Puolueisiin kuuluu maksavina jäseninä vain pieni joukko suomalaisia. Miksei puolueita voisi laittaa rokkaamaan nykyaikaiseen tyyliin? Digijäsenenä voit laittaa äänesi vaikuttamaan lakihankkeissa ja puolueiden kannanotoissa. Ai, niin somessahan tämä on jo mahdollista, ellei Sinua blokata pois kannattamasi puolueen some-kanavilta.
Voisiko uusissa puoluejohtajissa piillä, todelliseen uudistamiseen tarvittavat idean tyttöset ja ajatuksen poikaset?
Suomalaisia on tällä hetkellä 5 503 297 kappaletta. Tieto on Tilastokeskuksen ja päivätty 31.12.2016.
Eduskuntapuolueisiin kuuluu tämän toimittaja Olli Pohjanpalon jutun mukaan vain 270 000 suomalaista.
Osallistuminen vähentynyt
Kaikkien vanhojen puolueiden jäsenmäärät ovat pitkällä aikavälillä laskeneet.
Politiikan tutkija Sami Borgin mukaan (2013) eduskunnassa edustettujen puolueiden jäsenmäärä laski 1980-luvun alusta vuoteen 2013 noin kolmannekseen, eli 270 000:een.
Keskustalla oli enimmillään 300 000 jäsentä, Sdp:llä 100 000 ja kokoomuksella 80 000 jäsentä.
1990-luvulla politiikkaan tullut vihreät on koko ajan kasvanut.
Lähde: Helsingin Sanomat 21.8.2016 - Puolueiden jäsenmäärät laskevat – vihreät ja vasemmisto poikkeuksia
Harmillista, ettei eduskunnan ulkopuolisten puolueiden jäsenmääristä ole tietoa. Ainakaan helposti saatavissa.
Oletetaan, että eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla on 10 000 jäsenmaksunsa maksavaa jäsentä, niin kaikilla puolueilla on 280 000 suomalaista jäseninään.
Lukujen pitäessä paikkansa, niin puolueiden jäsenen määrän osuus kaikista suomalaisista on 5,08 prosenttia. (280 000/5 503 297 = 0,0508785915061462).
Siis, jos nuo luvut pitävät paikkansa. Ja onko luvuissa mukana myös jäsenmaksunsa laiminlyöneet?
Nimittäin. Todellisten kannatuslukujen eli suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin, Suomessa valtaa pidetään hyvin pienin kannatusluvuin. Vaaleista riippuen äänestämättä jättää 30-60 prosenttia äänioikeutetuista.
Onko vika äänestäjissä vai politiikassa? Vai onko yhteisten asioiden hoitamisesta tehty tarkoituksella sellaista, ettei siihen haluta uusi tekijöitä mukaan?
Kuntavaalien 2017 lopputulokset
Julkaistu huhtikuu 13, 2017
Toivottavasti jatkossa vaalitulokset esitetään puolueittain, annettujen äänien prosenttiosuuksien mukaisessa järjestyksessä. Sekä noiden perinteisten lukujen rinnalla, myös toteutuneen äänestysprosentin mukaan totuusleikkuroituina.
Tässä kuntavaalien 2017 lopputulokset kertovassa taulukkokuvassa tulokset myös totuusleikkuroituina. Lukujen valossa virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.
Odotettuna, mutta isona säpsäytyksenä Suomen poliittiseen kenttään iski tämä Timo Soinin plokkaus, sunnuntaina 5.3.2017.
"Kevään korva on tänään" kirjoitus on kokonaisuudessa luettavissa tästä linkistä.
Aikansa kutakin ja on tervettä pystyä luopumaan vallasta. Mielenkiintoista on seurata, että minkälaisten asioiden parista löytyy Soinin Timon seuraava työmaa? Entä minkälainen seuraaja perussuomalaisten johtoon tulee hänen jälkeensä?
Odotellessa olisikin upeaa, jos saisimme kuulla tästä aiheesta lisää. Perussuomalaisilla on nimittäin yllättävän paljon padottua tietoa siitä, missä Suomen osalta mennään, kun mitataan prosenteissa Suomen EU-liittovaltion osavaltioksi ohjausta.
