Nainen, joka tappoi twiittiperskärpäsen

  • Kimmo Laakso

Narttu näyttää hyvältä. Hän taluttaa miestä kuin koiraa.

Mies luulee, että hän taluttaa naista, mutta nainen vain antaa hänen luulla. Mies on tyhmä, ja seuraa toimissaan vain kikkeliään. Taustalla soi saksofonilla soitettu jazz-balladi. Floridalaisen rantapalmun ympäröi mystisyyden aura: seksissä on jotain salaperäisen traagista. Siihen liittyy pettämistä. Jos ajattelee genitaaleillaan, joutuu linnaan.

Eroottisten jännäreiden keskiössä nähdään narttu. Bitch-sana viittaa paitsi naispuolisiin eläimiin, myös löyhämoraalisiin juonitteleviin naisiin, joille seksi on jotain eläimellisen luontevaa,kuin

William Hurtin viikset Body Heatissa (1981)
William Hurtin viikset Body Heatissa (1981)

hengitysilmaa. Vaikka ylävartalot kiiltävät hiestä, lopputulema on poliittisesti konservatiivinen. Kannattaa käyttää aivoja, ei genitaaleja. Erotiikka tässä genressä vaikuttaa kuin krapula; tekee mieli olla kiltti. Seksi on vaarallista. Jos haluaa välttää hankaluuksia, kannattaa naida vaimoa – omaansa. Jos ei ole vaimoa, on parempi olla naimatta.

Hurt, tuo hurmaava viiksivallu pääsee kaikkien kaupungin tyttöjen kanssa sänkyyn, mutta taustalla vilkuilee, kaikesta kutittavasta seksikkyydestä huolimatta, ajatus Eevasta ja omenasta. Jos nainen tietää liikaa, hommat menevät perseelleen - lontoolaisten geekfeministien mukaan tilanne on koodauksen ja kovien tieteiden osalta juuri näin raamatullinen! Raamatusta ei siis ole kovin pitkä matka eroottiseen thrilleriin.

Kun katson Hurtin viiksiä telkastani, Twitterissä käydään keskustelu viiksistä. Siellä tehdään inventaaria julkkisten viiksistä. (Joskus alan varmaan uskoa synkronisiteettiin. Kohta varmaan William Hurt tulee ABC:lle kanssani). Luultavasti en ole ainoa, joka katsoo tv:tä Twitter auki. Juuri kun bitch, vamppi ja femme fatale, Kathleen Turner sanoo kähellä äänellä viiksekkäälle miehelle ”Sä et taida olla kovin fiksu, pidän siitä”, 17-vuotias Jennie Lamere twiittaa voitostaan yhdysvaltalaisessa ohjelmointitapahtumassa.

Geek Feminism, brittiläinen koodaustapahtuma-ja yhteisö juhlatwiittailee: Wau 17-vuotias Jennie on luonut koodin, jolla voi blokata spoilerit twittersyötteestä. Hän on voittanut Bostonin Hackathonin, ja kuitannut rahat. Ainoana naispuolisena kilpailijana sarjassa, Lamere on voittanut palkinnon sovelluksellaan Twivolla, joka blokkaa Twitteristä kaikki viittaukset tv-sarjaan, jota parhaillaan katsot telkasta.

Lamere kertoo syyn olevan, että liikaa tieto haittaa häntä. Aina kun hän katsoo lempisarjaansa Dance Momsia nauhoitettuna, tyypit paljastelevat twiiteissä juttuja jo näkemistään episodeista. Tieto lisää tuskaa. Kun oikein tarkkaan ajattelee, Twivo on oikeastaan tapa erottaa jyvät akanoista. Tai mädät omenat tuoreista. Hyvä tieto pahasta.

Mikäli ymmärsin oikein, sillä voi myös erotella vähemmän tärkeät twiitit tärkeistä. Merkityksettömät twiittaaukset näkyvät Twivon avulla pienemmällä, kuin vaikutusvaltaisemmat twiitit. Ehkäpä Jennien Twivo on eräänlainen virtuaalinen Kathleen Turner. Sen avulla voi saada mitä haluaa, tappaa tyhmät twiittiperskärpäset, jotka häiritsevät Olympolaisen twiittieliitin kahvihetkeä.

Tai sitten minä liioittelen. Katsomillani elokuvilla on aina tapana vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää. On siis parempi ajaa viikset.

Kirjoitettaessa soi Black Sabbath: Symptom of the Universe

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi