Huawei P9 on ohuenohut kännykkä. Sain P9 kännykän City 30v juhlissa lahjaksi ja pääsin heti testaamaan tosi pimeässä tilassa videokuvausta kahden linssin Leica kameralla.
Miksi Huawei P9 :ssä on 2 linssiä?
Huawei P9:ssä on kaksi 12 megapikselin kameralinssiä, värillinen ja mustavalkoinen. Kaksi linssiä parantaa hämäräkuvausta entisestään koska valovoimaa saadaan kahden linssin edestä. Useimmiten tuplalinssiä käytetään 3D kuvaukseen, mutta tässä tuplalinssiä käytetään yhden kuvan kuvaamiseen paremmalla tarkkuulla ja valoteholla. Linssit ovat Leican valmistamat ja puhelin käyttää Leican kuvatekniikkaa.
Himokuvaajia kiinnostaa varmasti tieto, että ammattilaistilassa kuvausarvojen muuttaminen onnistuu melkein kuin järjestelmäkamerassa. Huawei P9 :llä onnistuu myös 120 fps videokuvaus, eli videomateriaalia voi hidastaa nelinkertaisesti. Etukamera puolestaan on varustettu kahdeksalla megapikselillä ja salamalla.
Kaksoiskameran lisäksi näkyvä muutos puhelin takaosassa on sormenjälkilukija, joka on sijoitettu Honor-puhelimista hyväksi havaitulle paikalle etusormen kohdalle. Sormenjäljen saa tallennettua kännykkään ja sormenjäljen näyttämällä kännykän näyttölukitus avautuu.
Varsin mainio puhelin. Kevyt, ohut, loistava kamera. Menestystä elämääsi!
Huhhuh mikä tilanne! Nää tyypit ottaa leffateatterissa kännykän käteensä eivätkä huomaa vaaratilannetta!
Video pistää miettimään, kannattaako tekstareita, whatsapp-viestejä tai meseviestejä lukea autolla ajaessa. Mietityttää myös, pitäiskö hankkia handsfree.
Olen lähdössä tänään Burmaan. Heräsin ilman kellon soittoa 5.19. Taitaa vähän jännittää. Eilen pakkaillessani tavaroita mietin muutamia tärkeimpiä tavaroita mitä tarvitsen mukaani. Useat niistä ovat teknologiahyödykkeitä, joista ei ole mitään hyötyä ilman sähköä. Tärkeimmät matkalle pakattavat tavarat:
1. Kännykkä
Kännykällä voi soittaa näppärästi paikasta ja toisesta. Ilman kännykkää on nykyään vaikea reissata missään. Kännykällä voi ottaa valokuvat, siihen voi ladata kartan offline -tilaan.
2. Paikallinen SIM -kortti
Roaming maksut ovat usein ällistyttävän kalliita. Jos datan roamaamisen hinta pelottaa, niin säästät pitkän pennin paikallisen SIM -kortin hommaamalla. Saat myös puhelut paljon paljon halvemmalla ja jos mukana on kaveriporukka, niin porukan sisäiset puhelut ovat moninkerroin halvempia.
Monissa maissa myydään prepaid -kortteja jotka saa ihan vain hakemalla kaupasta. Esimerkiksi Kambodzassa täydellä datapaketilla SIM kortti maksoi viikoksi 19,90 ja netti oli nopeampi kuin suomessa.
Kun hommaat paikallisen SIM -liittymän, niin saat käyttöösi näppärästi lokaatiopalvelut, kuten Foursquaren ja Yelp:in, joilla
3. Kamera
Kännykän kamerassa on aina akku loppu kun sitä tarvitaan. Kunnon kameralla voit tallentaa oikealla optiikalla.
4. Pädi tai isonäyttöinen kännykkä
Jos mun kännykkä ei olisi riittävän kokoinen, ottaisin mukaan jonkun pädin tms. Pädillä on kätevä hoitaa checkinit lentokoneisiin. Pädillä tai kännykällä voi kirjoittaa kirjan yms. Läppäri on usein liian painava ja iso. Joku pienempi laite kannattaa ehdottomasti pakata mukaan.