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on ollut käynnissä jo yli 3 kuukautta. Kuitenkaan erilaisissa uutisvirroissa ei ole näkynyt vahvistettua tietoa siitä, mikä on Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti? Entä jäljellä oleva kansallisen itsemääräämisoikeuden prosentti? 20% vai 80%? Uskaltaako ja saako, edes ulkoministeri Timo Soini/ps. kertoa nuo viralliset prosentit?
Eikä tässä vielä kaikki.
Tiesitkö jo tämän? Suomalaisten ihmisoikeusasiat ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) asiat kuuluvat ulkoministeri Timo Soinin vastuuelueeseen.
Kuinka monesti olet kuullut Hänen puhuvan kyseisistä aiheista? Entä muiden perusuomalaisten johtohahmojen?
Eikä tuossa mitään.
Politiikan seuraaminen on mielenkiintoista. Varsinkin, kun saa tietää, minkälaisia aiheita, mikäkin puolue pyrkii julkisuudessa visusti välttämään. Ensin oppositiossa ja sitten hallitusvastuun harjauksessa.
Toivottavasti kuitenkin vallan kabineteissa nuo asiat pysyvät esillä. Ovathan pohjoismaisen oikeusvaltion perustat päässeet Suomessa pahasti rappeutumaan. Jo paljon ennen perussuomalaisten nousua suureksi puolueeksi.
Tilanteet ja tunnelmat sisäilma-asioiden suhteen muuttuvat koko ajan. Tyrmistystä herättää nyt se, että jos tämä tieto vuodelta 1997 pitää paikkansa, niin päättäjillä on ollut tieto sisäilma-asioiden vakaavudesta jo 20 vuoden ajan!
Toivottavasti tieto siitä, että mitkä sisäilmassa tavattavat homeet ovat vaarallisia ihmisten terveydelle; on asian kanssa tekemisissä oleville niin sanotusti hanskassa. Eli päättäjillämme on olemassa selkeä ohjeistus siitä, miten toimitaan, jos myrkylliseksi ja siten terveydelle vaarallisten homelajeja löydetään rakenteista ja/tai sisäilmasta..
Avain kysymys on tietysti se, mikä on näissä asioissa faktaa vai fiktiota? Tämän tiedon mukaan tiettyjen homeen muodostamien sisäilma myrkkyjen vaarallisuus ihmisten terveydelle tiedettiin viimeistään, jo vuonna 1997!
Päivän historiallinen sitaatti: "Kosteus- ja homevauriorakennuksissa homepölyaltistuminen voi johtaa homeallergiaan, aiheuttaa allergisen nuhan ja astman, sekä harvemmin myös allergisen keuhkorakkulatulehduksen eli homepölykeuhkosairauden.
- - - Osa hometaloissa altistuneista ja oireilevista henkilöistä saa oireensa homesienimyrkkyjen eli mykotoksiinien aiheuttamana. Hometaloissa esiintyvistä mikrobeista osa tuottaa mykotoksiineja, jotka varsin pieninä pitoisuuksina aiheuttavat silmien, ihon ja hengitysteiden ärsytysoireita.
- - - Mykotoksiineja voivat tuottaa mm. seuraavat homesienet: Fusarium, Aspergillus versicolor, Trichoderma ja Stachybotrys atra.
- - - Käytännön työterveyshuollosta on todettu, että siellä missä S. atra on aiheuttanut homevaurion, on myös vakavammin oireilevia työntekijöitä."
Lähdeviite:
Reijula K, Nikulin M, Alenius H, Hintikka E-L. Mykotoksiinien eli homemyrkkyjen aiheuttamat terveysvaikutukset.
Tuon tyrmäävän ja kylmäävän tiedon jälkeen tämä Suomi 2017-artikkeli asettuu aivan uuteen mittakaavaan. Koskee vakuutusyhtiöiden nostamista lainsäädännössä ylivertaiseen asemaan:
- Tietopyyntö eduskuntaan 2 - Eduskunta on palannut joulun ja uuden vuoden tauoltaan töihin. Joten on hyvä aika paljastaa, minkälaiset vastaukset eduskunnasta tulivat tähän Tietopyyntö eduskuntaan – artikkeliin liittyvästä asiasta.
Aihehan on myös yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka otti ennen joulua 2016 kantaa siihen, että tämän(kin) hallituksen esitykset ovat olleet perustuslain vastaisia. Aiheesta uutisoivat joulukuussa, muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti useamman päivän ajan.
Asianajajaliitto taas ilmaisi Helsingin Sanomissa (13.1.2017) olevansa huolestunut suomalaisten ihmisoikeuksien toteutumisesta tosielämässä: ”Kiire ajaa lakien valmistelussa ihmisoikeuksien ohi."
* *
"Kuinka suurta on rakenteellinen korruptio sosiaali- ja terveysministeriön ekosysteemissä?"
Tämä(kin) tehty tietopyyntö paljasti, että sosiaali- ja terveysministeriössä tarvittaisiin röörien rassausta enemmänkin. Kuvan operaatio oli käynnissä vuoden 2012 syksyllä.
Toivottavasti joku aiheesta kiinnostunut jaksaa vääntää ja kääntää sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston kanssa. Samalla on hyvä tiedostaa, minkälaiset ovat vakuutusalan ylimmän virkamiehen puolison Taisto Hujalan sidonnaisuudet. Ei mikään ihan alemman tason vakuutuslakimies.
Sitten Tietopyyntö eduskuntaan 2 – asiassa eteenpäin.
Ja tällaiset vastaukset lopulta eduskunnasta tulivat, tuohon 17.11.2016 tehtyyn tietopyyntöön. Kiteytettynä se ei osoittaa, että nuoremman sukupolven päättäjät ja virkamiehet eivät ole tästä(kään) lähihistoriamme asiasta tietoisia. Vanhemman sukupolven edustajat taas eivät välttämättä halua muistaa. Enää.
Onko jo 1990 - luvulla sovittu, että korvauksia ei enää esimerkiksi työssään pysyvästi sairastuneille makseta? Ammattitauti diagnostiikassa se tapahtuu helpoiten syy-yhteys kiistämällä.
Toivottavasti joku porukka tai henkilö jaksaa kaivaa näitä asioita kaikkien meidän tietoisuuteen.
Valta on erittäin mielenkiintoinen asia. Etenkin sen suhteen, että miten pieni vähemmistö voi pyörittää enemmistöä, miten tahtoo.
Tässä postauksessa on kyse kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutuslääkärijärjestelmästä sekä vakuutuslääketieteen ja ammattijärjestöjen sekä tiedotusvälineiden symbioosista. Koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa.
Uusimpana ryhmänä tähän kuvioon ovat törmänneet erilaisista sisäilmamyrkyistä sairastuneet.
Uskaltaako ja saako opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen olla avaamassa kafkamaisen ja mafiamaisen järjestelmän ytimiä?
Faktaa vai fiktiota? Tästä kohteliaimmin eteenpäin:
"Suomen Lääkäriliitto – Ammattijärjestöjen aatelia"
Julkaistu tammikuu 3, 2017
Pääministeri Juha Sipilän hallituksen muodostama ekosysteemi hyökkäsi, nähtävästi työnantajapuolen järjestöjen vahvalla tuella; vuosien 2015 ja 2016 aikana voimakkaasti työntekijäpuolen ammattijärjestöjä vastaan. Tavoitteenaan muun muassa työntekijöiden palkkaamisesta syntyvien kustannusten alentaminen.
Eikä tuossa pääministeri Sipilän yrittämässä järjestelmäuudistuksessa mitään pahaa ole. Kunhan samanlaista grillausta ja harjausta suunnataan tasapuolisesti koko järjestövaltaa pyörittävään, mutta perustuslain vastaiseen korporatismikoneistoon.
Pisimmällehän tuo korporatismi kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä. Miljardien eurojen liiketoiminnan parissa. Samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät paikkoja vaihtamalla lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa.
Tältä näytti Lääkäriliiton jäsenten välinen asetelma. Melkein 10 vuotta sitten.
* *
Avain juttu tämän kohta seuraavan kokonaisuuden ymmärtämiseksi on se, että miten isojen puolueiden mandaatit jakaantuvat Lääkäriliitossa, Työeläkevakuuttajissa (Tela ry) ja Finanssialan keskusliitossa (FK)?
