Kun kuulin takavuosina sanonnan, että Suomi on oikeusvaltiona Pohjolan Pohjois-Korea, niin nauratti.
Vaan omakohtaisen kokemuksen kerryttyä aiheesta; ei naurata enää. Iso yllätys on ollut myös se, että Suomessa voi edelleen olla miljardien eurojen liiketoiminta-alue, jonka ei tarvitse välittää vieläpä lakisääteisten eli pakollisten palvelutuotteidensa loppukäyttäjien asiakaspalautteesta yhtään mitään!
Joten. Ups ja hups! Tänään on kulunut 10 vuotta tämänkin asiakaspalautteen perille viemisestä. Todellisia korjauksia asiakkaan asemaan odotellessa:
"Tasan 10 vuotta sitten"
Julkaistu kesäkuu 13, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?
Helsingin katuja risteili 13.6.2008 ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoitus. Vieden; yhdessä yli diagnoosi- ja yhdistysrajojen toimien, korkean tason päättäjillemme käteen ojennettuina ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” – tietopaketit, joissa myös esiteltiin toimiva ratkaisumalli kafkamaisten kyykytystilanteiden ja vakuutustaistelujen poistamiseksi (Muistiinpanosivu 2 – Miten järjestelmän pitää toimia?).
Lämmin kiitos tuolloin mielenosoitukseen osallistuneille ja kotikatsomoissa kannustaneille. Iso kiitos niille korkean tason päättäjillemme tai päättäjiämme sijaistaneille, jotka uskalsivat ottaa katu- ja ruohonjuuritason sekä tosielämän tilanteiden tiedontuojat kasvokkain vastaan.
- -
Jokohan nyt puolueiden ja puheenjohtajien todelliset arvot saadaan pitkäkestoiseen päivänvaloon?
Mukavaa kesää 2018 kaikille ja muistakaa se, että vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Vaikkakin monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Jolloin tärkeintä on se, että lähihistoriamme erilaiset tapahtumat ovat myös nuorempien sukupolvien tiedossa. Muuten tässä artikkelissa esiin nostetut tosielämän tilanteet ja valta-asetelmat jatkuvat myös vuonna 2028.
Joten tähän paljon internetissä lainattuun lauseeseen on hyvä tällä kertaa lopettaa.
”Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.” Lähde: Verkkouutiset 11.12.2017 – vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.
Lue lisää Suomi 2017 - blogista ja vinkkaa edelleen: Linkki
Teinikielellä Liike Nyt on kuulemma ristitty Joo Joo Kohta - liikkeeksi. Mahdollisuuksia on siis vaikka mihin.
Vapaata äänestäjäpotentiaalia Suomessa piisaa. Jos Suomessa on 4,4 miljoonaa äänioikeutettua, niin äänestämistään miettivien 37 prosenttia on 1,6 miljoonaa!
Aika näyttää; kenen asialla Nyt Liikkeen toimijat ovat? Keulahahmojen menneisyyden likasankoja tongitaan varmasti jatkossakin, joka on perinteisesti ollut merkki siitä, että uusien toimijoiden valtaan nousua pelätään tosissaan. Joten tässä yksi avoin palaute- ja kannustusviesti Liike Nyt – liikkeen käynnistäjille, jotka ovat joutuneet aikamoisen median moukaroinnin kohteeksi.
Tämä pienten ihmisten verkoston palaute on vapaasti kopioitavissa ja jaettavissa edelleen; itse kunkin omissa verkostoissa. Lämmin kiitos avustasi.
* * * *
”Kenellä todellinen valta on? Mihin perustuen? – Suomalaisen oikeusvaltion toteutuminen tosielämässä?”
