Vierumäellä on vaikka mitä tekemistä. Varasin tälle aamulle PRO:lle ajan ja treenasimme tunnin verran swingiä ja hioimme grippiä. Jännä miten paljon sitä toinen voi neuvoa. Tiesin periaatteessa kaikki jutut, mutta kun valmentaja on peilinä, niin sitä tajuaa ja näkee omat perusvirheensä.
Pelasimme vinkkien jälkeen Vierumäen Cooke -kentän. Ihan hauska kenttä kun siinä pallo rullii hyvin ja ruoho reunoilla on sen verran kitukasvuista, että metsään lentäneet pallot löytyvät helposti.
Otin ensimmäistä kertaa kentälle pojat (6v ja 8v) mukaan. Pärjäsivät oikein hyvin ja näkivät vähän millaista on isolla kentällä.
Pojat pääsivät PRO:n golfkärryyn mukaan. Tässä terveiset kentältä.
Jospa pojat innostuisivat golffista. Se on terveellinen laji. Oppii etikettiä, hyviä käytöstapoja, tavoitteellisuutta, mielen hallintaa. Lisäksi saa ulkoilua, hyvää seuraa ja liikuntaa.
Hulluin rata mitä oon ikinä vetänyt. Sydän tykytti ja kädet oli hapoilla. Selvitin radan silti vaikka välillä meinasi rohkeus ja usko omiin voimiin loppua. Tässä videolla yksi hurja kohta Vierumäen Flow Parkista radalta 5.:
Wauuu! Upee fiilis kun selvitin sen. Menestystä elämääsi!
Kesällä tulee usein löhöiltyä rannalla ja maha alkaa muokkautua jäätelöpallon muotoiseksi. Kesäloma on hyvä lopettaa sporttailuviikkoon. Meidän perhe asustelee Vierumäellä tämän viikon. Vaimoni on golfrippikoulussa opena.
Vierumäki on edullinen ja sopii moneen makuun. Huoneita täältä löytyy alkaen 35 euroa. Täältä löytyy myös hotelli ja mökkejä. Aktiviteetteja riittää pienille ja isoille. Jokaiseen makuun jotain tekemistä.
Kävin tänään vetämässä Flow Parkin vaikeimman radan. Siinä riitti haastetta.
Kävelessäni metroon, havaitsin että entisajan hyvät liikuntamuodot: 10km koulumatkat, rappusten kävely ja fyysinen duuni ovat vähentyneet samalla kun hyvinvointiyhteiskunta on kehittynyt. Jopa 400m kauppamatka mennään autolla jotta ehditään katsomaan televisiota.
Täytyykö näin olla? Mitä voisin muuttaa elämässäni että voisin lisätä luonnollista liikuntaa.
Keskustelin erään kollegani kanssa. Hän kysyi:
- Olisko sulla jotain neuvoja stressin hallintaan? Vähän tuntuu et pää on jumissa. Tasainen unirytmi ja liikunta varmaan auttaa?
- Jep.
- Onks muita vinkkejä?
- Vaikuttaa niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa ja hyväksyy ne asiat sellaisinaan, joihin ei voi vaikuttaa.
- Jep. Kiitos, toi olis hyvä pitää aina mielessä!
Yksinkertaisimmillaan stressin hallinta on sitä, että vaikutat itse niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa. Pieni stressi on hyväksi ja pitää sinut vireessä. Totuus on, että stressiltä ei voi välttyä. Kun haluat menestyä, on sinun työskenneltävä paljon - erittäin paljon.
Menestyminen edellyttää uusien asioiden opiskelemista ja tulevaisuuden suunnittelua. Päivässä ei ole aikaa tehdä montaa isoa virhettä. Sanotaan, että menestyvä ihminen ei voi menestyä ellei hän opi jatkuvasti työskentelemään fiksummin.
Menestyjälle oleellista ei ole se, kuinka monta tuntia työskentelet vaan se kuinka paljon ja mitä saat aikaan. Tehokkuus on enemmänkin sitä, että teet oikeita asioita intohimoisesti kuin satunnaisia asioita paljon.
7 vinkkiä stressin ja loppumattoman työjonon hallintaan
1. Priorisoi, eli järjestä asiasi tärkeysjärjestykseen.
Laita työsi tärkeysjärjestykseen. Minulla on yksi periaate: asiakkaat ensin. Töitä tulee olemaan aina enemmän kuin ehdit saamaan valmiiksi. Et voi saada ikinä kaikkea valmiiksi: hyväksy se.
Jotkut tehtävät ovat sekä kiireisiä, että tärkeitä ja niiden pitää olla todo -listassasi ensimmäisenä. Muista aina nämä tärkeimmät asiat äläkä anna itsellesi lupaa hypätä tekemään hauskempia ja vähemmän tärkeitä hommia. Muista: tärkeimmät asiat ensimmäisenä.
2. Rajoita tehtäviin käyttämääsi aikaa
Joitain asioita voi hinkata loputtomasti. Voisin hioa tätä blogikirjoitusta tuntikausia. Sähköpostista voi pilkkuvirheitä ja sanamuotoja viilata loputtomasti. Toki jokin laatu pitää säilyttää, mutta opettele tekemään asioita lyhyemmässä ajassa.
Joitain asioita voi saada aikaan tunnissa ja silloin viiden tunnin tuhlaaminen samaan asiaan on ajanhukkaa. Aseta itsellesi tavoitteita: tämän homman hoidan tunnin loppuun mennessä. Tuon homman hoidan ennen ruokailua. Tähän ei saa mennä kuin puoli tuntia. Aikaraja pakottaa pinnistelemään ja suoriutumaan työstä nopeammin. Vaikka et aina ehtisi tavoitteeseesi, on tavoitteen tavoittelu kuitenkin nopeuttanut työtahtiasi vaivihkaa ja saat enemmän aikaan. Pikku hiljaa opit asettamaan realistisia tavoitteita ja pääset useammin tavoitteisiisi.
3. Vältä perfektionismia.
Rapatessa roiskuu. Monessa asiassa tärkeämpää on oikea suunta ja vauhti kuin tyyli. Perfektionisteille tämä ajattelu on vaikeaa, pyri heistä eroon. En ehdota että keskinkertaisuus olisi hyväksyttävää, mutta loputon viilaaminen ja hienosäätö ilman asioiden loppuunsaattamista tai toimittamista on turhaa.
Muista: laadun toimittaminen asiakkaille on tärkein asia. Perfektionismi on itseämme varten.
4. Ole kurinalainen ja tiukka itsellesi.
Menestyjä ei voi keskittyä vain hauskoihin ja kivoihin asioihin. Menestyjä voi toki nauttia saavutuksista ja onnistumisesta, mutta muista keskittyä tärkeimpiin asioihisi. Niihin asioihin, joita listasit prioriteettilistassa tärkeimmiksi. Keskity työhön liittyviin tehtäviin.
Opiskele jatkuvasti. Osaamisesi lisääminen parantaa työtehtävissäsi onnistumista.
5. Delegoi, delegoi, delegoi.
Voit delegoida ja ulkoistaa monia tehtäviä. Osaamisesi laajuudesta riippuen voit ulkoistaa yllättävän monia tehtäviä. Sen sijaan, että yrität korjata tietokonetta itse ja käytät päiväkausia asiaan, voit ulkoistaa sen ja joku ammattilainen tekee homman puolessa tunnissa. Kirjanpitäjä tekee paperityöt sinua tehokkaammin ja voit käyttää sen ajan myymiseen. Keskustele työkaveriesi kanssa miten voisitte jakaa työnne, jotta olisitte yhdessä entistä tehokkaampia.
Delegointi on osaamisesi lisäämistä. Kun osaat delegoida paremmin, stressisi vähenee. Delegointi on johtamista, sparraamista, luottamista. Opettele delegoimaan.
6. Pidä itsesi hyvässä kunnossa
Tutun sanonnan mukaan: terve mieli terveessä ruumiissa. Tämä sanonta pätee yllättävän hyvin. Kun syöt ja juot terveellisesti, jaksat paremmin. Kun liikut ja olet hyvässä fyysisessä kunnossa, jaksat paremmin myös töissä.
Tasainen unirytmi ja säännöllinen liikunta auttavat.
7. Hyväksy asiat joihin et voi vaikuttaa
Stressiä syntyy, kun yrität siirtää kuuta taivaalla, mutta se liikkuu väärään suuntaan. Stressiä syntyy kun yrität vaikuttaa asioihin, joihin et voi vaikuttaa.
