Olen seurustellut poikaystäväni kanssa vasta noin puolisen vuotta, mutta olemme tunteneet entuudestaan kolme vuotta. Meidän suhteemme alkoi kehittymään tavallisella kaverisuhteella, juttelimme paljon eroni jälkeen Facebookissa. Kerroin hänelle yksityiskohtaisiakin asioita. Suhde eteni seksisuhteeseen, ja samalla huomasin, että hänellä alkoi kehittyä vahvojakin tunteita minua kohtaan, minulla taas päinvastaisesti ei kehittynyt silloin vielä vahvoja tunteita.
Ongelmani on se, että AINA suhteitteni alussa katselen ympärilleni, haluan omaa aikaa ja tavata ystäviäni ym. Mutta sitten kun suhde kehittyy ja välittäminen lisääntyy, niin minusta tulee takertuvainen, mustasukkainen ja tuntuu, etten välitä enään mistään muusta kuin poikaystäväni seurasta.
Meidän suhde on mennyt siihen, että haluaisin olla melkein koko ajan hänen kanssaan, ja hänellä on taas enemmän ystäviä, joiden kanssa hän myös viettää aikaa.
Olen muiden poikien mielestä kivan ja sopusuhtaisen näköinen tyttö. Miksen vain voisi olla ressaamatta kaikesta ja elää hetkessä? Minulla on hyvä työpaikka ja opiskelen samalla ammattikorkeassa. En tunnu arvostavan yhtään mitään.
Nainen 20
Kiitos viestistäsi.
Sen perusteella elämäsi perusasiat tuntuvat olevan kunnossa: mukava työpaikka ja opiskelu sen ohella. Ystäviä on. Ja ulkonäöstäsikin olet saanut positiivista palautetta. Kaikin puolin mukava tulevaisuus voisi siis olla odotettavissa.
Samalla kuitenkin mietit omaa itseäsi: miksi seurustelusuhteissasi tuntuu toistuvasti tulevan vaihe, jolloin huomaat takertuvasi kumppaniisi niin, että muulla elämällä ei tunnu olevan mitään merkitystä. Itseluottamuksesi horjuu ja mustasukkaisuuskin nostaa päätään.
On hienoa, että olet pysähtynyt pohtimaan tilannettasi. Nuoresta iästäsi huolimatta Sinulla on ilmeisesti ehtinyt olla jo useampia parisuhteita. Eli sillä alueella olet ehtinyt kerätä kokemuksia. Voisiko nyt olla aika vähän pysähtyä ja käyttää aikaa myös itseesi tutustumiseen, itseymmärryksen lisäämiseen ja itsensä kehittämiseen. Nykyisin järjestetään todella paljon erilaisia kursseja ja ryhmiä, joiden tavoitteena on ihmisenä kasvaminen. Yksi mahdollisuus on tietysti myös pidempi tai lyhyempi terapiajakso. Voisit miettiä esim. omaa kasvuympäristöäsi ja lapsuuden kiintymyssuhteitasi. Löytyykö sieltä jonkinlaista turvattomuutta, joka heijastuisi nykyisiin seurustelusuhteisiisi.
Mielenkiintoista tutkimusmatkaa toivottaa
perheneuvoja Pirjo
1 kommentti
Anonyymi
5.11.2012 17:52
"Miksen vain voisi olla ressaamatta kaikesta ja elää hetkessä?"
Kyllä sinä VOIT. Sitä kutsutaan henkiseksi kasvuksi ja kypsymiseksi. Jokaisella ihmisellä on valtava potentiaali muuttaa omia kognitiivisia toimintatapojaan (ajattelumallit, tunteet). Suurin osa ihmisistä jättää tämän potentiaalin käyttämättä, koska he eivät viitsi tehdä sitä työtä, joka kasvuun vaaditaa.
Usein tuntuu, että suurin osa ihmisistä on omien tunteidensa uhreja. Heidän päähänsä ei ole pälkähtänyt, että omaa ajatuksenkulkuaan ja tunteitaan voi tarkkailla, kontrolloida ja sensuroida. Jos mieleen juolahtaa negatiivinen ajatus (kuten "Elämä on perseestä") sitä ei ole mikään pakko jäädä märehtimään. Jos itse huomaan, että korvien välissä pyörii negatiivisia tai muulla tavoin hyödyttömiä ajatuskulkuja, sanon itselleni "Mieli, nyt turpa kiinni."
Jos koira tottelee komentoa, niin kyllä sitä komentoa tottelee myös ihmisen aivot jotka ovat huomattavasti kehittyneemmät kuin koiralla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin