ystävällinen ja intohimolla palveleva henkilökunta saa asiakkaan tuntemaan itsensä todella tervetulleeksi. Lähde ihmeessä testaamaan, jos et sitä vielä ole tehnyt!
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.