Toivotaan, että saamme jotain kautta pitävän totuuden työeläkejärjestelmän lähihistoriasta. Tämä kirjoitus käynnistyi tästä Hesari pääkirjoitussivun jutusta.
Sdp valmistautuu jatkamaan oppositiossa
Sosiaalidemokraattinen puolue on jyrkentänyt oppositiopolitiikkaansa pitkin vuotta. Saa nähdä, mitä siltä suunnalta vielä kuuluu ennen kuin vaaleihin asti päästään.
Lähde: Helsingin Sanomat 3.9.2010
Tässä kaksi poimintaa ja niihin liittyvät huomioni.
On tietysti taitava veto asettua puolustamaan tulevia eläkeläisiä. Sdp:n perinteinen kannattajakunta, työväestö, on lisäksi sellaisissa ammateissa, joissa jaksaa hädin tuskin 60-vuotiaaksi.
Vaikeutettiinko työssään vammautuneiden tai sairastuneiden pääsyä työkyvyttömyyseläkkeelle?
- - - -
Toteutuvatko näissä seuraavissa lainkohdissa:
1. Ensinnäkin terveydenhuollon vapaan ja läpinäkyvän kilpailun periaatteet?
2. Toiseksi myös eurooppaoikeuden näkökulmasta katsottuina?
- päivitys 6.9.2010 -
- - - -
Työntekijän eläkelaki 19.5.2006/395, jossa löytyvät lainkohdat kokonaisuudessaan
40 §
Eläkelaitoksen asiantuntijalääkäri
Eläkelaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintälaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.
46 §
Selvitys työkyvyttömyyden jatkumisesta
Jos eläkelaitoksella on perusteltua syytä olettaa, että eläkkeensaajan työkyky on palautunut, eläkkeensaaja on velvollinen käymään eläkelaitoksen määräyksestä työkyvyttömyyden jatkumisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa.
102 §
Työkyvyttömyyseläkkeen hakijan terveydentilaselvitys
Työkyvyttömyyseläkkeen hakijan on toimitettava eläkelaitokselle terveydentilastaan laadittu lääkärinlausunto, joka sisältää hoito- tai kuntoutussuunnitelman. Eläkelaitos voi kuitenkin hyväksyä muunkinlaisen lääkärinlausunnon tai sitä vastaavan selvityksen.
Eläkelaitos voi myös omalla kustannuksellaan hankkia lääkärinlausunnon, jos hakija on hoidettavana sairaalassa tai siihen on muu erityinen syy.
Työkyvyttömyyseläkkeen hakija on velvollinen eläkelaitoksen osoituksesta käymään työkyvyn heikentymisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa.
Lähde: Finlex > Lainsäädäntö > Ajantasainen lainsäädäntö > 2006
Eläkeuudistuksen yhtenä elementtinä oli elinaikakerroin, joka tuli voimaan tämän vuoden alusta. Elinaikakerroin pienentää eläkettä sitä enemmän, mitä myöhemmin on syntynyt. Kumotakseen elinaikakertoimen vaikutuksen ihmisen on työskenneltävä pidempään.
Väliaikaiseksi tarkoitettu taitettu eläkeindeksi saatettiin voimaan vuonna 1996. Kuitenkin se on edelleen voimassa vuonna 2010!
Joten kenen asialla sdp lopulta näissä oman kannattajakuntansa ytimen eli eläkeläisten asioiden suhteen onkaan?
Olisiko EU:n instanssien paikka auttaa suomalaisia, koska nelikantaisessa toimintamallissamme valtaa käyttävien suhteen on ainakin kaksi perusvikaa. Muistit pätkivät ja tehtyjä virheitä saati konnuksia ei ole tapana koskaan tunnustaa.
* *
Päivitys 11.9.2024
Toinen avunpyyntö EU:lle!
Tule apuun EU! Tai joku muu?
- Julkaistu: 14 syyskuun, 2021 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto
Tässä postauksessa avointa taustatietoa vakuutusmafia-aiheen isoon kuvaan ja oheiseen mobiiliflaijeriin sekä siihen upotettuun, Twitteristä otettuun vuoden 2015 kuvakaappaukseen liittyen.
Vastaajana verkostomme tekemään kysymykseen oli Euroopan komissio Suomessa – Europeiska kommissionen i Finland (Twitterissä EU-komissio Suomessa).
Lue lisää ison kuvan katsauksesta:
https://suomi2017.wordpress.com/2021/09/14/tule-apuun-eu-tai-joku-muu/