”Ensi alkuun. Ei ehken kannata puhua muutoksista ja uudistuksista. Muutokset ja uudistukset voivat olla myös huonoon suuntaan meneviä. Kannattaisi puhua korjauksista tai parannuksista, johonkin pitkäkestoiseen ja yhteisesti jo tunnustettuun ongelmakohtaan. Toimivan ratkaisumallin pohjalta. Esimerkiksi ”Saattaen vaihdettava” – toimintamallin tapaan (https://suomi2017.wordpress.com/2017/12/21/mobiiliflaijeri-numero-3/).
Sitten eteenpäin.
Teillä on olemassa tarjolla selkeä ja helkkarin isokokoinen yhteiskunnallinen ongelma, jota kansanedustaja Harkimo on pitänyt ansiokkaasti esillä. Liittyy ensi vaiheessaan eduskunnalle 18.4.2018 jätettyyn kansalaisaloitteeseen (https://suomi2017.wordpress.com/2018/04/19/kansalaisaloite-2837-eduskuntaan/) koskien vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia.
Potentiaalinen äänestäjäjoukko on tuohon kansalaisaloitteeseen liittyen; määrältään
600 000 äänestäjää! Yhteiskunnallinen ongelma koskee lakisääteisiä ja vapaaehtoisia vakuutuksia, kun ihminen vammautuu tai sairastuu pysyvästi. Vakuutusten mukaiset korvaukset ja kuntoutukset eivät toteudu ja kafkamaisten kyykytysten kohteeksi joutuneet ihmiset musertuvat pikku hiljaa tuonen porteille.
Samoin kuin vahinkovakuutus- ja eläkeyhtiöille kuuluvat korvaukset (https://suomi2017.wordpress.com/2014/05/16/hitaan-syoksykierteen-malli/) kaatuvat jatkossakin Kelan ja kaupunkien sekä kuntien sosiaalitoimien kustannettaviksi. Jolloin mahdolliset sote – uudistuksen säästöt on syöty nopeasti. Etukäteen.
Eikä tuossa 600 000 äänestäjän potentiaalissa kaikki.
Jos tarkasteluun otetaan mukaan 1990-luvun pankkikriisin kyykytetyt yrittäjät perheineen ja takaajineen, niin aletaan olla HUOM! yhden miljoonan äänestäjän potentiaalissa!
Tässä isossa yhteiskunnallisessa ongelmassa (https://suomi2017.wordpress.com/2016/07/13/pankkien-panttivangit/) on myös kyse perustuslakiin pohjautuvasta oikeusvaltio perustasta ja oikeusvaltioperiaatteiden toteutumisesta tosielämässä. Avainkysymys kyseisessä asiakokonaisuudessa on se, että kuinka monta kertaa ja kuinka monelta velallisilta ja takaajilta; 1990-luvulta lähtöisin oleva velkaa korkoineen voidaan periä yhä uudelleen? Sekä miksei pankkien tarvitse näyttää alkuperäisiä velkakirjoja ja niihin kohdistuvia lyhennyksiä velallisille itselleen?
Eikä tuossa yhden miljoonan äänestäjän potentiaalissa vielä kaikki.
Kyse on 1990-luvulta käynnistyneestä hiljainen vallankumous – prosessista (https://suomi2017.wordpress.com/2018/03/08/kansanvalta/), jossa pankkien ja vakuutusyhtiöiden eli finanssi- ja vakuutusalan asema muutettiin, pikku hiljaa myös lainsäädännössä ylivertaiseksi. Mitä uskomattominta. Ylin valtiojohto, työmarkkina- ja etujärjestöjen johtajien kanssa yhdessä toimien!
Joten, jos nämä mätäpaiseet avaatte ja tuotte pitkäkestoiseen julkiseen keskusteluun, niin tuon paineenluonnin jälkeen päättäjät saattavat joutua tekemään joitakin todellisia korjauksia. Varsinkin, jos ulostulonne ovat selkeällä Liike Nyt – ratkaisumallilla varustettuja.
Viestinnällisesti aika on haastava.
