Uutistietojen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee Kiinassa 25.–30. kesäkuuta. Pääministerin tuoma arvokkuus vauhdittaa neuvotteluja Kiinassa, kun Suomen pääministeri Juha Sipilä tapaa Kiinan pääministerin – valtuuskunnan tavoitteina kymmenet sopimukset. Lähteenä edelliselle Suomenmaa/STT - Heta Hassinen - 25.6.2017.
Toivotaan parasta onnea ja menestystä kauppojen etenemiselle sopimuksiin asti. Ilman jälkikäteen ilmeneviä skandaalin tyttösiä tai poikasia.
Samaan aikaan Suomessa. Vireillä on hieman kiinalaiselta vaikuttava juttu.
Ratkaistuksi luultu hallituskriisi jatkaa porisemistaan. Selvittelyt siitä, puhuivatko kaikki totta, jatkuvat. Nyt julkisuuteen kaivetaan ja kaivataan oikeusministeriön muistiota, johon pääministeri Sipilä viittasi eduskunnassa
19.6.2017.
Eduskunnan nettisivulta lötyy paljon hyvää tietoa viime viikkojen tapahtumista. Kuten 19.6.2017 eduskunnassa käyty keskustelu, koskien pääministeri Sipilän II hallituksen nauttimasta luottamuksesta eduskunnan taholta.
Vaikka politiikka ei kiinnostaisi, niin viimeisen viikon sisäiset tapahtumat suomalaisessa politiikassa ovat olleet uskomattomia. Kuka sitten taustalla askelmerkkejä kirjoitteleekin, niin tapahtumien käänteet ovat olleet suurelle yleisölle arvaamattomia.
Lähiajat paljastavat, mitkä ovat uudet käänteet, kun eri etujärjestö- ja puolueleireissä on pystytty analysoimaan viime viikkojen ja kuukausien tapahtumat.
Mielenkiintoista on nyt kuulla se, että miten ja millä argumenteilla perussuomalaisista lohjennut Uusi Vaihtoehto - eduskuntaryhmä profiloi itsensä pienen ihmisen ja isänmaan asialla olevaksi puolueeksi?
Uuden hallitustrion mukaan SOS-hallituksesta on nyt tullut SOT-hallitus. Uutistietojen mukaan tulossa on melkoista tykitystä. Kiinnostuneiden kannattaa lukea hallitusohjelmaa. Esimerkiksi hallituksen EU-linjausta sivuilta 32 ja 33.
Vaikka hallitusohjelman kieli on väliin kryptistä, niin ihan oikeasti monet pientä ihmistä kafkamaisesti koskevat asiat puuttuvat tästä(kin) hallitusohjelmasta.
Moni vielä äänestämässä käynyt; uhkaa jäädä pysyvämmin nukkuvien puolueeseen.
Joten kaikille puolueille on tarjolla ainakin noin 500 000 vapaana läikehtivän äänestäjän potti. Siitä hiukan seuraavassa:
Uusivanhavaihtoehto (UVV)
Julkaistu kesäkuu 14, 2017
"Aavistamatta Jyväskylässä pidetyn perussuomalaisten 2017 puoluekokouksen jälkiseurauksia. Myös tietämättä, että pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja valtiovarainministeri Petteri Orpo nostavat 12.6.2017 suomalaisen politiikan teossa puolueiden arvot ja arvopohjan tärkeimmäksi hallituspolitiikan teon perustaksi. Mitään vihiä ei ollut myöskään sitä, että tiistai-iltana 13.6.2017 perussuomalaiset ovat jakautuneet kahteen osaan, jossa nuoremmat jäävät perussuomalaisiin ja oppositioon. Ja vähän varttuneemmat siirtyvät Uusi Vaihtoehto (UV)-nimiseen eduskuntaryhmään ja ministerinä toimivat kansanedustajat säilyttävät paikkansa hallituksessa.
