Helsingin Pakilassa sijaitsee hieman piilossa oleva helmi, House of Sandwiches, jossa samassa liiketilassa on catering-yritys, sandwicheria ja brasserie, jossa tarjoillaan à la carte -annoksia tiistaista lauantaihin. Sandwicheria kätkee sisäänsä mitä maistuvimmat leivät ja kahvilatuotteet ja koko yrityksen kivijalka, catering-puoli, on toimittanut yritystarjoiluja pääkaupunkiseudulle jo vuosikymmeniä. House of Sandwichesin toiminnasta TableOnlineen liittyy taas Brasserie-puoli pöytävarauksine, mutten malta olla kehaisematta catering-verkkokauppaa. Miten nerokasta, helppoa ja yksinkertaista. Kurkatkaapa itse ja tilatkaa seuraavat kokoustarjoilut kätevästi sieltä.
Ja nyt kun linjasta poikettiin, niin mennään vielä vähän vinoon; jokaisen täytettyjä leipiä myyvän paikan vitriinin pitäisi näyttää siltä, mille HofSin vitriini näyttää. Se on runsas ja tuore sekä helposti lähestyttävä sandwichintäyttöohjeineen.
House of Sandwich Brasserie vaikuttaa jo heti alussa mahtavalle kortteliravintolalle, jossa on välitön tunnelma ja isot annokset. Toteamme avecini kanssa kumpikin, että jos paikka sijaitsisi omilla kulmilla, tulisi sieltä varmasti haettua usein leipiä mukaan tai piipahdettua aamiaisella.
Mutta mennäänpä itse asiaan ja listan ruokiin. House of Sandwich Brasserien lista on napakka ja sen valikoima on linjassa paikan olemuksen kanssa; leipiä on siis tarjolla useampaa sorttia. Alkuruoaksi tilaamme konjakilla höystettyä jokirapukeittoa sekä toast skagenin, jota löytyy hieman muutettuna myös catering-myynnistä. Molemmat annokset ovat todella maukkaita ja isoja. Skagenin avokadovaahto on ihanan raikas ja sitruksinen.
Illalliselle saamme kollegani kanssa seuraa House of Sandwich -perheen perustaja Jaana Höristä (kuvassa vasemmalla), joka viihdyttää meitä tarinoillaan ravintola-alan lähihistoriasta ja kuulemme, miten hän päätyi 80-luvulla ylikuumentuneelta ravintola-alalta HofS-yrittäjäksi.
Jos alkuruoka-annokset olivat isot, ovat myös pääruoat sitä. Niihinkin on haettu hauskoja ideoita talon painotuksesta leipiin ja valitsemme BBQ Pulled Pork Sandwichin sekä kasvisleivän. Molempien hinta on 13 euroa ja se on varsin vähän ruokaisuuteensa nähden. Leivät ovat keskenään hyvin erilaisia ja seuralaiseni pitää omaa leipäänsä napakymppinä. Minua ilahduttaa, ettei kasvisannoksesta ole pyritty tarkoituksella tekemään liian kevyttä, vaan leivässä riittää kyllä syötävää isompaankin nälkään. Jaana Höri kertoo, että heiltä on pyydetty erityisen paljon kasvisruokia ja he ovatkin pyrkineet vastaamaan näihin toiveisiin.
Jos suinkin jaksaa, suosittelen testaamaan myös 4,5 euron lisukkeita. Niin risotosta kuin ranskalaisistakin löytyy kivoja makuja. Illallisen päätteeksi maistelemme yhdessä kaunista juustoannosta sekä tyrnipannacottaa.
On mukava huomata, miten satokausiajattelu ja käynnissä oleva sorsastus näkyvät ravintolan tämän hetkisessä ruokalistassa ja erikoismenussa. Teemamenu ja lista ovat voimassa lokakuun loppuun, jonka jälkeen ruokalistaa uudistetaan taas hieman.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.