Säksättävän; sähkösanomatyyppisen viestinnän aikana hyväkin idea hautaantuu massiiviiseen uutisvirtaan. Voisiko ratkaisu olla yhteiskunnallisten ongelmien isoa kuvaa kiteyttävät mobiiliflaijerit? Joka on kuin luotu mobiiliajan tiedonlevitykseen. Tiukka paketti tietoa luettavaksi ja kerrattavaksi, ei häiritseviä ääniä eikä pirullisia pop – up ikkunoita.
Toinen ongelma se, että mikä on minulle iso yhteiskunnallinen ongelma; on jollekin toiselle leipäpuu tai hillotolppien viidakko.
Perustuslakiin, oikeusvaltion perustaan ja oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen liittyen Teille yksi kysymys? Minkälaisen Oikeusvaltio Suomi 2018 – tilannekuvakatsauksen Te kirjoittaisitte?
Tässä tilannekuvaa parilta edelliseltä vuodelta. Lähestymiskulma on sen kuuluisan pienen ihmisen, jonka olemassa olo muistetaan aina ennen vaaleja.
Voimia ja rohkeutta toimiinne, koska tuon yhden miljoonan suuruisen äänestäjäpotentiaalin tavoittaminen ja aktivoiminen yhteiseen toimintaan edellyttää sitä, että uskallatte purra niitä käsiä, jotka ovat Teitä vuosikymmenten ajan ruokkineet.”
Ystävällisin terveisin
Yksi pieni ihminen
p.s.
Vain yhdessä yli puolue-, aate-, etujärjestö-, media- ja yhdistysrajojen toimien; voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta yksittäisestä asiasta oltaisiinkin; täysin eri mieltä.
Keskustelu vakuutuslääkäreistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä käy kuumana. Viimeisimpänä kirjoituksena Varman ylilääkäri Jukka Kivekkään "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?"- kirjoitus, joka julkaistiin 7.- 8.4.2018. useissa; ainakin kahdeksassa, Lännen Media-leiriin kuuluvan sanomalehden internet-sivuilla.
Upea asia on se, että keskustelu vakuutuslääkäriaiheesta jatkuu. Surullista taas se, etteivät monet Lännen Median sanomalehdistä päästäneet läpi lukijoiden kommentteja. Varsinkaan niitä asiallisen tiukkoja, mutta hyvin perusteltuja.
Joten on hyvä kysyä, että joko aika mahtaa olla kypsä vakuutuslakimiesaiheesta keskusteluun?
Toivotaan myös, että nyt käynnissä oleva julkinen keskustelu johtaa myös hylkäävien työtapaturma- ja ammattitautiratkaisujen avaamiseen.
Vahinko vakuutusyhtiöiden yhtiökohtaisia tilastoja ja hylkääviä tapaturmaeläkepäätöksiä unohtamatta.
Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kirjoitti "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?" - kirjoituksessaan:
"Taustalla on se tosiseikka, että työkyvyttömyys ei ole lääketieteen, vaan juridiikan termi.Työkyvyttömyyseläke ei ole diagnoosi, vaan elämiseen tarkoitettua kuukausittain maksettavaa rahaa."
Eli kyse on sittenkin puhtaasti vakuutusjuridiikasta ja rahasta.
Joten. Olisiko jo aika kypsä sille, että myös HUOM! vakuutuslakimiesjärjestelmä, vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede saadaan kaikille suomalaisille yhtä tutuiksi kuin vakuutuslääkärijärjestelmästä on nyt Kivekkään mukaan tarkoitus tehdä?
Samaan aikaan toisaalla.
Vakuutusalan ekosysteemi yrittää ratkaista tuolla kasipallo-teemalla yli 90 prosenttia nykyisistä ongelmista, koska valta ratkaista ja päättää kyseiset asiat on vakuutusalalla!
