Rapsakkata

Lyhyitä ja nopeita. Väliin vähän pitempiäkin. Elämän eri alueilta.

Värillisiä verkkopaitoja?

Pitäisi löytää kesäksi värikkäitä hihattomia verkkopaitoja omaan kotikäyttöön.

Itse en tunnu kaupoissa törmäävän muihin DDR - mallin ja värityksen mukaisiin.

Luulisi tämänkin alueen kehittyneen Archie Bunkerin ajoista?

Vaan, jos jollakin on vinkkiä mistä Hesasta saa pirteämmän värisiä perusverkkopaitoja, niin tietoa otan kiitollisuudella vastaan.


Home- ja kosteusvaurio-ongelmat

Mikäli työpaikalla tai kotona joutuu kärsimään liian pitkään ko. ongelmista, niin seuraukset omalle terveydelle saattavat olla tuhoisat.

Kun sairastuminen alkaa, niin oireet saattavat olla ensi alkuun mitä ihmeellisimpiä.

Sitten jos alkaa esimerkiksi työpaikallaan kysyä tutkimusten perään, niin monesti epäilijä leimataan mielenterveydeltään järkkyneeksi.

Onneksi on jo olemassa edelläkävijöitä, jotka ovat taistelleet asiaa laajempaan tietoisuuteen.

Tämän linkin löysin tuosta edellisestä blogikirjoituksessani Aamulehteen johtaneen linkin jäljiltä.

Suomen Kuvalehden artikkeli on PDF-muodossa (1.45 MB) ja sisältää 9 sivua.

https://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/sk/files/vanhat/library/attachments/sairaskertomus4906.pdf
Linkki luettu ja korjattu 12.8.2024

* * * *

Tilaajille luettavissa oleva SK-artikkeli:

Entinen opettaja Pekka Nikkola: homemyrkyt tuhosivat terveyteni

home 13.1.2014
Teksti Petri Pöntinen

SK:n arkistoista: Satakuntalainen opettaja sairastui vuonna 2000. Nyt hän on työkyvytön.

https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/entinen-opettaja-pekka-nikkola-homemyrkyt-tuhosivat-terveyteni/
Linkki luettu 12.8.2024


Tunnetko palomiehiä?

Aamulehdessä oli 13.5.2007 kirjoitus palomies-sairaankuljettaja Jarkko Lahtisesta:"Sata kiloa potilasta nousee vaikka selkä menisi"

Lehtiversio kertoo juuri saamieni tietojen mukaan kattavammin miten lakisääteinen vakuutusturva toimii käytännössä, kun jotain yllättävää ja odottamatonta tapahtuu.

Painetussa lehtiversiossa asioista kertoo myös vakuutusyhtiölääkäri.

Kamuni lähetti oheisen linkin Aamulehden verkkoversioon, joka toiminee ainakin muutaman päivän ajan.

Linkki lopettanut toimintansa. Juttu löytynee Aamulehden arkistopalvelujen kautta.

Itsen laitoin linkkiä menemään ko. ammatissa toimiville tutuilleni. Ongelma on erittäin tuttu heidänkin työssään.

* * * *

Lisäys kello 12,11

Kamultani tuli vielä linkki aiheesta Aamulehden verkkolehdessä käytävään keskusteluun:

Aamulehti.fi » Puheenaiheet » Työtapaturmien oikeudenmukainen korvaus
Puheenaihe: Työtapaturmien oikeudenmukainen korvaus

Linkki lopettanut toimintansa. Keskustelu löytynee Aamulehden arkistopalvelujen kautta.

* * * *

Päivitys 12.8.2024
Aamulehden aiheeseen liittyvä artikkeli löytyi Oikeusturvan ajankuva-blogista:

tiistaina, toukokuuta 15, 2007
Rappeuman ja kuluman ero?

- - - -

Aamulehti kertoi 13.5.07 numerossaan suomalaisesta kahden lääkärin loukusta palomiesten näkökulmasta.

”Tällä tavalla Lahtinen nosti toisen sairaankuljettajan kanssa viime vuoden helmikuussa potilasta Tampereella Hatanpään sairaalassa. Molemmat kädet reilusti satakiloisen, velton potilaan alle ja hiiop!

Silloin tuntui niskassa, että jokin repesi. Kipu alkoi säteillä vasempaan käteen ja lapaan. Lahtinen joutui sairaslomalle, vakuutusyhtiö totesi kyseessä olevan työtapaturma.

Työtapaturmana vamma pysyi kuitenkin vain kaksi ja puoli viikkoa.

Nyt Lahtinen taistelee jo toista vuotta vakuutusyhtiön kanssa korvauskiistassa.

- Miten palomiehet uskaltavat enää kohta nostaa mitään, kun pitää pelätä, että työtapaturmien korvauksista joutuu yksi tappelemaan vuosia? Lahtinen sanoo.

- - - -

Lahtinen lyö käteen pinon kopioita lääkärintodistuksista ja valitushakemuksista.

Nipusta on moneen kertaan alleviivattu sanapari "ei degeneraatiomuutoksia", siis ei rappeumaa.

- Mitä virkaa sellaisella vakuutuksella on, että jos vaiva ei parane muutamassa viikossa, niin se on aina jotakin muuta kuten rappeumaa tai kulumaa, Lahtinen sanoo.”

Lähde: Aamulehti 13.05.2007 - Sata kiloa potilasta nousee vaikka selkä menisi

Lue lisää osoitteessa:
https://ajankuva.blogspot.com/2007/05/rappeuman-ja-kuluman-ero.html


Mitä kaikkea SDP pimittää?

Aamun Maikkarin tekstitv:n uutisissa SDP:n eduskuntaryhmän ryhmyri Tarja Filatov jatkaa räyhäkkätä oppositiopolitiikkaa hallituksen suuntaan:

”Entinen työministeri Filatov pelkää hallituksen leikkaavan työllistämismäärärahoja, joita on käytetty vaikeimmin työllistettävien hyväksi.

- Se on kasvotonta rahaa, koska syrjäytymisvaarassa olevat työttömät ovat hiljaista porukkaa, joka ei pidä paljon ääntä, Filatov sanoi.”

- - - -

Filatov puhuu pelkkää asiaa, mutta unohtaa koko ajan tietoisesti sen, että on ollut laittamassa toisena henkilönä nimensä lakiin, joka mahdollistaa pirullisen suomalaisen kahden lääkärin loukun.