5. Aurinkokennokännykkälaturireppu
Järkytyin sunnuntaina kun kuulin, että Burmassa menemme paikkoihin, jossa ei ole sähköä. Minulle ei tullut mieleen mitään ratkaisuvaihtoehtoa.
Tapasin onnekseni maanantaina Edin, joka kertoi olevansa mukana TesPack -nimisessä firmassa ja hänellä oli ratkaisu, jonka tarvitsen ehdottomasti mukaan. Edi yhdisti minut Caritta Seppään ja Luis Mantillaan, jotka ovat innovoineet Mario Aquileran kanssa repun, jolla voi ladata kännykkää, pädiä ja jopa läppäriä aurinkopaneelin ja lisäakun avulla. Tespack idean ja innovaation takana on Mario Aguilera. Mario on Tespack oy:n toimitusjohtaja. Innovaatio syntyi alunperin omasta tarpeesta kun elektronisista härveleistä oli aina akut loppu.
No nyt mulla on aurinkokennolaturireppu.
Luis läheti mulle pitkän meilin, jossa kertoo firmansa taustoista. Tykkään innovatiivisista startupeista, joten laitan tähän suoraan Luisin kertomat tiedot.
Tespack originally was a company the specialized in the development of energy regulators for solar panels and wind turbines. At that time the company was called Electriel and had 2 directors but for creative differences they decided to go there separate ways. While that was happening our backpacks where starting to be designed. That took from 7 to 9 months and the company TESPACK was born.
TESPACK at the moment specializes in the combination of renewable energy technology with everyday outdoor equipment or as we say here “Travelling Instruments”.
We chose the name TESPACK in honor of the pioneer of the wireless technology Nicola Tesla. We are in decision to implement in the future to our company this principle which is to work with wireless energy technology.
To answer your question in regards to what product is the most important for TESPACK? We believe that all our products are important as each is for specialty purposes.
Tespack is the first company in the world that came up with a cycling solar backpack (Wheeler Backpack) and a trekking professional solar backpack and the first company that gives the option for one solar panel to fit in 2 different backpacks which we have a design patent on them that allows us to use circular and ellipse shaped solar panels.
We have simplified the technology by making our bags user friendly and allowing all our battery banks to work with all our solar panels. You don’t need to know about technology or electricity. Also we give color, bag and design option to our range of products (www.tespack.com) giving as well option of design with technology.
All our products are made by the best design in the market. Our backpacks are made entirely from cordura with Teflon, only our Tashev backpack is made from polyester but we can make it from cordura if needed, Zippers YKK, Buckles Duraflex, TEBOX breathable mesh in the back.
We feel that all our gadgets have something to bring to the table. Our window solar chargers, battery banks that also come in different colors and universal chargers that’s extremely convenient for the masses.
This is just the tip of the iceberg for TESPACK as our main objective for the future is to work entirely with Wireless Technology and obviously create awareness for renewable energy.
Also we are now participating in the ISPO competition and would appreciate if you can give us your support by voting for us and sharing the link to others.
Aika kiinnostava tuote. Saa nähdä miten aurinkokennokännykkälaturireppu (aika pitkä yhdyssana #muuten) kestää Burman pölyissä, mudassa, vuorilla ja viidakoissa.
Tässä tärkeimmät. Sähköongelmakin on siis ratkaistu. Innovoikaa Suomi nousuun, minä lähden tästä oppimismatkalle! Menestystä päivääsi!
Etätyöpäivänä voi olla missä vaan. Mielikuva etätyöstä on, että sitä voi tehdä missä vaan. Laiturin nokka on mielestäni huonoin paikka tehdä etätyötä. Teen itse etätyötä oikeastaan joka päivä. Teen etätyötä ihan missä vaan. Useimmiten asiakkaalla tai jollain toimistoistamme. Alla kalenterini.