Yllättäen tämä kansalaisaloite 2837 saattaa laittaa suomalaisen kansanvallan pärisemään ja demokratian kilkkaamaan. Kuin aikanaan porakoneet ja moskat ikuisena pidetyllä Berliinin muurilla.
Tässä neljä etsintäkuulutuskysymystä pohdintaasi:
1. Miksi tutkivat/hoitavat lääkärit ja vakuutuslääkärit on voitu asettaa perustuslain (PL 6 § Yhdenvertaisuus > Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.) vastaisesti ja pitkäkestoisesti eriarvoiseen asemaan?
2. Keitä perustuslain asiantuntijoita työtapaturmalain 41 d pykälän valmistelussa kuultiin ja mistä nuo lausunnot löytyvät?
3. Kuinka moneen muuhun lakiin ja miten toimien; on viety sama puliveivaus?
4. Mihin lakiin perustuen samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla käyttämässä; miljardien eurojen liiketoimintalueilla, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?
Eli, jos Sinulla on näistä asioista tietoa, niin vinkkaa tämän postauksen kommentteihin tai laita suoraa palautetta kansalaisaloitteen tekijöille.
Eikä tuossa vielä kaikki.
Samalla on hyvä luoda pohjaa myös jatkokeskusteluille sekä tarvittaville korjaustoimille lainsäädäntöön. Perustuslain mukaisia korvaustoimia unohtamatta (PL 88 § > Yksityisen laillinen saatava valtiolta).
Joten tässä ison kuvan katsausta kansalaisaloitteen 2837 tiimoilta. Kysehän ei ole vain yhden lakipykälän korjaamisesta:
"Kansalaisaloite 2837"
Julkaistu maaliskuu 12, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?
"Takavuosina yhden lainsäädäntöhankkeen taustamuistiossa kerrottiin, että kaikki esitetyt muutokset ovat varmasti perusteluja. Mutta on syytä muistaa, että niiden yhteisvaikutuksen tulee olla kustannusneutraali. Eli kaikki säilyy ennallaan, koska esitetyt muutokset aiheuttavat vakuutusyhtiöille kuluja. On sama kuin niiden muhkea kokonaisvoittoprosentti pienenee."
- - -
”SISÄLLYSLUETTELO
Kansalaisaloitteen tekijä ja syy aloitteelle
50 000 allekirjoittajan alaraja rikkoontuu
Kansalaisaloitteen vaiheista tähän mennessä
Tapaturmalain 41 d syntyhistoriasta 2004
Muut samansisältöiset pykälät myös korjaukseen
Vakuutusalan jäädytysyritys julkistettiin
Vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede”
Helsingin Sanomat 9.3.2018 "Sosiaali- ja terveysministeri Mattila perustaa hankkeen kehittämään parjattua vakuutuslääkärijärjestelmää – tarkoituksena lisätä avoimuutta ja kansalaisten luottamusta".
Joten josko; perustamisvaiheessa olevaan, uuteen vakuutuslääkärijärjestelmää kehittävään neuvottelukuntaan mukaan kutsuttujen; Lääkäriliiton, Sosten, Potilasliiton, Invalidiliiton ja Potilasasiamiesten verkostot; voisivat myös laittaa jäsenilleen vinkin, että tämä kansalaisaloite kannattaa kaikkien jäsenien allekirjoittaa ja vinkata eteenpäin.
Joten ajatelkaapa, kaiken edellä kerrotun ja linkatun materiaalin lukemisen jälkeen, entäs jos myös tapaturmalain 41 d lakipykälän hyväksyneet yrittäjien (Suomen Yrittäjät) ja työmarkkinajärjestöjen työntekijäpuolen keskusjärjestöt (AKAVA, SAK, STTK) laittaisivat kaikille jäsenjärjestöilleen tiedotteen, että tämä kansalaisaloite 2837 kannattaa kaikkien heidän jäseniensä allekirjoittaa.
Eikä tuossa vielä kaikki.
Ratkaisevaa asioiden korjaamiselle on pitkäkestoinen julkisuus. Ja myös se, että saako kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo tukea ulostuloilleen muiden puolueiden kansanedustajista? Vai painostetaanko myös hänet hiljaiseksi?
Joten tuota Latvalan Pertin tekemän kansalaisaloitteen allekirjoittamista ja muille vinkkaamista kannattaa jatkaa. Mitä enemmän nimiä; sitä kovempi painostusarvo päättäjiin päin.
Laitetaan #äänityökyvyttömälle kuulumaan yhdessä toimien. Vaikka monesta muusta asiasta oltaisiinkin täysin eri mieltä.
Vinkkaa vaikka koko suvullesi ja kaikille kavereillesi. Lämmin kiitos avustasi.
* * * *
Iltalehti oli tavoittanut ensimmäisenä kansalaisaloitteen tekijän. Pertti Latvalan. Isot rispektit hänelle.
"Autokatsastajana työskennellyt Pertti Latvala koki vuonna 2005 työtapaturman, jonka hoito vaati useita leikkauksia. Vamma vaivaa miestä vielä tänäkin päivänä.
Vakuutusyhtiön kanssa Latvala joutui taistelemaan vuosikaudet, ja miehen korvauksista tehdään edelleen pelkästään väliaikaispäätöksiä.
Latvala on ollut loukkaantumisestaan asti aktiivinen potilasjärjestöissä ja vetänyt vertaistukiryhmiä. Hän on saanut kuulla useita tarinoita tuloksettomasta kamppailusta vakuutuslääkärien lausuntojen kanssa, ja kansalaisaloitteen myötä yhteydenottoja on tullut suunnaton määrä.
- Itku siinä tulee, kun kuuntelee näiden ihmisten tarinoita. Nämä ovat sellaisia asioita, joita ei saisi olla."
Yle uutisissa tänään: "Kokoomuksen Lepomäki haluaa kaataa sote-uudistuksen" - 28.2.2018 klo 13:36
Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei halua, että sote- ja maakuntauudistusta viedään eteenpäin.
Mielenkiintoista seurata, mitä ulostulon takana on? Onko kyseessä seuraava kokoomuksen lypsy-yritys? Vai onko kansanedustaja Elina Lepomäki tosissaan?
Mitä mahtaa nurkan takana olla tulossa? Tämän gallupin mukaan seuraavaan hallitukseen ovat menossa kokoomus ja sdp.
Laskeeko kokoomus sitten, että sille turhalta vaikuttavalta maakuntamallista voi luopua, koska seuraavassa hallituksessa toisen suuntainen kansanedustaja Lepomäen esittämä sote-uudistus menee heittämällä läpi.
* * * *
Mielenkiintoiseksi menee.
Kuinka monilla erilaisilla korttipakoilla kukin isoista puolueista pelaa?
Tässä mielenkiintoisia taustatietoa:
"Demarivaikuttaja ryhtyy lobbaamaan yksityisten terveysyhtiöiden valinnanvapautta"
Ulla-Maija Rajakangas on ollut puolueen jäsen jo 35 vuotta.
Marko Junkkari HS
Julkaistu: 2.11.2016 14:41
ULLA-MAIJA RAJAKANGAS (sd) nimitettiin viime viikolla Hyvinvointialan liiton toimitusjohtajaksi. Kyseessä on uusi työnantajaliitto, jonka jäseninä ovat sosiaali- ja terveysalan yritykset ja järjestöt. Yksityisistä terveyspalveluyrityksistä mukana ovat esimerkiksi Attendo, Diacor, Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo.
Uuden liiton keskeinen tavoite on edistää valinnanvapautta sote-uudistuksessa. Se pyrkii siis lobbaamaan sitä, että yksityiset sosiaali- ja terveysalan yritykset pääsevät vapaasti kilpailemaan julkisen sektorin kanssa.