Suomalainen kahden lääkärin loukku napsahtaa, kun vakuutusyhtiön lääkäri toteaa papereilta sairaan potilaan terveeksi ja vakuutusyhtiö kieltäytyy tähän lausumaan vedoten maksamasta enää lakiin perustuvia korvauksia tai eläkettä.

Potilaan tutkinut ja tavannut hoitava lääkäri taas on todennut potilaan edelleen sairaaksi ja työkyvyttömäksi.

Tässä ristiriitatilanteessa potilas on monesti jo menettänyt aiemman työpaikkansa, koska ei pysty enää tekemään työsopimuksessa yksilöityä työtä eikä työnantaja voi osoittaa muuta sellaista työtä, jota sairas potilas voisi tehdä.

Joten ensimmäinen paikka, josta edelleen sairas ja työkyvytön potilas lähtee hakemaan toimeentuloa on työvoimatoimisto.

Työvoimatoimistossa neuvotaan laittamaan työttömyyspäivärahahakemus vireille ja samalla neuvotaan valittamaan vakuutusyhtiön päätöksestä.

Ja vuosikausia kestävä suomalaisen kahden lääkärin loukku on valmis. Tämä varmasti vaikeimmin työllistyvien joukko pyörii byrokratian kafkamaisissa rattaissa 10 – 15 vuotta.

Yksi erittäin hyvä asiantuntija kertomaan järjestelmän mielettömyyksistä on vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukonen. Tietojeni mukaan hän on ollut monelle Filatovin mainitsemalla ”hiljaisen porukan” edustajalle se viimeinen ääni ja mahdollisuus.

- - - -

Suomessa toimii tällä hetkellä 17 000 lääkäriä, joista vakuutuslääkäreitä on 400.

Pirulliseksi systeemin tekee potilaan kannalta se, että hoitava lääkäri voi olla myös sivu- tai päätoiminen vakuutusyhtiölääkäri. Eli eduskunnan pääsihteeri Tiitisen lanseeraama kahden pallin tekniikka toimii Suomessa erinvoimaisen elinvoimaisena.

Ihmeellistä tuntuu kuitenkin se, että vakuutusyhtiölääkärin ei tarvitse puhua lausumaa antaessaan totta.

Hoitavan lääkärin taas pitää vakuuttaa vakuutusyhtiölle kirjoittamansa lausunnot "kunnian ja omantunnon kautta oikeiksi."

Eihän tämä voi olla lakien tarkoittamaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lain edessä?

* * * *

Kovan etsimisen jälkeen löysin seuraavat faktatiedot Finlexistä tapaturmalain 41 d § koskevaa muutosta:

”Jos vakuutuslaitoksessa käsiteltävä korvausasia koskee lääketieteellisen seikan arviointia, laillistetun lääkärin on osallistuttava asian valmisteluun ja merkittävä kannanottonsa asiakirjoihin. Vakuutuslaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.”

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2004.

HE 62/2004
StVM 12/2004
EV 87/2004
Naantalissa 24 päivänä kesäkuuta 2004

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Ministeri
Tarja Filatov

* * * *

Lakimuutoksen tavoitteena oli Valtion Hankerekisteristä (HARE) löytyneen tiedon mukaan:

"Selkeytetään vakuutuslaitoksen lääkäriasiantuntijan kannanoton merkitystä korvausratkaisuissa."

Mikäli potilas tilaa tapauksensa asianomaisjulkiset käsittelijä-/lääkärikansion merkinnät käyttöönsä, niin hän näkee nopeasti minkälaista sanavalikoimaa vakuutusyhtiölääkäri korvauspäätöksen perusteiksi käyttää. Idea tuossa kansiomenettelyssä on sellainen, että asiankäsittelijä kysyy ja vakuutusyhtiölääkäri vastaa. Yleisimmät tiedossa olevani sanat joita vakuutusyhtiölääkäri lausumissaan käyttää ovat: KYLLÄ TAI EI:

* * * *

Muuten. Tuon tapaturmalainmuutoksen 41 § d valmistelun (Hankenumero: STM025:00/2004) takana ollut STM:n hallitussihteeri Jaakko Hannula vetää tällä hetkellä uuden tapaturma- ja ammattitautilain valmistelua tekevää nelikantaista työryhmää.

Joten mielenkiintoista olisi kuulla väliaikatietoja minkälaisia vakuutusyhtiön aseman ylivertaisuutta korostavia lakiesityksiä nelikantaisesta työryhmästä tällä kertaa pukkaa.

* * * *

Sitten tuntuu vielä todella ihmeelliseltä, että valtaosissa potilaan asioita erityistuomioistuimissa koskevan ratkaisun pääpaino on ollut lääketieteellinen, niin ratkaisun perusteena olleen esimerkiksi vakuutusoikeuden lääkärijäsenen lausumia ei potilas saa koskaan nähtäväkseen, vaikka on noudattanut tietosuojavaltuutetun neuvoja erityistuomioistuimelle osoittamassaan hakemuksessaan.

Nyt monelle on selvinnyt, että ei noita lääkärijäsenen tietoa ole kenellekään koskaan Suomessa annettukaan, koska maan "vakiintunut oikeuskäytäntö" on sellainen, että lääkärijäsen toimii tuomarin vastuulla, jolloin kaikki hänen lausumansa kuuluvat neuvottelusalaisuuden piiriin.

Järjettömintä oikeusturvan toteutumisen potilaan kannalta on se, että kyseinen käsittely erityistuomioistuimessa tapahtuu kokonaan ilman potilaan läsnäoloa.

Potilas ei saa edes yksilöityä koontiluetteloa kaikista niistä asiakirjoista mihin erityistuomioistuinkäsittely esimerkiksi vakuutusoikeudessa perustui.

* * * *

Hienoa olisi, jos Filatovin Tarja ottaisi esiin myös tämän erittäin hyvin tuntemansa ongelmakentän.

Eikä minun mielestäni ole mikään häpeä, jos SDP puolueena Filatovin suulla tunnustaisi ensi alkuun mokailleensa edellä kerrotuissa asioissa todella pahasti.

Toinen merkittävä valtiomiesteko olisi Eero Heinäluoman suulla annettu aito julkinen anteeksipyyntö sekä tieto siitä miten vääryyksien kohteeksi joutuneille potilaille korvataan takautuvasti viekkauden keinoin viedyt korvaukset ja eläkkeet.

Tässä asiassa taas alueen erittäin hyvin tunteva entinen oikeusministeri Johannes Koskinen osaa olla Filatoville avuksi.

* * * *

Suomalainen kahden lääkärin loukku koskettaa tällä hetkellä 200 000 suomalaista, joten mielestäni ei voida puhua enää mistään marginaalisesta ryhmästä.

Saattaa muuten olla jossain vaiheessa vielä varsin räyhäkkätä porukkaa.

* * * *

Päivitys 12.8.2024
Demarit tietävät aiheen ison kuvan erittäin hyvin. Ovathan he olleet rakentamassa, ylläpitämässä ja hyötymässä siitä.

Faktat löytyvät tästä artikkelista:

Konsensuskorporatismi
Julkaistu: 20 maaliskuun, 2015 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Suomen todellinen hallintamuoto jatkanee voimissaan? Myös eduskuntavaalien 2015 jälkeen. Esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten piirissä vallitsevaa ja hallitsevaa; härskiä konsensuskorporatismia ei taida kukaan ehdokas tai puolue uskalla uhmata? Ei edes ehdokkaana oleva tohtori Pentti Arajärvi ja hänen puolueensa sdp!

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/03/20/konsensuskorporatismi/


Vihreiden puoluehallituksen vaatimus EU:lle

Ensimmäistä kertaa eläessäni tulin vilkaisseeksi jonkin puolueen puoluehallituksen kokoonpanoon. Mielenkiintoni toiminnan tasolle sai vihreiden puoluehallituksen (https://www.vihreat.fi/) eilen STT:n kautta liikenteeseen laskema vaatimus:

”Vihreiden mielestä Euroopan unionin on tuettava ihmisoikeuksien puolustajia Venäjällä ja ihmisoikeuskysymykset on nostettava korkeimmalle tasolle, huippukokousten asialistalle.

- - - -

”Vihreät huomauttavat, että Venäjä on viimeinen Euroopan neuvoston jäsenmaa, joka ei ole ratifioinut EN:n lisäpöytäkirjaa Strasbourgin ihmisoikeustuomioistuimen toiminnan tehostamisesta.”

* * * *

Vaatimus on mitä kannatettavin.

Vaan mitä mieltä asiasta ovat muiden hallituspuolueiden puoluehallitukset?

Oppositiopuolueelle tämmöinen ulkopoliittinen vaatimus varmasti sopii erinomaisesti.

Vaan hallituspuolueen sooloilu herättää kysymyksiä, koska onhan hallituksemme nykyinen oikeusministeri Tuija Brax vihreistä ja hän tuntee Suomen oikeusjärjestelmän lukuisat ongelmat sekä toki sen hyvät puolet.

* * * *

”Nelosen uutisten selvityksen mukaan (17.9.2006) Suomi saa väkilukuun suhteutettuna erittäin paljon langettavia päätöksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta. Suomelle annetaan moitteita lähes kaksi kertaa niin paljon kuin maille keskimäärin. Muihin pohjoismaihin verrattuna Suomi saa noin seitsenkertaisen määrän langettavia päätöksiä.

Suomella tuomioita on 15. Suomen todellisuus on tilastoa synkempi, sillä EIT:n valitusoikeus salataan kansallisista päätöksistä ja läpi menneitä juttuja ostetaan pois nimellisellä korvauksella ennen langettavaa tuomiota.

Norjalla tuomioita on 0 ja Tanskalla 2, väkimäärän ollessa Suomea vastaava. Ruotsissa väkeä on 9 miljoonaa ja tuomioita 7, joista langettavia 2. Englantilaisia on 50 miljoonaa ja tuomioita 19 kpl.

Venäjällä puolestaan on tuomioita 76, mutta väkimäärä on 143 miljoonaa.

Venäjän väkiluku on Suomeen nähden 30 kertaa suurempi, mutta tuomioita tulee vain viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna.”

Lähde: Avoin internet

* * * *

Asuinpaikkani lähellä kokoontuvassa Puistoparlamentissa, jossa aina silloin tällöin istahdellaan eri ikäisten ja sukupuolta edustavien henkilöiden kanssa veikattiin tässä asiassa seuraavia vaihtoehtoja:

A. Tämä juttu sattuu kuin sattumalta yksiin presidentti Halosen ajatusmaailman kanssa = vihreät toimivat hänen asiallaan ja virallisen (= hallituksen) Suomen joutuessa kahnauksiin Venäjän kanssa; Halonen pelastaa Suomen hyvillä suhteilla Putiniin.

Näin kahden lautasen kattaus EU – huippukokouksissa jatkuu Suomen osalta presidentti Halosen kauden loppuun asti.

B. Venäjä hermostuu ja ottaa Suomen EIT:stä saamat tuomiomäärät koko Euroopan alueella esittelyyn sekä pyytää EU:ta selvittämään, mikä on erityistuomioistuimien ja vakuutuslääkäreiden olemassa olon oikeutus suhteessa EU-lainsäädäntöön.

C. Paluumatkalla jääkiekon MM-finaalista presidentti Halonen seurueineen pysäytetään Moskovan lentokentälle, koska Venäjän presidentti Putin vaatii välittömiä neuvotteluita siitä, miksei Suomi itse ole muuttanut EIT:lta saamiensa langettavien tuomioiden mukaisesti esimerkiksi yksityisellä rahoituksella toimivaa erityistuomioistuinjärjestelmää allekirjoittamansa Euroopan ihmisoikeussopimuksen + lisäpöytäkirjojen artiklojen mukaisiksi.

* * * *

Mikäli vaihtoehdoista B tai C toteutuu, niin Puistoparlamentin kannan mukaan vihreät nousevat STT:n kautta esitetyllä vaatimuksellaan heikompiosaisten suomalaisten ikiaikaiseksi sankariksi.

Sillä tuo EU:lle esitetty vaatimus Venäjän ihmisoikeuksia koskien; olikin taitavasti tarkoitettu kotimaassa vallitsevien epäkohtien esilletuomiseen kansainvälisissä tiedotusvälineissä.

Puistoparlamentin kannan mukaan vaihtoehto A:n paljastuessa vaatimuksen taustalla olevaksi strategiaksi, niin mitä tahansa voi sattua. Siis ainakin asianosaisten maineelle.

* * * *

Ja tämähän oli sitten vain pelkkää ruohonjuuritasolta kumpuavaa spekulointia, joka ei välttämättä ymmärrä aiheesta yhtään mitään.

Vaan tulipahan kirjattua Puistoparlamentin edustajien puolesta jonkin sortin julkisuuteen.

Mielenkiintoista on seurata, miten erittäin suuret taloudelliset intressit Venäjän suuntaan omaavat EU-maat, kuten Italia, Saksa ja Ranska tähän vihreiden puoluehallituksen vaatimukseen kommentoivat.


Mobiilit teksti-TeeVee unohtunut kokonaan?

Päivän Hesarissa kirjoitetaan mobiilitelkkarista laajasti ja valitellaan toisessa jutussa, että teksiviesti saattoi jäädä ainoaksi suomalaisten tekemäksi ISOKSI mobiilimaailman keksinnöksi.

* * * *

Hesarissa kirjoitettiin muun muassa seuraavaa:

"Matkapuhelimella voi katsella televisio-ohjelmia kahta kautta.

Teleoperaattorit tarjoavat 3g-verkon kautta joitain ohjelmia, joita voi usein katsella haluamanaan ajankohtana. Palvelu on maksullinen.

Dvb-h-lähetys on tavalliseen televisiolähetykseen verrattava ilmainen palvelu, joka ei kulje matkapuhelinverkon kautta.

Ohjelma on aivan samaa kuin normaalissa televisiossa.

Lähetysten katsominen vaatii matkapuhelimen, jossa on vastaanottamiseen tarkoitettu antenni."

* * * *

Pääsin pari vuotta sitten kokeilemaan mobiilitelkkaria koekäytössä ja ideahan on sinällään mahtava.

Teksti-tv:n suurkuluttajana tuntui höntiltä, että sitten varten piti avata erikseen nettiyhteys ja sitten alkoikin puhelimen laskun saldo kasvamaan....

Teleoperaattorillehan menettely on erinomainen.

* * * *

Teksti-tv olisi mielestäni ihanteellinen mobiililaitteisiin. Itse valittavassa olevat uutiset ja äänetön. Iso plussa mielestäni, kun liikkuu julkisilla.

* * * *

Tuossa parin vuoden takaisessa koekäytössä oli muuten mukana (tuon sanahirviön Dvb-h-lähetys) kuultavissa myös radiokanavia, mutta miten lie tilanne nyt?

* * * *

Muuten. Olen sitä mieltä, että tekstiviestin 160 merkin laskutusperuste on aikansa elänyt.

Puhelinoperaattorit voisivat lanseraata uuden 1000 merkin tekstiviestin. Hinta tietysti olisi se kuuluisa; entiseen hintaan.

Vaan, ainakin tekininen maailma kehittyy kovaa vauhtia ja toivottavasti uusien monitoimilaitteiden akun kestot parantuvat samaan tahtiin.

* * * *

Ja voihan pian olla totta mobiililaitteiden käytön pakettihinnoittelu laajakaistayhteyksien tapaan.

Mobiilitelkkari- ja mobiililaajakaista 1MB - yhteys hintaan 15 euroa/kk tai 5MB-yhteys hintaan 49,95 euroa/kk.

Ja tuolloin voi jo varmasti laittaa katselunautinnon ajaksi tulevat puhelut ohjautumaan vastaajaan, sillä tuntuisi höntiltä häirinnältä, jos sattuisi juuri katsomaan partnerinsa kanssa yhteisesti valittua warm-up leffaa mobiilista videoarkistosta.


Kolmikanta auttamattoman vanha-aikainen

Uutispäivä Demarissa 27.2.07 SDP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Seppo Lehtinen Turusta otti kantaa nyt voimakkaasti esiin nousseissa tuponeuvotteluihin.

Hänen kannanottonsa on niin ennakkoluuloton ja ansaitsisi mielestäni laajaa valtakunnallista julkisuutta sekä avointa keskustelua.

- - - - - -

Lehtisen mielestä suomalaiset ovat ymmärtäneet, että 1990-luvulla kaikki olivat talkoissa, kuin maata nostettiin lamasta. Sieltä päästiin, mutta 90-luvun puolivälin tasolle ovat jääneet niin eläkeläiset kuin työttömät ja opiskelijatkin.

- Tämä johtuu siitä, että he eivät ole mukana missään kolmikantaneuvotteluissa. Esitänkin, että meidän pitää käydä kuusikantaneuvottelut.

Seppo Lehtinen sanoo, että hallitusohjelmassa pitää hoitaa niidenkin asiat, joilla ei työnantajan, työntekijöiden ja valtiovallan tavoin ole puhemiestä kolmikantaisissa tuloneuvotteluissa.

- Eläkeläisten, työttömien ja opiskelijoiden ansiotaso ei ole pysynyt muiden vauhdissa. Valtio, jonka pitäisi olla heidän etujensa valvoja, ei ole asiaa hoitanut. Tämä tulee esille vaalikentillä joka paikassa.

- - - - - -

Joukkoon kuuluviksi voi huoleta lisätä ne 200 000 elossa olevaa kahden lääkärin loukussa olevaa suomalaista, joidenka kohtalo ei tunnu jostain syystä kiinnostava edes niin sanottua vasemmistoa. Ainakaan julkisuudessa. Onhan juuri kolmikanta + vakuutusala eli nelikanta rakentanut tämän yhteiskunnallisesti isoksi kasvaneen ongelman.

- - - - - -

Eilisen päivän Hesarissa kirjoitettiin isosti Paltamon mallista:

”Paltamo poistaisi työttömyyden työllistämällä kaikki väkisin - Ainutlaatuinen hanke lopettaa tukien maksun kotiin”

Mallia on otettu Saksasta. Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 15.4.07 seuraavin otsikoin:

”Täystyöllisyyden laboratorio - Saksassa 4 000 asukkaan kaupungissa työllistettiin työttömät väkisin”

- -

Paltamon mallista eilinen Hesari kirjoitti seuraavaa:

”Terveydellisestä syystä voi päästä kuntoutukseen tai eläkeprosessiin, mutta muuten hankkeessa ei hempeillä.

Samanlainen täystyöllisyyden kokeilu toimii parhaillaan saksalaisessa 4 000 asukkaan Bad Schmiedebergissä. Työttömyys on saatu hilattua 16:sta prosentista kuuteen.”

- -

Osaa työttömistä pelottaa, Paltamon johtava työvoimaneuvoja Riitta Pyykkönen paljastaa. "Pelko on, että joutuu johonkin, josta ei ole kokemusta."

Päätöksen hankkeen aloittamisesta tekee uusi elinkeinoministeriö. Työministeriön lainsäädäntöneuvoksen Pasi Järvisen mukaan hanke ei sodi perusoikeuksia vastaan, koska "sellaista perusoikeutta ei ole, että joutenolo olisi jotenkin turvattu".

- - - - -

Toivotaan, että tuo hanke onnistuu erinomaisesti. Hesarin artikkelissa haastateltu vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Anne Huotari tuntee tämän suomalaisen 200 000 kahden lääkärin loukussa olevan problematiikan hyvin.

Ongelmasta kirjoitettiin Kelan Sosiaalivakuutus – lehden 5/2006 pääkirjoituksessa. Eikä Paltamon mallissa mainittu asia: ”Terveydellisestä syystä voi päästä kuntoutukseen tai eläkeprosessiin” toteudu ilman, että jokaisella sairastuneella tai vammautuneella on käytössään henkilökohtainen selvitysmies. Sen myönsi tuossa jutussaan Kelakin!

Anne Huotari on tehnyt yhdessä puoluetovereidensa Mikko Immosen ja Jorma Vokkolaisen kanssa ongelmakentästä kirjallisen kysymyksen hallitukselle, 82/1999 vp -Vakuutusyhtiöiden vastuu työtapaturmatilanteissa.

- - - - -

Sosiaali- ja terveysministerinä tuolloin toimineen kokoomuksen Maija Perhon vastaus ansaitsee mielestäni edelleen julkisuutta, koska se edustaa tyypillistä naisministeritrion Mönkäre – Perho - Haatainen vakuutusyhtiöihin vankasti kallellaan olevaa uskadaraa - jaarittelua:

”Työtapaturmana korvataan tapaturmavakuutuslain (608/1948) perusteella vamma tai sairaus, jonka äkillinen, odottamaton ulkoinen tekijä aiheuttaa työntekijälle työssä tai työstä johtuvissa olosuhteissa. Ainoastaan työtapaturman aiheuttama vamma tai sairaus korvataan. Tämän vuoksi korvausratkaisuja tehtäessä joudutaan aina selvittämään tapaturmasta ja mahdollisista muista, kuten sairaus- tai rappeumaperäisistä syistä aiheutuneet seuraukset.

Korvauksen myöntäminen edellyttää, että vamman tai sairauden voidaan katsoa olevan todennäköisessä lääketieteellisessä syy-seuraussuhteessa tapaturmaan. Syy-yhteyden arviointiperusteita ei ole laissa tarkemmin määritelty. Kysymys on jätetty vallitsevan yleisen lääketieteellisen tiedon perusteella ratkaistavaksi.

Eräiltä osin lääketieteellisen syy-yhteyden vaatimuksesta on kuitenkin tulkintavaikeuksien välttämiseksi poikettu ja korvausperusteista säädetty erikseen.

Eräistä työtapaturmina korvattavista vammoista annetun asetuksen (852/1948) perusteella korvataan muun muassa työliikkeen yhteydessä lyhyenä aikana ilman selkeää tapaturmaa tapahtuneet lihaksen tai jänteen kipeytymiset. Korvausta maksetaan näissä tapauksissa niin kauan kuin kudoksen paraneminen yleisen lääketieteellisen kokemuksen mukaan kestää.

Korvausta ei kuitenkaan makseta siltä osin kuin oireet johtuvat muusta sairaudesta.

Tapaturmavammojen syy-yhteyden toteaminen ei valtaosassa tapauksista tuota erityisiä vaikeuksia. Ongelmia esiintyy tapauksissa, joissa vamma tai sairaus on selkeässä epäsuhteessa tapaturman sattumismekanismiin tai voimakkuusasteeseen samoin kuin tapaukset, joihin liittyy rappeuma- tai muita sairausperäisiä löydöksiä.

Muuhun sairauteen viittaavista löydöksistä huolimatta korvaus maksetaan, jos tapaturma on luonteeltaan sellainen, että se voi ilman muiden tekijöiden myötävaikutustakin aiheuttaa vamman.

Korvausta maksetaan niin kauan kuin oireiden voidaan katsoa johtuvan tapaturmasta. Mikäli toipuminen pitkittyy muusta syystä, korvaus katkaistaan.

Koska korvausperusteet perustuvat vallitsevaan lääketieteelliseen tietoon, korvauskäytäntö voi joustavasti ja nopeasti mukautua lääketieteessä tapahtuvaan kehitykseen.

Korvauskäytännön lain- ja yhdenmukaisuutta valvovat tapaturmavakuutusjärjestelmän muutoksenhakuelimet, joiden arvioitavaksi vakuutettu voi vakuutuslaitoksen päätöksen saattaa.

Korvauskäytännön yhdenmukaisuutta edistää myös vakuutuslaitoksille ohjeita ja lausuntoja antava tapaturma-asiain korvauslautakunta, jossa ovat edustettuina muun muassa työmarkkinajärjestöt ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Tapaturmavakuutuksen muutoksenhakutilastot eivät viittaa siihen, että vakuutuslaitokset poikkeaisivat olennaisesti yleisestä korvauskäytännöstä.

Tapaturmavakuutusjärjestelmää kehitetään yhteisymmärryksessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Tapaturmavakuutuksen korvausperusteet ovat siten asia, jonka tarkistamisesta työmarkkinaosapuolet tekevät ehdotuksensa.

Helsingissä 7 päivänä kesäkuuta 1999
Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho

- - - - -

Eli tässä kokoomuksen Maija Perhon vastauksessa tulee hyvin ilmi se tosiasia, että totta helvetissä korvaussysteemi toimii helvetin hyvin.

Muistakaa myös se, että vakuutusyhtiöiden käyttämä rappeumasairaus on yhtä kuin iänmukainen normaali muutos. Tästä asiasta jääkiekkoilija Esa Keskinen joutui omassa tapaturmassaan taistelemaan vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa 7 vuotta.

Vakuutusyhtiöiden kannalta kokoomuksen Maija Perhon kehuma järjestelmä on erinomainen, koska ne maksavat erityistuomioistuinjärjestelmän viulut ja määrittelevät sen kuinka vakuutuslääkärit orkesteria montuistaan johtavat.

Työmarkkinajärjestöille ja valtiolle on jäänyt komppaajan rooli. Sanoisinpa tiedossani olevien näyttöjen valossa, että pelkkä mopen rooli.

Sen takia keskitetyn tupon jatkuminen on mielestäni tietyille tahoille erittäin tärkeää!

Kaikkien päättäjien tiedossa olevat epäkohdat voidaan taas kerran vaientaa, koska olemassa oleva systeemi toimii todella erinomaisesti!

Ainakin siinä mukana olevien ja sitä hallinnoivien henkilöiden kannalta. Ja varsinkin papereilta ja PowerPoint- kaavioilta katsottuna.

- - - - -

Ahah… Jokos kohta lähdetään lounaalle? Ai, sun piikkiin? No, oggei. Mut vaan tään kerran....


Presidenttifoorumin seuraava aihe

Jotta kyseinen presidenttifoorumi ei jäisi historiaan vain erilaisina pöydässä pönötyssessioina ja ympäripyöreinä asioista puhumisena, niin ehdotan seuraavaa aihetta.

"Suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutuminen 1970-luvulta alkaen"

Aiheen ympärille voidaan koota kaikki kolme osaa pikku hiljaa julkisuuteen paljastuvasta Finngate skandaalista.

1. Lakisääteiset vakuutukset: vakuutuslääkärit ja erityistuomioistuimet
2. Pankkikriisi ja Koiviston konklaavi
3. Tiitisen lista

Presidentti Tarja Halosella ja hänen puolisollaan Pentti Arajärvellä on mahtavasti kompetenssia aiheiden kokonaisvaltaiseen handlaamiseen.

Entinen eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja sekä valiokunnan pitkäaikainen sihteeri tuntevat aiheen numero 1 läpikotoisin.

Entinen oikeusministeri ja SAK:n pitkäaikainen lakimies taas tuntevat aiheet numero 2 ja 3 mennen tullen.

* * * *

Toivottavasti presidentti Halosen näkemyksenä on tässäkin asiassa sama kuin ulkopolitiikan haasteista keskustelussa.

Aiheista 1,2 ja 3 voidaan siten viimeinkin puhua asiat halki myös tv-kameroiden ja toimittajien seuratessa keskustelua.

Isona tosi-tv:n yleisönä takuuvarmasti olevaa kansalaisista muodostuvaa megayleisöä unohtamatta....

* * * *

Aiheen isosta kuvasta 2000-luvun Suomessa:

Konsensuskorporatismi
- Julkaistu: 20 maaliskuun, 2015 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

Suomen todellinen hallintamuoto jatkanee voimissaan? Myös eduskuntavaalien 2015 jälkeen. Esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten piirissä vallitsevaa ja hallitsevaa; härskiä konsensuskorporatismia ei taida kukaan ehdokas tai puolue uskalla uhmata? Ei edes ehdokkaana oleva tohtori Pentti Arajärvi ja hänen puolueensa sdp!

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/03/20/konsensuskorporatismi/


Mitäs me katsottiin ennen Karpoo…?

Toimittaja Hannu Karpon lopetettua 5.5.2007 pitkän uransa. Ainakin MTV3- kanavalla ja toistaiseksi.

Niinpä meidän tavallisten ihmisten puolustaminen ja nopea puuttuminen yhteiskunnassamme vallitseviin epäkohtiin on siirtynyt elintarvikepuolelta tutun omavalvonnan piiriin.

Toivottavasti ei kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa…

- - - -

Jokainen voi nyt halutessaan seurata oman tai tuntemansa eduskuntaan läpipäässeen ehdokkaan vaalirahoituksen avoimuutta.

Etusivu - Eduskuntavaalit 2007 – Vaalirahoitusilmoitukset:
https://vaalit.fi/vaalirahoitusilmoitukset
Linkki luettu ja korjattu 12.8.2024

Verraten vähän ilmoituksia on mielestäni tähän mennessä jätetty. Todennäköisin johtopäätös eduskuntaan läpipäässeiden kansanedustajien rahoituksesta on jo kuitenkin tehtävissä.

Erilaiset könttäsummat muodostavat merkittävän osan valtaosan kansanedustajien vaalirahoituksesta.

Toivottavasti vihreät kansanedustajat aloittavat viimeinkin uuden avoimuuden suomalaisen politiikan vaalirahoituksen saralla.

- - - -

Toivottavasti Karpon omistaman Pallosalama – yhtiön filmiarkisto saadaan ostettua suomalaiskansalliseen hyötykäyttöön.

Eduskunnan ohjauksessa oleva Sitra voisi ostaa aihepiireittäin jaotellun ja valmiiksi ladattaviksi videoclipseiksi järjestellyn Karporaattori – nimisen kokonaisuuden viideksi (5) vuodeksi ilmaiseksi kaikkien suomalaisten käyttöön.

Samalla ohjelmista tuotettaisiin teksti- ja viittomakielen versiot internetiin. Pienellä viiveellä myös ruotsin, romaanin ja saamen kielillä tuotettuina.

- - - -

Muuten. Jos pitäisi mainita vain yksi 60-luvun kohuohjelma, se olisi ilman muuta ”Vakuutusasia on sydämen asia.”

”Sen herättämien mielenilmaisujen määrä hipoi ennätystä Yleisradion historiassa. Kielteisiä soittoja tuli vähän, monet kertoivat kohtaamastaan epäoikeudenmukaisuudesta", kirjoitetaan Yleisradion historiateoksessa.”

Erittäin huonoa kansalaisten kannalta on mielestäni se tosiasia, että jo vuonna 1966 esitetty ”Vakuutusasia on sydämen asia” pitää asiasisällöltään edelleen paikkansa.

Ohjelman tuolloin toimittanut, nykyinen europarlamentikko, Reino Paasilinna/ sd ei varmasti tuolloin tiennyt tehneensä ajanhammasta pirullisen hyvin kestäneen ohjelman.

- - - -

Kyseinen ohjelma uusittiin kesällä 2006 ja siinä esiintyneiden sairaiden henkilöiden kohtalot ovat taistelussa vakuutusyhtiöiden kanssa edelleen yhteneväiset.

Finngate skandaalilla on siten pitkät sukujuuret…..

Herkkuja on tainnut riittää kaikkien puolueiden avainedustajien pöytään, muuten uskoisin tiedossa olleiden ongelmien ratkenneen.

Yli 40-vuotta on mielestäni sentään varsin kohtuullinen aika suomalaisen konsensuksen kyynisyyden kovettamalle työryhmällekin.

- - - -

Suomen vaalirahoituskohu

Suomen vaalirahoituskohu tai Suomen vaalirahakohu oli keväällä 2008 noussut kohu vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaille annetusta vaalituesta. Useissa ehdokkaiden vaalirahailmoituksissa oli puutteita. Ilmoituksia korjattiin ja lahjoituksia palautettiin vielä vuoden 2008 keväällä.

Lue lisää Wikipediasta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vaalirahoituskohu
Linkki luettu 12.8.2024


Finngate skandaalin alkupuroilla

Suomessa lakisääteisiä vakuutuksia eli kaikille pakollisia vakuutuksia hoitavat Suomen valtion ja eduskunnan säätämän lainsäädännön turvin yksityiset vakuutusyhtiöt.

Vain valtion työntekijöitä koskevat vakuutukset ovat valtion omistaman Valtiokonttorin hoidossa.

Lakien mukaiset pakolliset vakuutukset pitää olla olemassa:
1. työtapaturmia
2. ammattitauteja
3. liikennevahinkojen
4. potilasvahinkojen
5. lääkevahinkoja varalle.

Vakuutukset 1-3 ovat tapauskohtaisesti lainsäädännössä korvattavia. Vakuutukset ovat korvausten osalta sidottu tiettyä vahinkovakuutusta harjoittavaan yhtiöön sekä vahinkotapausta koskevaan lainsäädäntöön.

Vakuutukset 4-5 ovat tapauskohtaisesti korvattavia. Vakuutukset ovat sidottu poolimuodossa toimivaan vakuutusyhtiöiden ja alan toimijoiden muodostamaan korvausjärjestelmään sekä vahinkotapausta koskevaan lainsäädäntöön.

- - - -

Lisätietoja osoitteessa:
http://www.vakes.fi

SALATTUA VAKUUTUSLÄÄKÄRI- JA SULJETTUA ERITYISTUOMIOISTUINJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ

Lait säätävä nelikanta muodostuu työmarkkinajärjestöjen keskusjärjestöistä (2), valtion edustajista ja vakuutusalan keskusjärjestöistä. Nelikannan valmistavat lait eduskunta hyväksyy ilman muutoksia ns. kumileimasin menettelyllä.

Nelikannassa on myös luotu lakisääteisistä vakuutuksista syntyviä riitatapauksia kirjallisesti ratkaiseva suljettu erityistuomioistuin- sekä sen sisälle tiukasti integroitu vakuutuslääkärijärjestelmä.

Suomalaisessa lakisääteisessä vakuutusjärjestelmässä on siten mahdotonta saada tasavertaista käsittelyä ylivertaisessa asemassa olevia yksityisiä vakuutusyhtiöitä vastaan. Tämän on muun muassa oikeusministerinä toiminnut Johannes Koskinen useampaan kertaan todennut tiedotusvälineissä.

Viimeksi Satakunnan Kansassa kesällä 2006.

Asioita ratkaiseva vakuutuslääkäri perustaa kantansa vakuutuslääketieteeseen, joka on vakuutusyhtiöiden kehittämä ja hallinnoima suljettu tieteenala.

Vakuutusala maksaa suljetusta erityistuomioistuinjärjestelmästä aiheutuvat vuosittaiset kulut. Tällä hetkellä se tapahtuu oikeushallintomaksun nimellä.

Vakuutusala kouluttaa erityistuomioistuimen ratkaisukokoonpanoon kuuluvat vakuutuslääkärit sekä valvoo ratkaisukokoonpanoon kuuluvien vakuutuslääkärijäsenten toimia. Virallisesti puhutaan ”maan vakiintuneesta oikeuskäytännöstä.”

Keskeisiä toimipaikkoja vakuutusyhtiöille ovat ensimmäisen tuomioistuinasteen lautakunnat. Kuten tapaturma-asioiden ja työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnat, joissa toimii valittuina jäseninä vakuutusyhtiöiden omia ylilääkäreitä.

Ratkaisukokoonpanoon kulloinkin kuuluva vakuutuslääkärijäsen toimii tuomarinvalan vannoneena, jolloin kaikki hänen lausumansa pysyvät salaisena asianomaiselta itseltään.

Vaikkakin valtaosassa valitustapauksia ratkaisun pääpaino sekä perustelut pitäisivät perustua avoimen kliinisen lääketieteen löydöksiin ja niistä seuraaviin loppupäätelmiin.

Ylimmän lakisääteisiä vakuutuksia käsittelevän oikeusasteen vakuutusoikeuden ylituomari Timo Havun esityksen myötä vakuutuslääkärijäsenen lausumat kaikissa erityistuomioistuinjärjestelmän tuomioistuimissa ovat jatkossa salaisia asianomaiselta itseltään 80 vuotta päätöksen antamisesta. (HE 12/2006)

Tämä mahdollistaa sen, että suomalaisten systemaattisten oikeusmurhien jatkuminen ja peittely onnistuu ”lainvoimaisesti” entistä paremmin.

- - - - -

Lisätietoa muun muassa ”vakuutusyhtiölääketieteestä”:
http://therapiafennica.fi/

ENSIMMÄISEN ASTEEN LAUTAKUNTIEN PUOLUEETTOMUUDESTA

Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan (tapaturmalautakunta) kohdalla voit vedota seuraavasta lakitekstistä (681/2005) löytyviin kohtiin, joka löytyy kokonaisuudessa osoitteesta: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050681

53 §
Tapaturmavakuutusasioissa toimivat muutoksenhakueliminä tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta, vakuutusoikeus ja korkein oikeus.

- -

LÄÄKÄRIJÄSENEN TULEE OLLA VAKUUTUSLÄÄKETIETEESEEN PEREHTYNYT LAILLISTETTU LÄÄKÄRI.

53 I §
TAPATURMA-ASIOIDEN MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNAN TOIMINTA RAHOITETAAN LAKISÄÄTEISTÄ TAPATURMAVAKUUTUSTOIMINTAA HARJOITTAVILTA VAKUUTUSLAITOKSILTA PERITTÄVILLÄ OIKEUSHALLINTOMAKSUILLA

Eli työtapaturma-asioiden ja ammattitautiasioiden tuomioistuinkäsittelyn toinen osapuoli kouluttaa ratkaisukokoonpanossa istuvan lääkärijäsenen ja maksaa tuomioistuimien vuosittaiset kulut.

* * * *

Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnasta muuttamisesta annetussa laissa (1298/2006) voit vedota seuraaviin kohtiin ja joka löytyy kokonaisuudessaan seuraavasta osoitteesta: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20061298

2 §
Muutoksenhakulautakunnan puheenjohtajat ja jäsenet

- -

… MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNAN MUUT 32 JÄSENTÄ OVAT SIVUTOIMISIA. HEISTÄ SEITSEMÄN JÄSENEN TULEE OLLA VAKUUTUSLÄÄKETIETEESEEN PEREHTYNEITÄ LAILLISTETTUJA LÄÄKÄREITÄ.

16 §
Muutoksenhakulautakunnan talouden perusteet

TYÖNTEKIJÄN ELÄKELAIN 3 §:SSÄ MAINITTUJEN LAKIEN MUKAISESTA ELÄKETURVASTA VASTAAVAT TYÖELÄKELAITOKSET OVAT VELVOLLISET SUORITTAMAAN VUOTUISEN OIKEUSHALLINTOMAKSUN. TYÖELÄKELAITOKSILTA PERITTÄVÄ OIKEUSHALLINTOMAKSU VASTAA NIITÄ KOKONAISKUSTANNUKSIA, JOTKA AIHEUTUVAT MUUTOKSENHAKULAUTAKUNNALLE TÄSSÄ LAISSA SÄÄDETTYJEN MUUTOKSENHAKUA KOSKEVIEN TEHTÄVIEN HOITAMISESTA.

Eli työkyvyttömyyseläkkeisiin liittyvän tuomioistuinkäsittelyn toinen osapuoli kouluttaa ratkaisukokoonpanossa istuvan lääkärijäsenen ja maksaa tuomioistuimien vuosittaiset kulut.

- - - - -

EUROOPAN IHMISOIKEUSSOPIMUKSEN TOTEUTUMATTOMAT KOHDAT

Kun otetaan huomioon lakisääteisiä vakuutuksia varten nelikannassa luotu salattu vakuutuslääkäri- ja suljettu erityistuomioistuinjärjestelmä.

6 artikla - Oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin

1. Jokaisella on oikeus kohtuullisen ajan kuluessa oikeudenmukaiseen ja julkiseen oikeudenkäyntiin laillisesti perustetussa riippumattomassa ja puolueettomassa tuomioistuimessa silloin, kun päätetään hänen oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan tai häntä vastaan nostetusta rikossyytteestä. Päätös on annettava julkisesti, mutta lehdistöltä ja yleisöltä voidaan kieltää pääsy koko oikeudenkäyntiin tai osaan siitä demokraattisen yhteiskunnan moraalin, yleisen järjestyksen tai kansallisen turvallisuuden vuoksi nuorten henkilöiden etujen tai osapuolten yksityiselämän suojaamisen niin vaatiessa, tai siinä määrin kuin tuomioistuin harkitsee ehdottoman välttämättömäksi erityisolosuhteissa, joissa julkisuus loukkaisi oikeudenmukaisuutta.

13 artikla - Oikeus tehokkaaseen oikeussuojakeinoon

Jokaisella, jonka tässä yleissopimuksessa tunnustettuja oikeuksia ja vapauksia on loukattu, on oltava käytettävissään tehokas oikeussuojakeino kansallisen viranomaisen edessä siinäkin tapauksessa, että oikeuksien ja vapauksien loukkauksen ovat tehneet virantoimituksessa olevat henkilöt.

HYVÄ TIETÄÄ EUROOPAN IHMISOIKEUSTUOMIOISTUIMEEN VALITTAMISESTA:

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen voi valittaa asiasta, joka kuuluu Euroopan ihmisoikeussopimuksessa tai siihen liittyvissä lisäpöytäkirjoissa liittyviin oikeuksiin.

Valitus voi kohdistua vain valtioon, toisin sanoen ainoastaan viranomaisen tai julkista valtaa käyttävän toimintaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei voi muuttaa kotimaisten tuomioistuinten päätöksiä, mutta se voi todeta sopimusvelvoitteiden tulleen laiminlyödyiksi ja oikeuksien tulleen loukatuiksi.

Tuomioistuin voi myös määrätä valtion maksamaan vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen voi valittaa vasta siinä vaiheessa, kun kaikki kansalliset oikeussuojakeinot on käytetty.

Valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen tulee laatia kuuden kuukauden kuluessa korkeimman kansallisen oikeusasteen päätöksen saamisesta.

* * * *

Päivitys 10.8.2024

Aiheen isosta kuvasta 2020-luvulla:

EU-vaalit 2024 – Suomalaisen oikeusvaltion läpivalaisun next-level
- Julkaistu: 7 kesäkuun, 2024

Faktaa vai fiktiota? Vai filunkia? Euroopan unionin kivijalka on rakentunut, ainakin päättäjiemme puheissa, kolmen peruspilarin varaan. Ne ovat demokratia, oikeusvaltio ja ihmisoikeudet.

Kuitenkin vuoden 2024 Suomi on vasta rakentamassa itselleen noita peruspilareita. Isoin haaste tulee katu- ja ruohonjuuritason suomalaisten kannalta tässä. Yksi erittäin iso julkisen vallan käyttöön perustuva ja useiden miljardien liiketoiminta-alue Suomessa on Euroopan unionin toimivallan ulottumattomissa. Eli lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan kokonaisuus.

Siihen liittyviä, päättäjiemme hyvin tiedossa olevia kafkamaisuuksia ja mafiamaisuuksia on yritetty korjata kansallisin voimin yli 25 vuoden ajan. Sen keskeiset rakentajat, ylläpitäjät ja hyötyjät ovat mainitut kohta seuraavassa mobiiliflaijeri muotoisessa kaaviossa.

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2024/06/07/eu-vaalit-2024-suomalaisen-oikeusvaltion-lapivalaisun-next-level/