Ylhäällä kalenterini. Suhaan asiakkailla, tapaan ihmisiä, käyn puhumassa ja sparraamassa. Joissain asioissa on parempi olla f2f. Toisiin sopii etätyö. Etätyötä olen tehnyt nyt 17 vuotta melkein päivittäin jotain etänä. Pari oleellista muutosta olen tehnyt tänä vuonna:
1) Läppäri aina mukana. Joka hetki.
riittävän hyvä läppäri, jota on hyvä raahata mukana aina jokapaikassa. Kannan läppärin himaan, toimistolle, toiselle toimistolle, asiakkaalle. Jokapaikkaan. Näin voin tehdä töitä aina kun mulla on vaikka vain 15 minuuttia ylimääräistä aikaa ennen palaverin alkua.
2) Ota käyttöön Dropbox
Tallenna kaikki tiedostosi Dropboxiin. Asenna myös Dropbox softa kaikille koneillesi.
Myös muita tällaisia systeemeitä on myös esim Box, SkyDrive, SpiderOak, mutta mielestäni Dropbox on paras koska se toimii sujuvasti kännykällä, Applella ja PC:llä.
3) Siirrä meilisi pilveen
Lopetin Outlookin työasemaversion käyttämisen 3 vuotta sitten. Sen jälkeen olen käyttänyt 100% Google Appsin maksullista Gmailia. Toimii todella hyvin ja on aina mukana.
4) Opettele käyttämään videoneuvottelua
Videoneuvottelua voi käyttää todella monessa kohtaa. Isoin kynnys on siinä, että meillä ei ole videoneuvottelun käyttöön vielä tottumusta. Käytämme esim W3:lla Google Hangoutsia Kerava-Vallila-Pori-Tampere välisissä yhteydenpidoissa sekä asiakkaiden kanssa. Google Hangoutsin lisäksi on myös esim Lync ja Skype ja Videovisit.
5) Opettele käyttämään kännykkäsi puhelinkonferenssitoimintoa
Usein kuulen sanottavan: "Okei mä puhun sen ja sen kanssa sitten kun näen hänet.". Tuollaisen lauseen kuullessani olen usein ehdottanut, että hei kokeillaanko heti saadaanko hänet tähän linjoille. "Turhilta" palavereilta voidaan välttyä jos homma hoidetaan heti pois alta.
Ota puhelun aikana kännykästäsi "Lisää puhelu" -> nykyinen puhelu jää taustalle pyörimään. -> Kun toinen vastaa, valitse "Liitä puhelut yhteen". Näin yksinkertaisesti saat tehtyä puhelinkonferenssin ilman mitään erillisiä järjestelmiä. Ja joo kyllä, myös sinun kännykästäsi löytyy tämä oli se sitten Apple tai Microsoft tai Nokia.
Tehokasta työpäivää, jokainen päivä voi sisältää etätyötä, tämä blogi on etävalmennusta.
Katso allaoleva video. Mitä ajatuksia video sinussa herättää?
Pistää miettimään. Mietin tässä kesällä, että olisiko meidän syytä olla enemmän läsnä? Kännykät varastavat suuren osan ajastamme. Laitoin tauskuvaksi kännykkääni kesällä tekstin:
Ihmettele ja nauti nyt!
Ihmettele ja nauti nyt - taustakuva muistuttaa minua siitä, että elämä on nyt ja tässä. Ympärillämme. Se muistuttaa minua, ettei tarvitse koko ajan katsoa facesta tai meilistä juttuja. Tuo on toiminut tehokkaana muistutuskeinona minulle. Aina kun kaivan kännykän vaikka kelloa tai facea katsoakseni, teksti muistuttaa että ympärillä on paljon iloa ja kauneutta ja ihmeellisiä asioita.
Marko Parkkinen nosti ihmisen tarvehierarkiasta tuoreen kuvan faceen. Näinhän se monesti on. Itse tarvitsen myös niitä hetkiä kun netti ei toimi. Aikaa itselle. Aikaa offline -keskusteluille.
Pysähdy.
Katso ympärillesi.
Ihmettele !
Nauti tästä hetkestä.
Nauti siitä että sinulla on katto pään päällä.
Nauti siitä ettet näe nälkää.
Pysähdy.
Katso ympärillesi.
Ihmettele ja nauti nyt!
Muista mitä Cheek laulaa: "Elämä on väliaikainen vakanssi."
Z-sukupolvi (1995-2010)
Syntynyt kännykkä kädessä.
Kasvanut digihärvelien kanssa.
Ei tiedä maailmasta, jossa ei ollut nettiä.
Ei tiedä maailmasta, jossa puhelimissa oli langat.
Ei tiedä maailmasta, jossa piti sopia tapaaminen
Stockan kellon alle ja sitten siellä odoteltiin.
Z-sukupolvi on aina online.
Z ajattelee itseään.
Z haluaa olla vapaa.
Tänä keväänä valmistuu jo sitten Z-sukupolven nuoria oppilaitoksista. Niin. Todellakaan ei puhuta Y-sukupolvesta vaan Z-sukupolvesta.
Sukupolvet ikäluokittain
X-sukupolvi: 1970-1980, "Rock"
Y-sukupolvi: 1981-1995, "Facebook -opiskelijat" "Millenium -sukupolvi"
Z-sukupolvi: 1995-2010, "Epäjohtaminen"
Suuret ikäluokat: 1948-1964
Veteraanit (syntyneet ennen vuotta 1947)
Lähde 2013 Rebecca Piekkari / Aalto Yliopisto
Yksilön odotukset työelämästä vaihtelevat eri ikäisillä. Eri ikäiset arvostavat hieman eri asioita.
Alle 30v: uralla eteneminen ja työn merkityksellisyys on tärkeää
Alle 40: joustavuus ja työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino
Alle 50: työsuhteen jatkuvuus ja ammatillinen kehittyminen
Alle 60: työsuhteen turvallisuus ja edut
Nousevasta Z-sukupolvesta on Tulganin (2009) tutkimuksissa sanottu seuraavaa:
He ovat haluttomia oikeasti sitoutumaan työnantajaasi.
Heistä ei kirveelläkään saa pitkäaikaista työntekijää.
He haluavat huipputyön heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien.
Heistä työnteon pitää olla hauskaa.
He eivät välitä nousujohteisesta urasta
Raha ja rahalliset etuudet eivät heitä motivoi.
He eivät kunnioita vanhempia kollegoitasi.
He oppivat ja ahmivat uutta tietoa läppärin kautta.
Heistä ei ole hyväksi johtajaksi, koska he keskittyvät liikaaitseensä.
Miten Z-sukupolvea johdetaan?
Raamit
• Ei käskytystä ja hierarkioita, vaan puitteet ja haasteita!.
Itsenäisyys
• Tilaa hengittää.
Palaute
• Reaaliaikainen kaksisuuntainen kommunikaatio on itsestäänselvyys.
Luottamus
• Integriteetti, avoimuus, läpinäkyvyys, individualistien yhteisöllisyys.
Lähde Tienari, Piekkari / Epäjohtaminen
”Kun osa ihmisistä nauttii integroidusta maailmankylästä, jossa ei ole fyysisiä ja henkisiä rajoja, muut luovat heille siihen tarvittavan infrastruktuurin. Jonkun pitää siivota, kokata ja hoitaa sairaat. Jonkun pitää valaa sementtiä, korjata roskat ja ajaa bussia. Edelleen.” - Janne Tienari & Rebecca Piekkari
Uusi työntekijäsukupolvi arvostaa leikkimielisyyttä, pelillisyyttä, rehellisyyttä verkostoja ja nopeutta. Vapaus ja individualismi on heille itseisarvoja. Tämä vaatii johtajilta hyvää ihmisten johtamista, esimerkkiä ja mukavuusalueen reunoilla keikkumista.
Nyt valmistuvat nuoret ajattelevat induvidualistisemmin kuin edeltäjänsä. He haluavat ottaa vastuun omasta elämästään itselleen. Nyt valmistuvat nuoret haluavat ottaa vastuun urakehitysksestään pois pomoilta ja organisaatiolta. He ovat valmiita vaihtamaan työpaikka nopeammin kuin kukaan ennen kehittyäkseen työurallaan ja kasvaakseen ammattilaisena.
Tarjotaan nuorille kasvun paikkoja ja annetaan Z-sukupolven edustajille mahdollisuuksia näyttää kyntensä.