SISÄLLYSLUETTELO
Lääkäriliitto ja julkisen vallan käyttö
Perustuslain 6§ ja Lääkäriliiton jäsenten yhdenvertaisuus
Oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies yhdessä
Kenen puolella Lääkäriliitto tosielämässä on?
Sote – uudistus ja vakuutuslääketiede
Yhdessä toimien vaalirahan jäljet näkyviin
Vakuutusalaa koskevaa iso kuva muodostuu mielenkiintoiseksi, jos sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila valitaankin Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Myös se, ettei häntä valita; avaa upean mahdollisuuden tehdä kaikista lakisääteisen vakuutusten ja sosiaaliturvan alueista avoimempia ja läpinäkyvämpiä. Potilaiden/vakuutettujen/asiakkaiden kannalta katsottuna.
* * * *
"Kelan pääjohtajavalinnan omituisuudet jatkuvat – arvalla valittu nimitys jumahti ministerin pöydälle"
Kotimaa 8.11.2016 16:55 - Marko Junkkari - Helsingin Sanomat
"Kelan valtuusto valitsi Elli Aaltosen pääjohtajaksi lokakuun alussa, nimitys ei ole vieläkään edennyt presidentin esittelyyn.
Elli Aaltosen valinta Kelan valtuustossa oli erittäin täpärä, sillä valtuutettujen äänet menivät tasan 6–6. Tasatuloksen jälkeen Aaltonen tuli valituksi arvalla.
Äänestyksessä Aaltosta kannattivat keskustan, Sdp:n ja vihreiden edustajat Kelan valtuustossa. Hävinneen Outi Antilan takana olivat kokoomus ja perussuomalaiset. Antila on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja.
- -
Todennäköisesti Kelan pääjohtajan nimitys tulee tämän perjantain presidentin esittelyyn. Näin ainakin uskoo kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa, joka on myös Kelan valtuuston puheenjohtaja.
Perussuomalaisissa asia ei ole yhtä selkeä. ”Katsotaan nyt”, eräs perussuomalainen hallituslähde kommentoi asiaa tiistaina päivällä.
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) ei vastannut tiistaina HS:n soittopyyntöön."
"Istunnon jälkeen julkaistaan presidentin esittelyn päätökset liitteineen ja koostetiedote istunnon päätöksistä sekä ministeriöiden tiedotteita. Päätökset ja liitteet eivät ole virallisia asiakirjoja."
* * * *
Erittäin mielenkiintoiseksi vakuutusalan tilanne muuttuu, jos ylijohtaja Antilaa ei valita. Muun muassa siitä lisätietoa tässä Suomi 2017 - artikkelissa:
- Kelan uusi pääjohtaja 2017 -
Julkaistu lokakuu 5, 2016
"Lähiaikoina saamme tietää, kuka Kelan uusi pääjohtaja on? Samalla on tärkeää kuulla, minkälainen vastuualue ja vuosipalkka uudella pääjohtajalla on. Aivan kuten uuden Veikkauksen pääjohtaja kohdalla kuultiin ja kohistiin. Toivottavasti valinnan tekevät Kelan valtuutetut nostavat Kelan avoimuuden uudelle tasolle.
Mielenkiintoista on myös nähdä; minkälaiset sidonnaisuudet valinnan loppusuoralle edenneillä pääjohtaja ehdokkailla; katsotaan hyödyksi? Mitkä sidonnaisuudet taas haitoiksi? Entä mitä tietoja uuden pääjohtajan sidonnaisuuksista ilmoitetaan? Esimerkiksi suorien tai välikäsien kautta tehtyjen osake- ja yritysomistusten suhteen.
Harmittavaa on ollut huomata, ettei Kelan väistyvä ja virkeässä kunnossa oleva pääjohtaja Liisa Hyssälä/kesk. ollut valmis avaamaan Kelan osuutta vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisussa.
SISÄLLYSLUETTELO
Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja 2009
Ifin korkea-arvoinen lakimies puolisona
Yhteenvetoa ja vertailua sidonnaisuuksista
Vakuutusosaston ylijohtajan puoliso kouluttamassa vakuutuslääkäreitä
Vakuutusosaston ex-ylijohtaja Tarmo Pukkilan ulostulo 2011
Piilossa oleva korruptio halutaan paljastaa"
Hiljaa hyvää tulee. Jos on tullakseen. Ensimmäiset askeleet parempaan suuntaan on helppoa ottaa, kun Kelan uusi pääjohtaja on nimitetty virkaansa.
Mikäli nykyinen ehdotusasetelma pätee loppuu asti, niin myös kakkossijalle tulevalla ylijohtaja Antilalla on näissä seuraavissa asioissa erittäin tärkeä rooli.
Tämä kaikki seuraava liittyy vuonna 2014 tammikuussa julkistettuun sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestemän avoimuutta ja läpinäkyvyyttä pohtineen työryhmän työn tuloksiin. Parantavat vaikutukset potilaan/vakuutetun tosielämään ovat jääneet minimaalisiksi. Vaikka toisin päättäjien toimesta väitettiin.
Samoin KHO:2014:83 päätös vakuutuslääkäritietojen julkisuudesta on jäänyt Kelalla ns. vaiheeseen. Asia on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Myös sote-uudistuksen ja sidonnaisuuksien avaamisen suhteen. Toteutuuko valinnanvapaus olla menemättä myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Siinä Kela voi ottaa moraalisen arvojohtajan paikan ja näyttää esimerkkiä koko vakuutusalalle:
- Kelan vakuutuslääkärit 2017 -
Julkaistu lokakuu 8, 2016
"Toivotaan, että Kelan uuden pääjohtajan myötä myös tämä asiakokonaisuus saadaan viimein kokonaan julki. Sekä halki, poikki ja pinoon. Tuoreimman vinkin asiakokonaisuuden, erittäin merkittävästä yhteiskunnallisesta merkityksestä teki Ilmarisen pitkäaikainen ylilääkäri ja nykyinen euromiljonääri Seppo Kettunen.
Kuvakoosteen nuolella merkityt osumat Kelaa kohtaan ovat yllättäviä ja Kelan vakuutuslääkäritietojen avoimuuden osalta ristiriitaisia. Siitä tuonnempana lisää. Ylilääkäri Kettusen mainitsemaa päätösperustelujen parantumista ei ole vielä havaittu tosielämässä.
Vihdoinkin alkavat päättäjien aivosolut aktivoitumaan. Ainakin Euroopan johtajavaltiossa; Saksassa.
”Olen vakavasti huolissani tästä”, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble myöntää CNN:lle.
”Jos tarkastellaan mitä tahansa kehittynyttä taloutta – Britannian kansanäänestys, kampanjointi Yhdysvalloissa – niin yhä useampi ihminen ei luota eliittiinsä. He eivät luota taloudellisiin johtajiinsa, he eivät luota poliittisiin johtajiinsa”, Schäuble sanoo.
Lähde: Nyt välähti johtajilla: Kansa ei luota meihin - Talouselämä 7.10.2016
Kertooko siis viime kunnallisvaalien 2012; alhainen äänestysprosentti, alle 60% Suomen tilasta jotain?
Entä mitä kertoo luottamuksesta puolueisiin se, että äänioikeutetuista yli 1,8 miljoonaa jätti äänestämättä?
Voitaisiinko äänestysprosentti saada yli 70 prosentin, jos äänestäneille jaettaisiin ilmaiset muoviämpärit?
Perussuomalaiset lunastamassa vaalilupauksensa? Kohteena kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä. Vakuutuslääkärit - aiheena koskettaa tällä hetkellä noin 200 - 400 000 suomalaista.
Tiesitkö jo tämän? Todellinen valta lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan sekä vapaaehtoisten vakuutusten asioissa ei ole, ainakaan vielä, hallituksella ja eduskunnalla. Siitä ja isosta kuvasta seuraavaksi.
Avainkysymys on se, että kenellä on todellinen valta, kun puhutaan lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asioista. Vastakkain ovat kaksi todellisuutta. Virallinen todellisuus, jonka mukaan asiat ovat kunnossa. Yksi tämän näkökannan edustajista on jo vuosien ajan ollut Outi Antila, sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusasioiden ylin virkamies Suomessa.
Ja sitten se todellinen todellisuus, josta kansanedustaja Jari Ronkaisen/ps. ulostulo blogissaan 12.8.2016 on hyvä esimerkki!