Sdp puolestaan vastustaa tätä.
”Minä en joudu muuttamaan mielipidettäni”, Rajakangas sanoo. Hän kertoo kannattavansa sitä, että julkiset ja yksityiset sosiaali- ja terveysalan toimijat pääsevät kilpailemaan samalta viivalta.
RAJAKANGAS, 53, on pitkän linjan demari. Hän on ollut puolueen jäsen jo 35 vuotta. Sen lisäksi hän on ollut demareiden keskeinen taustavaikuttaja sote-asioissa.
HUOM! Mikäli artikkeli ei näy linkistä kokonaisuudessaan, niin se löytyy Helsingin Sanomien maksumuurin takaa.
* *
Avoimesta internetistä poimittua:
Aiemmin Ulla-Maija Rajakangas on toiminut Finanssialan keskusliiton eli myös vakuutusalan lobbarina. Peruspalveluministeri Susanne Huovisen/sdp valtiosihteerinä.
Poliittinen ura lähti aikanaan kovaan nousuun, kun hän toimi pääministeri Paavo Lipposen/sdp erityisavustajana.
* *
Puolueen oikeistosiipi on ryhmittynyt Tölö Unga Socialister -yhdistykseen. Oikeistosiiven "vanhemmat valtiomiehet" - termi Ulla-Maija Rajakangas - irrottautuivat 2010 uuteen Helsingin Demokraatit yhdistykseensä.
Tänään 27.2.2018 eduskunnan kansalaisinfossa. Toivottavasti sali täyttyy ja kuulemme lisää näistä tapauksista.
Aiheesta lisää Aivovammaliitto ry:n nettisivuilla tai tässä Suomi 2017 - blogin artikkelissa:
"Aivovammat sekä syy- ja seuraussuhteet kaikille tutuiksi"
Julkaistu helmikuu 26, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?
Pienelle huomiolle jäänyt Ylen A-Studion Talk 21.9.2017 eli keskusteluohjelma ”Voiko vakuutuslääkäriin luottaa?” – aiheesta on viimein saamassa jatkoa eduskunnassa. Toivottavasti tästä tilaisuudesta tulee nettiin yksi tai useampi videotallenne ja isoa kuvaa avaava uutinen. Vain yli diagnoosi -, yhdistys-, puolue- ja mediarajojen toimien on mahdollista saada epäkohdat korjatuiksi. Kunhan ne ensin yhteismitallisesti saadaan listattua ja päivänvaloon.
Keskustan ja sdp:n kolmen vuosikymmenten valtakauden jälkeen; kokoomuksen ekosysteemi porskuttaa monien alojen kärjesssä. Ylen ja kaupallisten medioiden päätoimittajien, eduskunnan sekä tasavallan presidentin kanslian kautta hallitukseen koukaten. Monien erittäin vaikutusvaltaisten etujärjestöjen ja lobbaustoimistojen johtopaikkoja unohtamatta.
Eikä tuossa mitään.
Vaan toivottavasti ensin käydään eduskuntavaalit ja sitten vasta jaetaan hallituspaikkoja eri puolueiden kesken.
* *
Tässä kohta seuraavassa postauksessa; muutama ajatuksen tyttönen, josko äänestysprosentit saataisiin nousu-uralle, vaikka sellaisen ehdotuksen poikasen kanssa, että äänestäjät tietävät ennen vaaleja, minkälaiseen politiikkaan kukin puolue voi sitoutua ja minkä puolueiden kanssa kukin puolue voi mennä hallitukseen.
Mukana myös Ylen 8.2.2018 julkaiseman gallupin kannatusprosentit totuusleikkuroituina:
"Äänestysprosentit eri vaaleissa"
Julkaistu helmikuu 12, 2018
by Suomi 2017 - Suomi 2025?