Lähetin kohta seuraavan sähköpostin, ennen perussuomalaisten puoluekokousta 2017, noin muutamalle sadalle tiedossani olevalle perussuomalaisen puolueen toiminnassa mukana olevalle.
Toiveenani se, että perussuomalaiset tulisivat oikeusvaltio-teeman puolustamisella voimakkaammin esiin. Hyvin tietämistään ja oppositiossa esillä pitämistään epäkohdista sekä perustuslain vastaisuuksista, koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja ja sosiaaliturvaa sekä perustuslain takaamia ihmisoikeuksia"
Myös EU-komission yhtenä varapuheenjohtajana toimiva Jyrki Katainen on yllätysten mies. Nyt hän on ottanut voimakkaasti kantaa Suomen EU, euro eli EMU ja Nato kansanäänestysten puolesta! Jostain syystä suomalainen uutiskynnys ei ylittynyt.
Kun saman suuntaista ovat ehdottaneet perussuomalaisten puheenjohtajaksi ehdolla olevat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho, niin maailmankirjat ovat tuntuneet menevän Suomessa sekaisin! Vastuutonta populisimia populisteilta.
Mielestäni on vain hyvä, että erilaisia ehdotuksia tulee julkisuuteen ja niitä seurataan sekä analysoidaan.
Myönteinen yllätys on, että tiukkana federalistina tunnettu ja myös Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen kokoomuksesta; on myötämielinen kansanäänestyksille Suomessa. Vaikkapa Euroopan unionia, euroa eli EMUA ja Natoa koskien!
Tästä postauksesta kohteliaimmin ja varmistuksena lisää:
Euroopan unioni 60-vuotta
Julkaistu kesäkuu 3, 2017
HUOM!
”Mihin veroparatiiseja tarvitaan?” – kysymys jäi odottamaan komissaari Kataisen vastausta.
YLEISÖKYSYMYS JA VASTAUS EU-KANSANÄÄNESTYKSESTÄ
Iltasanomat toimittaja Hanna Vesalan kysymys, koskien perussuomalaisten uuden puheenjohtajan myötä puuhailtavasta EU-kansanäänestyksestä, aikajanalla 42:27 – 42:44:
Iltasanomat toimittaja Hanna Vesalan kysymys, koskien perussuomalaisten uuden puheenjohtajan myötä puuhailtavasta EU-kansanäänestyksestä. Aikajanalla 42:27 – 42:44:
Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen:
”.. ja vielä yksi kysymys. Siitä edestä.”
Iltasanomat, toimittaja Hanna Vesala:
”Vesalan Hanna Iltasanomista. Tuota. Minä olisin kysynyt sitä, että kuinka vastuullisena toimintana pidät sitä, että jos perussuomalaiset uuden puheenjohtajansa johdolla ryhtyvät kesän jälkeen, ihan tosissaan puuhaamaan Suomen EU-kansanäänestystä?”
Komissaari Kataisen vastaus aikajanalla 45:10 – 47:40.
Kommissaari Jyrki Katainen:
”Tästä perussuomalaisten, mahdollisesta kansanäänestyksestä. Mä haluaisin sanoa suoraan sen, että meillä ei ole mahdollisuus komission jäsenillä kommentoida kansallisia, poliittisia puolueita tai heidän ajatuksiaan.
Minä voisin sanoa noin yleisellä tasolla kansanäänestyksistä."
Puolueisiin kuuluu maksavina jäseninä vain pieni joukko suomalaisia. Miksei puolueita voisi laittaa rokkaamaan nykyaikaiseen tyyliin? Digijäsenenä voit laittaa äänesi vaikuttamaan lakihankkeissa ja puolueiden kannanotoissa. Ai, niin somessahan tämä on jo mahdollista, ellei Sinua blokata pois kannattamasi puolueen some-kanavilta.
Voisiko uusissa puoluejohtajissa piillä, todelliseen uudistamiseen tarvittavat idean tyttöset ja ajatuksen poikaset?
Suomalaisia on tällä hetkellä 5 503 297 kappaletta. Tieto on Tilastokeskuksen ja päivätty 31.12.2016.
Eduskuntapuolueisiin kuuluu tämän toimittaja Olli Pohjanpalon jutun mukaan vain 270 000 suomalaista.
Osallistuminen vähentynyt
Kaikkien vanhojen puolueiden jäsenmäärät ovat pitkällä aikavälillä laskeneet.
Politiikan tutkija Sami Borgin mukaan (2013) eduskunnassa edustettujen puolueiden jäsenmäärä laski 1980-luvun alusta vuoteen 2013 noin kolmannekseen, eli 270 000:een.
Keskustalla oli enimmillään 300 000 jäsentä, Sdp:llä 100 000 ja kokoomuksella 80 000 jäsentä.
1990-luvulla politiikkaan tullut vihreät on koko ajan kasvanut.
Lähde: Helsingin Sanomat 21.8.2016 - Puolueiden jäsenmäärät laskevat – vihreät ja vasemmisto poikkeuksia
Harmillista, ettei eduskunnan ulkopuolisten puolueiden jäsenmääristä ole tietoa. Ainakaan helposti saatavissa.
Oletetaan, että eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla on 10 000 jäsenmaksunsa maksavaa jäsentä, niin kaikilla puolueilla on 280 000 suomalaista jäseninään.
Lukujen pitäessä paikkansa, niin puolueiden jäsenen määrän osuus kaikista suomalaisista on 5,08 prosenttia. (280 000/5 503 297 = 0,0508785915061462).
Siis, jos nuo luvut pitävät paikkansa. Ja onko luvuissa mukana myös jäsenmaksunsa laiminlyöneet?
Nimittäin. Todellisten kannatuslukujen eli suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin, Suomessa valtaa pidetään hyvin pienin kannatusluvuin. Vaaleista riippuen äänestämättä jättää 30-60 prosenttia äänioikeutetuista.
Onko vika äänestäjissä vai politiikassa? Vai onko yhteisten asioiden hoitamisesta tehty tarkoituksella sellaista, ettei siihen haluta uusi tekijöitä mukaan?
Kuntavaalien 2017 lopputulokset
Julkaistu huhtikuu 13, 2017
Toivottavasti jatkossa vaalitulokset esitetään puolueittain, annettujen äänien prosenttiosuuksien mukaisessa järjestyksessä. Sekä noiden perinteisten lukujen rinnalla, myös toteutuneen äänestysprosentin mukaan totuusleikkuroituina.
Tässä kuntavaalien 2017 lopputulokset kertovassa taulukkokuvassa tulokset myös totuusleikkuroituina. Lukujen valossa virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.
Odotettuna, mutta isona säpsäytyksenä Suomen poliittiseen kenttään iski tämä Timo Soinin plokkaus, sunnuntaina 5.3.2017.
"Kevään korva on tänään" kirjoitus on kokonaisuudessa luettavissa tästä linkistä.
Aikansa kutakin ja on tervettä pystyä luopumaan vallasta. Mielenkiintoista on seurata, että minkälaisten asioiden parista löytyy Soinin Timon seuraava työmaa? Entä minkälainen seuraaja perussuomalaisten johtoon tulee hänen jälkeensä?
Odotellessa olisikin upeaa, jos saisimme kuulla tästä aiheesta lisää. Perussuomalaisilla on nimittäin yllättävän paljon padottua tietoa siitä, missä Suomen osalta mennään, kun mitataan prosenteissa Suomen EU-liittovaltion osavaltioksi ohjausta.
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on ollut käynnissä jo yli 3 kuukautta. Kuitenkaan erilaisissa uutisvirroissa ei ole näkynyt vahvistettua tietoa siitä, mikä on Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti? Entä jäljellä oleva kansallisen itsemääräämisoikeuden prosentti? 20% vai 80%? Uskaltaako ja saako, edes ulkoministeri Timo Soini/ps. kertoa nuo viralliset prosentit?
Eikä tässä vielä kaikki.
Tiesitkö jo tämän? Suomalaisten ihmisoikeusasiat ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) asiat kuuluvat ulkoministeri Timo Soinin vastuuelueeseen.
Kuinka monesti olet kuullut Hänen puhuvan kyseisistä aiheista? Entä muiden perusuomalaisten johtohahmojen?
Eikä tuossa mitään.
Politiikan seuraaminen on mielenkiintoista. Varsinkin, kun saa tietää, minkälaisia aiheita, mikäkin puolue pyrkii julkisuudessa visusti välttämään. Ensin oppositiossa ja sitten hallitusvastuun harjauksessa.
Toivottavasti kuitenkin vallan kabineteissa nuo asiat pysyvät esillä. Ovathan pohjoismaisen oikeusvaltion perustat päässeet Suomessa pahasti rappeutumaan. Jo paljon ennen perussuomalaisten nousua suureksi puolueeksi.
Tilanteet ja tunnelmat sisäilma-asioiden suhteen muuttuvat koko ajan. Tyrmistystä herättää nyt se, että jos tämä tieto vuodelta 1997 pitää paikkansa, niin päättäjillä on ollut tieto sisäilma-asioiden vakaavudesta jo 20 vuoden ajan!
Toivottavasti tieto siitä, että mitkä sisäilmassa tavattavat homeet ovat vaarallisia ihmisten terveydelle; on asian kanssa tekemisissä oleville niin sanotusti hanskassa. Eli päättäjillämme on olemassa selkeä ohjeistus siitä, miten toimitaan, jos myrkylliseksi ja siten terveydelle vaarallisten homelajeja löydetään rakenteista ja/tai sisäilmasta..
Avain kysymys on tietysti se, mikä on näissä asioissa faktaa vai fiktiota? Tämän tiedon mukaan tiettyjen homeen muodostamien sisäilma myrkkyjen vaarallisuus ihmisten terveydelle tiedettiin viimeistään, jo vuonna 1997!
Päivän historiallinen sitaatti: "Kosteus- ja homevauriorakennuksissa homepölyaltistuminen voi johtaa homeallergiaan, aiheuttaa allergisen nuhan ja astman, sekä harvemmin myös allergisen keuhkorakkulatulehduksen eli homepölykeuhkosairauden.
- - - Osa hometaloissa altistuneista ja oireilevista henkilöistä saa oireensa homesienimyrkkyjen eli mykotoksiinien aiheuttamana. Hometaloissa esiintyvistä mikrobeista osa tuottaa mykotoksiineja, jotka varsin pieninä pitoisuuksina aiheuttavat silmien, ihon ja hengitysteiden ärsytysoireita.
- - - Mykotoksiineja voivat tuottaa mm. seuraavat homesienet: Fusarium, Aspergillus versicolor, Trichoderma ja Stachybotrys atra.
- - - Käytännön työterveyshuollosta on todettu, että siellä missä S. atra on aiheuttanut homevaurion, on myös vakavammin oireilevia työntekijöitä."
Lähdeviite:
Reijula K, Nikulin M, Alenius H, Hintikka E-L. Mykotoksiinien eli homemyrkkyjen aiheuttamat terveysvaikutukset.
Tuon tyrmäävän ja kylmäävän tiedon jälkeen tämä Suomi 2017-artikkeli asettuu aivan uuteen mittakaavaan. Koskee vakuutusyhtiöiden nostamista lainsäädännössä ylivertaiseen asemaan:
- Tietopyyntö eduskuntaan 2 - Eduskunta on palannut joulun ja uuden vuoden tauoltaan töihin. Joten on hyvä aika paljastaa, minkälaiset vastaukset eduskunnasta tulivat tähän Tietopyyntö eduskuntaan – artikkeliin liittyvästä asiasta.
Aihehan on myös yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä ja ajankohtainen. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka otti ennen joulua 2016 kantaa siihen, että tämän(kin) hallituksen esitykset ovat olleet perustuslain vastaisia. Aiheesta uutisoivat joulukuussa, muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti useamman päivän ajan.
Asianajajaliitto taas ilmaisi Helsingin Sanomissa (13.1.2017) olevansa huolestunut suomalaisten ihmisoikeuksien toteutumisesta tosielämässä: ”Kiire ajaa lakien valmistelussa ihmisoikeuksien ohi."
* *
"Kuinka suurta on rakenteellinen korruptio sosiaali- ja terveysministeriön ekosysteemissä?"
Tämä(kin) tehty tietopyyntö paljasti, että sosiaali- ja terveysministeriössä tarvittaisiin röörien rassausta enemmänkin. Kuvan operaatio oli käynnissä vuoden 2012 syksyllä.
Toivottavasti joku aiheesta kiinnostunut jaksaa vääntää ja kääntää sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston kanssa. Samalla on hyvä tiedostaa, minkälaiset ovat vakuutusalan ylimmän virkamiehen puolison Taisto Hujalan sidonnaisuudet. Ei mikään ihan alemman tason vakuutuslakimies.
Sitten Tietopyyntö eduskuntaan 2 – asiassa eteenpäin.
Ja tällaiset vastaukset lopulta eduskunnasta tulivat, tuohon 17.11.2016 tehtyyn tietopyyntöön. Kiteytettynä se ei osoittaa, että nuoremman sukupolven päättäjät ja virkamiehet eivät ole tästä(kään) lähihistoriamme asiasta tietoisia. Vanhemman sukupolven edustajat taas eivät välttämättä halua muistaa. Enää.
Onko jo 1990 - luvulla sovittu, että korvauksia ei enää esimerkiksi työssään pysyvästi sairastuneille makseta? Ammattitauti diagnostiikassa se tapahtuu helpoiten syy-yhteys kiistämällä.
Toivottavasti joku porukka tai henkilö jaksaa kaivaa näitä asioita kaikkien meidän tietoisuuteen.
Valta on erittäin mielenkiintoinen asia. Etenkin sen suhteen, että miten pieni vähemmistö voi pyörittää enemmistöä, miten tahtoo.
Tässä postauksessa on kyse kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutuslääkärijärjestelmästä sekä vakuutuslääketieteen ja ammattijärjestöjen sekä tiedotusvälineiden symbioosista. Koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa.
Uusimpana ryhmänä tähän kuvioon ovat törmänneet erilaisista sisäilmamyrkyistä sairastuneet.
Uskaltaako ja saako opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen olla avaamassa kafkamaisen ja mafiamaisen järjestelmän ytimiä?
Faktaa vai fiktiota? Tästä kohteliaimmin eteenpäin:
"Suomen Lääkäriliitto – Ammattijärjestöjen aatelia"
Julkaistu tammikuu 3, 2017
Pääministeri Juha Sipilän hallituksen muodostama ekosysteemi hyökkäsi, nähtävästi työnantajapuolen järjestöjen vahvalla tuella; vuosien 2015 ja 2016 aikana voimakkaasti työntekijäpuolen ammattijärjestöjä vastaan. Tavoitteenaan muun muassa työntekijöiden palkkaamisesta syntyvien kustannusten alentaminen.
Eikä tuossa pääministeri Sipilän yrittämässä järjestelmäuudistuksessa mitään pahaa ole. Kunhan samanlaista grillausta ja harjausta suunnataan tasapuolisesti koko järjestövaltaa pyörittävään, mutta perustuslain vastaiseen korporatismikoneistoon.
Pisimmällehän tuo korporatismi kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä. Miljardien eurojen liiketoiminnan parissa. Samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät paikkoja vaihtamalla lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa.
Tältä näytti Lääkäriliiton jäsenten välinen asetelma. Melkein 10 vuotta sitten.
* *
Avain juttu tämän kohta seuraavan kokonaisuuden ymmärtämiseksi on se, että miten isojen puolueiden mandaatit jakaantuvat Lääkäriliitossa, Työeläkevakuuttajissa (Tela ry) ja Finanssialan keskusliitossa (FK)?
SISÄLLYSLUETTELO
Lääkäriliitto ja julkisen vallan käyttö
Perustuslain 6§ ja Lääkäriliiton jäsenten yhdenvertaisuus
Oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies yhdessä
Kenen puolella Lääkäriliitto tosielämässä on?
Sote – uudistus ja vakuutuslääketiede
Yhdessä toimien vaalirahan jäljet näkyviin
Vakuutusalaa koskevaa iso kuva muodostuu mielenkiintoiseksi, jos sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila valitaankin Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Myös se, ettei häntä valita; avaa upean mahdollisuuden tehdä kaikista lakisääteisen vakuutusten ja sosiaaliturvan alueista avoimempia ja läpinäkyvämpiä. Potilaiden/vakuutettujen/asiakkaiden kannalta katsottuna.
* * * *
"Kelan pääjohtajavalinnan omituisuudet jatkuvat – arvalla valittu nimitys jumahti ministerin pöydälle"
Kotimaa 8.11.2016 16:55 - Marko Junkkari - Helsingin Sanomat
"Kelan valtuusto valitsi Elli Aaltosen pääjohtajaksi lokakuun alussa, nimitys ei ole vieläkään edennyt presidentin esittelyyn.
Elli Aaltosen valinta Kelan valtuustossa oli erittäin täpärä, sillä valtuutettujen äänet menivät tasan 6–6. Tasatuloksen jälkeen Aaltonen tuli valituksi arvalla.
Äänestyksessä Aaltosta kannattivat keskustan, Sdp:n ja vihreiden edustajat Kelan valtuustossa. Hävinneen Outi Antilan takana olivat kokoomus ja perussuomalaiset. Antila on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja.
- -
Todennäköisesti Kelan pääjohtajan nimitys tulee tämän perjantain presidentin esittelyyn. Näin ainakin uskoo kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa, joka on myös Kelan valtuuston puheenjohtaja.
Perussuomalaisissa asia ei ole yhtä selkeä. ”Katsotaan nyt”, eräs perussuomalainen hallituslähde kommentoi asiaa tiistaina päivällä.
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) ei vastannut tiistaina HS:n soittopyyntöön."
"Istunnon jälkeen julkaistaan presidentin esittelyn päätökset liitteineen ja koostetiedote istunnon päätöksistä sekä ministeriöiden tiedotteita. Päätökset ja liitteet eivät ole virallisia asiakirjoja."
* * * *
Erittäin mielenkiintoiseksi vakuutusalan tilanne muuttuu, jos ylijohtaja Antilaa ei valita. Muun muassa siitä lisätietoa tässä Suomi 2017 - artikkelissa:
- Kelan uusi pääjohtaja 2017 -
Julkaistu lokakuu 5, 2016
"Lähiaikoina saamme tietää, kuka Kelan uusi pääjohtaja on? Samalla on tärkeää kuulla, minkälainen vastuualue ja vuosipalkka uudella pääjohtajalla on. Aivan kuten uuden Veikkauksen pääjohtaja kohdalla kuultiin ja kohistiin. Toivottavasti valinnan tekevät Kelan valtuutetut nostavat Kelan avoimuuden uudelle tasolle.
Mielenkiintoista on myös nähdä; minkälaiset sidonnaisuudet valinnan loppusuoralle edenneillä pääjohtaja ehdokkailla; katsotaan hyödyksi? Mitkä sidonnaisuudet taas haitoiksi? Entä mitä tietoja uuden pääjohtajan sidonnaisuuksista ilmoitetaan? Esimerkiksi suorien tai välikäsien kautta tehtyjen osake- ja yritysomistusten suhteen.
Harmittavaa on ollut huomata, ettei Kelan väistyvä ja virkeässä kunnossa oleva pääjohtaja Liisa Hyssälä/kesk. ollut valmis avaamaan Kelan osuutta vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisussa.
SISÄLLYSLUETTELO
Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja 2009
Ifin korkea-arvoinen lakimies puolisona
Yhteenvetoa ja vertailua sidonnaisuuksista
Vakuutusosaston ylijohtajan puoliso kouluttamassa vakuutuslääkäreitä
Vakuutusosaston ex-ylijohtaja Tarmo Pukkilan ulostulo 2011
Piilossa oleva korruptio halutaan paljastaa"
Hiljaa hyvää tulee. Jos on tullakseen. Ensimmäiset askeleet parempaan suuntaan on helppoa ottaa, kun Kelan uusi pääjohtaja on nimitetty virkaansa.
Mikäli nykyinen ehdotusasetelma pätee loppuu asti, niin myös kakkossijalle tulevalla ylijohtaja Antilalla on näissä seuraavissa asioissa erittäin tärkeä rooli.
Tämä kaikki seuraava liittyy vuonna 2014 tammikuussa julkistettuun sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestemän avoimuutta ja läpinäkyvyyttä pohtineen työryhmän työn tuloksiin. Parantavat vaikutukset potilaan/vakuutetun tosielämään ovat jääneet minimaalisiksi. Vaikka toisin päättäjien toimesta väitettiin.
Samoin KHO:2014:83 päätös vakuutuslääkäritietojen julkisuudesta on jäänyt Kelalla ns. vaiheeseen. Asia on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Myös sote-uudistuksen ja sidonnaisuuksien avaamisen suhteen. Toteutuuko valinnanvapaus olla menemättä myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Siinä Kela voi ottaa moraalisen arvojohtajan paikan ja näyttää esimerkkiä koko vakuutusalalle:
- Kelan vakuutuslääkärit 2017 -
Julkaistu lokakuu 8, 2016
"Toivotaan, että Kelan uuden pääjohtajan myötä myös tämä asiakokonaisuus saadaan viimein kokonaan julki. Sekä halki, poikki ja pinoon. Tuoreimman vinkin asiakokonaisuuden, erittäin merkittävästä yhteiskunnallisesta merkityksestä teki Ilmarisen pitkäaikainen ylilääkäri ja nykyinen euromiljonääri Seppo Kettunen.
Kuvakoosteen nuolella merkityt osumat Kelaa kohtaan ovat yllättäviä ja Kelan vakuutuslääkäritietojen avoimuuden osalta ristiriitaisia. Siitä tuonnempana lisää. Ylilääkäri Kettusen mainitsemaa päätösperustelujen parantumista ei ole vielä havaittu tosielämässä.
Vihdoinkin alkavat päättäjien aivosolut aktivoitumaan. Ainakin Euroopan johtajavaltiossa; Saksassa.
”Olen vakavasti huolissani tästä”, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble myöntää CNN:lle.
”Jos tarkastellaan mitä tahansa kehittynyttä taloutta – Britannian kansanäänestys, kampanjointi Yhdysvalloissa – niin yhä useampi ihminen ei luota eliittiinsä. He eivät luota taloudellisiin johtajiinsa, he eivät luota poliittisiin johtajiinsa”, Schäuble sanoo.
Lähde: Nyt välähti johtajilla: Kansa ei luota meihin - Talouselämä 7.10.2016
Kertooko siis viime kunnallisvaalien 2012; alhainen äänestysprosentti, alle 60% Suomen tilasta jotain?
Entä mitä kertoo luottamuksesta puolueisiin se, että äänioikeutetuista yli 1,8 miljoonaa jätti äänestämättä?
Voitaisiinko äänestysprosentti saada yli 70 prosentin, jos äänestäneille jaettaisiin ilmaiset muoviämpärit?