"Eduskunnassa vakuutuslääkärien toiminnasta on tehty toistakymmentä kirjallista kysymystä sekä toimenpidealoitteita koko puoluekentän laajuudelta. Miksi tätä asiaa, joka on enemmistön oikeustajua vastaan, ei saada muutettua?
Tällainen vedätys ei voi jatkua. Se ei saa jatkua! Tarvitseeko vakuutusjärjestelmä erityisiä vakuutuslääkäreitä vai voisiko etuuskäsittelijä tai -virkailija tehdä päätöksen korvaushakijaa hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta?
Vakuutuslääkärijärjestelmä on avattava tarkasteluun kansalaisten oikeusturvan varmistamiseksi ja alan valmistella lakialoitetta asian muuttamiseksi."
Kansanedustajan lupaus lakialoitteesta on erittäin kannatettava juttu. Vaikkei se heti lähtisikään etenemään, niin se tulee olemaan hyvä työkalu julkisen keskustelun käymiseen. Yli puolue- ja aaterajojen.
Kysehän ei ole enää yksittäistapauksista.
Yksi iso kymmenien tuhansien korvaustapausten ryhmä, joka on myös ollut pahasti kafkamaisessa kyykytyksessä ovat työssään sisäilmamyrkyistä (home, kemikaalit, asbesti) sairastuneet. Sekä ulkoilmassa erilaisista pölyistä ja melusta pysyvästi sairastuneet. Työssään tapaturmassa pysyvästi vammautuneita unohtamatta. Samaan kafkamaiseen kyykytyskoneistoon joutuvat maan tavan mukaisesti myös vakavan ja pysyvän vammautumisen aiheuttaneen liikenne-, potilas- ja/tai lääkevahingon kohteeksi joutuneet.
Toivottavasti toimittajatkin saavat taikka uskaltavat kirjoittaa mädän ja mafiamaisesti toimivan järjestelmän auki. Eri kanteilta tarkasteltuna:
- Yksittäistapaus - "Tässä Suomi 2017 artikkelissa ensin kolme kohdetta päättäjien ja tiedotusvälineiden läpiskannaukseen. Ja sitten kolme kohdetta myös kaikille aiheesta enemmän kiinnostuneille, tutustumista ja tietojen edelleen jakoa varten.
SISÄLLYSLUETTELO
Vakuutuslääketieteellinen arvio kaikille tutuksi
Kaikkien vakuutusyhtiöiden lääkärit päivänvaloon
Myös vakuutuslakimiesten nimitiedot yhtiöittäin ovat julkisia
Saara Auvisen verkosto
Saattaen vaihdettava – toimintamallista 13.6.2008 alkaen
Suullisen perimätiedon siirtoa nuoremmille sukupolville"
Perussuomalaiset eivät pysty yksin tekemään mitään todellisia korjauksia. Joten monenlaisia tunteita herättävät perussuomalaiset tarvitsevat nyt apua yli puolue-, etujärjestö-, yhdistys- ja aaterajojen.
Kansanedustajat palaavat virallisesti töihin tiistaina 6.9.16. Joten kannattaa olla yhteydessä omaan alueen sekä puolueen kansanedustajiin jo nyt. Ministerit ja virkamiehet ovat jo valtaosin sorvin ääressä.
Entä oletko ammattiliiton tai edunvalvontajärjestön jäsen? Näissä asioissa kannattaa olla säännöllisessä yhteydessä etenkin oman ammattijärjestön taikka yrittäjänä oman etujärjestön johtajiin.
Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö; Akava on keskusjärjestönä yksi vaikutusvaltaisimmista keskusjärjestöistä. Ja tällä hetkellä sen jäsenistöä on kohdannut erilaiset sisäilmamyrkyistä sairastumiset.
Ongelmat ovat ennätyksillisen isoja. Monien akavalaistan työpaikoilla, kuten sairaalat, koulut, päiväkodit, poliisi- ja oikeustalot kärsitään erilaisten sisäilmaongelmien aiheuttamista sairastumisista.
Joten työsarkaa riittää kaikille ammattijärjestöille ja eduskuntapuolueille. Vaan upeaa, jos perussuomalaiset saavat todellisia korjauksia käyntiin.