Seuraavien eduskuntavaalien vahvistettu ajankohta on huhtikuussa 2019. Tosin näyttää siltä, että kaikki on vielä tulevien eduskuntavaalien suhteen mahdollista. Niin ajankohdan kuin sen lopputulemien suhteen.
Näin porukalla yhdessä toimien, vuoden 2018 presidentinvaaleihin saadaan ehken toinen kierros.. ja todellista väriä sekä värinää presidenttiehdokkaiden vaalitentteihin. ;-) Kotikatsomot kiittävät."
* *
Voihan se olla, että monien käänteiden Väyrysen kannattajokorttien keruu etenee aikataulussaan. Näin tilanteesta tiedotettiin syyskuun lopussa:
Väyrysellä tuhansia kannattajakortteja
Politiikka 29.09.2017 Jouko Kyytsönen
Maaseudun tulevaisuus
"Kampanja tuottaa kannattajia kiihtyvällä tahdilla"
Presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Paavo Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho kertoo, että kannattajakortteja on kerätty tuhansia. "Paljon on vielä työtä jäljellä, mutta kannattajia tulee kiihtyvällä tahdilla ja kerääjiä ilmoittautuu mukaan koko ajan."
Hauta-aho uskoo vakaasti, että 20 000 nimeä saadaan kerättyä 12. joulukuuta mennessä. "Kyllä kortteja tulee tarvittava määrä."
Hän ei kerro nimien tarkkaa määrää tällä hetkellä. "Kuoria on tuossa kohtalaisen iso laatikollinen, ja niissä on monessa useita nimiä. Suuri osa on vielä kerääjillä."
Tavoitteena on julkaista ehdokkuus Suomen satavuotispäivänä 6.12., mutta tarvittaessa otetaan käyttöön myös itsenäisyyspäivän jälkeiset päivät, Hauta-aho toteaa."
* *
Nuoremmille sukupolville Paavo Väyrysestä löytyy hyvä tietopaketti esimerkiksi Wikipediasta:
En tiedä paljonko Suomessa on toimittajia, mutta tuntuu ihmeelliseltä, ettei tiedotusvälineissä vieläkään ole julkaistu tarkkaan aikajanaan perustuvaa tilannekuvaa siitä, mitä tapahtui ennen perussuomalaisten puoluekokousta, sen aikana ja jälkeen.
Aikajanan yläpuolelle tiedot siitä, että kuka teki mitäkin ja keiden kanssa toimien?
Aikajanan alapuolelle tiedot siitä, että mitä pitkäkestoiseen julkisuuden valokeilaan joutunut pääministeri Juha Sipilä on sanonut. Aikajanalle on tärkeää saada myös tietolähteet näkyviin.
Tuosta kuvakoosteesta voinee vetää "Ei me lobbareita kuunnella. Luetaan vain heiltä tulleet sähköpostit ja viestilaput sekä toteutetaan heidän toiveensa" - johtopäätöksen?
Nimittäin. Yksi polku perussuomalaisten hajoittamiseen ja hallituksen pystyssä pysymiseen on selvittämättä.
Mitkä mahtoivat olla erittäin isoja omia, esimerkiksi; sote-intressejä omaavien etujärjestöjen ja niiden jäsenjärjestöjen ohjaustoimenpiteet, kun perussuomalaiset louhittiin oppositioon?
Eikä tuossa kaikki.
Miten monta nykyisen hallituksen erityisavustajista ja valtiosihteereistä tulevat erilaisista etujärjestöistä? Tai lobbaustoimistoista?
Esimerkki edellisen hallituksen sisältä. Kuka on Pia Pohja ja kenen valtiosihteerinä hän toimi? Entä mikä on hänen edeltäjänsä Vesa Rantahalvarin työpaikka?
Voisiko tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa olla vinkkiä sille, että miksei iso kohulla perustettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtinut työryhmä saanut mitään aikaiseksi? Siis, jos ajatellaan parannuksia potilaan/vakuutetun asemaan.