Suhteisiinhan elämä pitkälti perustuu. Niin verkossa kuin tosielämässä. Olemme aina eläneet uusien tapahtumien keskellä, mutta yhteismitallisesti niitä on vaikea väliin huomata, kun olemme entistä riippuvaisempia tiedonvälityksestä. Varsinkin yhteiskunnallisesti asioiden suhteen. Mitä meille kerrotaan ja mitä taas ei?
Samalla kun niin sanotun virallisen journalismin alalla tapahtuu ja rytisee koko ajan, niin tarjolle tulleita tiedonvälityksen tyhjiä aukkoja on tullut täyttämään uusia yrittäjiä. Niistä Kauppalehti kertoi 14.7.2016 raflaavasti näin.
Pohjoisranta on alan toiseksi suurin toimisto. Sen myyntikate laski viime vuonna 1,7 prosenttia 4,7 miljoonaan euroon ja liiketulos putosi 816 000 euroon.
Toimitusjohtaja Jouni Heinosen mukaan ongelmia aiheuttaa voimakas hintakilpailu: jokaista kilpailutusta on mahdoton voittaa.
”Hinnat ovat välillä ihan poskettoman huonoja. Emme halua lähteä sellaiseen mukaan, ja se on varmasti yksi laskua selittävä tekijä”, Heinonen sanoo.
Lisäksi Heinonen huomauttaa monen kilpailijan tarjoavan palveluita Pohjoisrantaa laajemmin. Sekin aikoo laajentaa palvelutarjontaansa tänä syksynä, mutta Heinonen ei vielä kerro asiasta tarkemmin.
Lähde: Kauppalehti 14.7.2016 - Ellun Kanat ja Miltton vetävät viestinnän kiitoa
Peli on tuollakin alalla kovaa, mutta Kauppalehdenkin jutun mukaan ilmeisen erittäin kannattavaa? Vaan mitä nuo jutussa mainitut laajemmat palvelut mahdollisesti ovat? Mitä kaikkea, millä keinovalikoimilla ja keiden toimesta niitä tarjotaan? Miksi lobbausta vältellään sanana entistä kiivaammin?
Yksi näkökulma tästä Suomi 2017 - blogin artikkelista:
← Pankkien panttivangit Lobbaustoimistot
Julkaistu heinäkuu 19, 2016
by Suomi 2017 - Suomi 2.0
Yksi vähälle huomiolle jäänyt vaikuttajaryhmä tulee päivänvaloon tässä artikkelissa. Isolla rahalla toimivat lobbaus- ja viestintätoimistot, jotka olivat erittäin vahvasti edustettuina viime viikolla vuoden 2016 SuomiAreena – tapahtumassa Porissa. Varhaisesta aamusta myöhäiseen yöhön. Kuin myös koko SuomiAreena – tapahtumaa seuranneen viikonlopun Porin Jazzeissa. Sen VIP-alueilla.
Toukokuun lopulla tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä avasivat kaikkien aikojen kansanäänestyksien ketsuppipulloilmiön.
Sitten; kuin sattumalta, Iso-Britannian "EU-ero vai ei?"- kansanäänestyksen jälkeen putkahti julkisuuteen perussuomalaiset nuorten Suomen EU-jäsenyyttä mittava kansalaisaloite julkisuuteen.
Keskustelut kansanäänestyksien suhteen käyvät nyt erittäin kuumana. Niin Suomessa kuin Euroopassa.
Mielenkiintoista seurata, miten ensi viikolla Porissa "Suomi-Areena"-tapahtumassa asiasta keskustellaan. Onhan siellä myös kyseisen viikonlopun Porin Jazzien ajan valtakunnan ykköspäättäjien ketju yleisölle avoimissa kuin suljetuissa VIP-tapahtumissa paikalla.
* *
Olipa käynnissä pelit tulevia kunta- tai eduskuntavaaleja varten, niin hyvä vain, jos saadaan Suomen oma EU- ja eurolähihistoriamme julki. Virallinen ja todellinen versio.
Tässä yksi näkökulma koko kuvaan:
Kansanäänestys 2017 – Kolme aihetta – Rohkeasti yhdessä
Julkaistu heinäkuu 5, 2016
"Pääministeri Juha Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon ja ulkoministeri Timo Soinin vetoaminen siihen, ettei mitään kansanäänestystä voida järjestää, koska sitä ei ole hallitusohjelmassa; on aika lailla typerä. Kansalaisaloitehan luotiin juuri sitä varten, että kansalaiset voivat saada tärkeinä pitämiään aiheita eduskunnan ja hallituksen käsiteltäväksi. Myös aiheita, joihin hallitus- kuin oppositiopuolueet eivät halua kepilläkään tarttua.
Toisekseen on aina hyvä muistaa, että lopullinen hallitusohjelma tehdään puolueiden vaalirahoittajien, sidosryhmien, etujärjestöjen ja puolueiden mandaateilla istuvien virkamiesten toimesta sekä näkökulmasta. Esimerkkeinä tähän kohtaan Suomi 2017 – blogin artikkelit vuoden 2011 ja 2015 hallitusneuvotteluista. Joten suomalainen äänestäjä äänestää aina sokkona tulevan hallitusohjelman suhteen. Liekkö tässä yksi syys nukkuvien puolueen kasvuun?
SISÄLLYSLUETTELO
Suomen EU- ja eurolähihistoria kaikille tutuiksi
Avoin Suomi ja EU 2006
Perustuslain ”uudistus” 2007-2011
Salamyhkäistä valtaeliittiä Vanhasen listalla
Kolme aihetta kansanäänestykselle 2017
Äärilaidat mukaan valmisteluun
Suomen tärkein rakenneuudistus käyntiin
Tämän artikkelin tavoitteena on laittaa avoimeen mietintään se, että vedettiinkö meillä Suomessa äänestäjiä brittien tapaan EU-asioissa niin sanotusti höplästä? Jopa kahteen kertaan. Ensin 1900 – luvulla ja sitten toisen kerran 2000 – luvulla. Näistä molemmista lisää tässä artikkelissa."
Pääministeri Sipilän SSS-hallitus täyttää tänään yhden vuoden.
Vaikka otsikkoni herättää varmasti kummastusta, niin perussuomalaiset ovat nyt kymmenille tuhansille ja uuvuttaviin vakuutustaisteluihin juuttuneille se viimeinen oljenkorsi. Oma tarkaillujaksoni puolueiden suuntaa on ollut käynnissä vuodesta 2003 alkaen.
Avainkysymys on se, että mitä teemme sellaisilla koneistolla, kuten puolueilla ja politiikoilla sekä virkamiehillä ja hallinnolla, jotka eivät tee tarvittavia korjauksia pitkään tiedossa olleisiin epäkohtiin ja perustuslain vastaisuuksiin?
Kyse on perustuslain takaamien perusoikeuksien, kuten oikeusturvan ja ihmisoikeuksien toteutuminen tosielämässä. Alueena lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva. Miljardien eurojen liiketoiminta-alue vuositasolla.
* *
Tässä ison kuvan katsausta aiheeseen:
Perussuomalaiset ovat viimeinen oljenkorsi
Julkaistu toukokuu 29, 2016
by Suomi 2017 - Suomi 2.0
Väittämä pitää paikkansa lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan epäkohtien sekä perustuslain vastaisuuksien korjaamisessa. Perussuomalaisten keskustelualoite 4/2013 (pdf-versio) on edelleen toteutuskelpoinen, kun hallitusohjelmaa lähiaikoina tarkennetaan.
Sama keitä hallituksessa on! Vai onko sittenkään?
Suullisen perimätiedon mukaan; mikäli asia ei ole hallituksen ohjelmassa tai ministeriöiden työlistalla noin vuodenkaan jälkeen, niin asia siirtyy seuraavalle hallitukselle ja eduskunnalle. Joten toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
SISÄLLYSLUETTELO
Viisi pointtia lakisääteisistä vakuutuksista
Perussuomalaiset ministerit avainpaikoilla
Vakuutuslääkäriasiaa perussuomalaisilta 2015-2010
Perussuomalaiset avaamaan vakuutuslääkärijärjestelmä
Opposition sdp haastaa perussuomalaiset kysymyksellään
Mitä tapahtui tälle hallituspuolue sdp:n ehdotukselle?
Kolme kirjallista kysymystä hallitukselle 10 vuoden takaa