Vaikuta niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa
ja hyväksy ne asiat sellaisinaan, joihin ei voi vaikuttaa.
Näillä vinkeillä voit hallita työkuormaasi ja stressiäsi. Pieni positiiviinen stressi on hyväksi. Mutta älä päästä itseäsi burnoutiin. Menestystä elämääsi!
Televisio-ohjelma sisältää keskimäärin 8 minuuttia mainoksia. Tämänkin ajan voi käyttää hyödyllisesti.
Ihminen oppii usein matkimalla. Tyypillisesti olemme luoneet itsellemme vanhemmilta opitun rutiinin: mainoskatkolla pitää käydä jääkaapilla. Entä jos voisit muuttaa tätä opittua tapaa? Entä jos voisit käyttää mainoskatkon johonkin hyödylliseen, joka edistää terveyttäsi?
Teemme joka päivä satoja asioita, joihin emme tarvitse tahdonvoimaa. Niitä sanotaan rutiineiksi. Rutiineja voi myös laajentaa ja helppoon rutiiniin voi liittää jotain pientä kivaa. Jos aamu alkaa kahvinkeitolla, siihen voi helposti liittää liikuntaa. Mainoskatko on toistuva tapatuma useimmille ja voit myös muuttaa sitä miten toimit mainoskatkolla. Rutiinin tunnistaa, että ne hoituvat ajattelematta eli automaattisesti.
Rutiineista on hyötyjä ja haittoja.
Ensin huonot:
Jääkaapille meneminen mainoskatkolla ei edesauta uudenvuodenlupaustasi.
Sitten hyvät:
- Rutiininomaiset muistisäännöt esim kotoa lähtiessä: "KännykkäLompakkoAvaimet" auttaa muistamaan mitä tärkeää pitää olla mukana.
- Itse luodut rutiinit esim säännöllinen liikunta "joka maanantai-ilta" auttaa pysymään kunnossa.
- Ennalta täytetyt tietyssä poimintajärjestyksessä olevat kauppalistat nopeuttavat kaupassa käyntiä
- Lentäjillä rutiinistartti lisää turvallisuutta
- Olen luonut itselleni viimeisen vuoden aikana rutiinin aamuisista punnerruksista. 20 rintaa, 20 selkää, 20 vatsaa aina aamukahvin yhteydessä.
- Mainostauon voi muuttaa jumpparutiiniksi.
Näin luot mainostauosta jumpparutiinin:
Koiria kouluttaneet tietävät hyvin, että rutiini muodostuu kolmesta osasta: signaali (cue), käytös (routine) ja palkkio (reward). Signaali kertoo, koska käytösrutiini pitää aktivoida. Rutiininomaisen käytöksen jälkeen tulee palkkio. Palkkio voi olla hyvin konkreettinen, kuten liikunnan tuoma mielihyvä tai tarra seinälle tai merkintä tukkimiehen kirjanpitoon: olen jumpannut tänään jälleen yhden kerran.
Mainostauko:
1) Merkki rutiinin aktivoimiseksi on mainoskatko alkaa.
2) Käytös koostuu ajatuksesta: mitähän sitä tekis?
Lisää tähän jumpparutiini. Esim: hyppelyä
ja hyppelyn jälkeen sivuttaiskierrettä kunnes mainoskatko loppuu.
3) Kun mainoskatko loppuu. Laita merkki harjoittettelupäiväkirjaasi, että olet tänäänkin liikkunut. Iloitse siitä, että olet edistynyt tavoitteissasi. Iloitse siitä, että olit onnistunut muuttamaan rutiiniasi eikä sinun tarvinnut käydä jääkaapilla.
Toista rutiinia aina mainostauoilla väkisin niin kauan, kunnes siitä tulee oikeasti rutiini.
Mitä rutiineja sinulla on elämässäsi? Voisitko liittää niihin jotain hyödyllistä. Lounastunnille voi liittää kävelyn toimistorakennuksen ympäri. Mitä muuta hyödyllistä keksit?
Tehosta elämääsi rutiineilla. Luo rutiineja. Tsemppiä päivään!
Yleisradio tekee yllättävän hyvää journalismia meidän verorahoillamme. Olen alkanut seuraamaan Yleä Facebookin kautta.
Ylen uutisissa Anne Orjala oli tehnyt selvitystä, mitkä ovat tyypillisimmät mokat mitä uudenvuodenlupauksiin liittyy. Juttua varten oli haastateltu personal trainer Marko Kuoppasalmea Kuntokompassin Personal Training Studiolta, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukkaa Mehiläisestä ja ravitsemusterapeutti Anne Kihlman-Kitinojaa.
Tyypillistä. Itsellenikin tulee asetettua usein tavoitteet hähmäisiksi ja rima liian korkealle.
Kuinka voit asettaa tavoitteita paremmin ja hyödyntää odotteluajat tehokkaasti?
Itsensä johtamisessa yksi perussääntö on, että tavoitteiden pitäisi olla a) realistisia
b) saavutettavissa olevia
c) mitattavia
Juuri samat tavoitteiden asettamisen perusvirheet ovat tyypillisimpiä myös ruokavalio- ja kuntoremontin lupaajille.
Tässä helppo lupaus, joka on toteutettavissa: 20 punnerrusta, 20 vatsaa, 20 selkää joka aamu aamukahvin yhteydessä koko vuoden ajan. Sen kun toteutat, niin olet jo pitkällä. Älä jätä yhtään aamua väliin.
Tee itsellesi rutiineilla lisää tehokkuutta. Hyödynnä mainostauot ja bussin odottelut venyttelyyn tai punneruuksiin. Näin sinulla ei mene yhtään aikaa liikuntaan.
Menestystä tähän vuoteen! Muista tavoitteiden pitää olla realistisia, saavutettavissa olevia ja mitattavia. Älä haukkaa liian isoa palaa kerralla. Säännöllisyys on usein tärkeämpää kuin määrä.
Pikkujouluaika on semisti railakasta aikaa. Bileitä löytyy joka viikolle. Skumppa auki ja kannat kattoon. Tanssilattialla tappiin asti. Aamulla vähän väsyttää ja on pikkaisen haastavaa kömpiä työpaikalle. Duunipäivän jälkeen illalla taas helpottaa kun pääsee nauttimaan kinkusta, laatikoista, ruokapunaviinistä ja siitähän se mopo taas lähtee käyntiin.
Pikkujouluissa hyviä puolia on hyvä ruoka, verkostoituminen, kiittäminen, kertaaminen, tsemppaus, kannustus, taakse ja eteen katsominen, rento meininki mutta on haittapuoliakin jos homma ei pysy hallinnassa.
Pikkujouluaika on maksalle rankkaa aikaa
Tälläkin viikolla olisi ollut viidet pikkujoulut tai vastaavat. Jos jokaisessa nappaisi neljä lasia viiniä viiden tunnin aikana, olisin edelleen ajokunnossa, mutta olisiko se menestymisen kannalta tarpeellista?
"Jos painan esimerkiksi 70 kiloa ja juon neljä lasillista viiniä neljän tunnin aikana, promillemääräni kohoaa 0,43:een.", kertoo tutkimusprofessori Hannu Alho THL:stä.
Yksillä bileillä ei siis ole merkitystä edes ajokuntoon jos pystyy pitämään juomisen tuossa max neljässä annoksessa. Kuitenkin pikkujouluissa tulee helposti otettua enemmän. Aluksi tietenkin alkuskumpat, ruuan kanssa pari lasia viiniä, kahvin kanssa avecin ja jatkoilla pari kolme. Yhdelle illalle tulee alkoholilaskurin mukaan näin 7 annosta joka on neljänä perus pikkujouluiltana(ti,ke,to,pe) toistettuna 28 annosta, joka ylittää suurkulutuksen riskirajan. Lisäksi perjantaisin tulee helposti otettua pari enemmän ja usein myös launtaina.
Pikkujouluaika tekee vaivihkaa monesta myyntimiehestä ja yrittäjästä tilapäisen alkoholin suurkuluttajan
Tilapäisellä suurkulutuksella ei ole isoakaan merkitystä menestymiselle, jos homma ei jää päälle ja pysyy hallinnassa. Jos.
Kesällä terassilla tissuttelu vähän niinkuin kuuluu asiaan. Pikkujouluissa kuuluu ottaa. Tervetuloskumpat, snapsit porukalla, kierros kaikille, punaviiniä jouluruokien kanssa. Kuinka paljon on sopivasti ja missä kohden on liikaa on ihan jokaisen oma asia, paitsi jos muut kärsivät oman subjektiivisen riskirajan ollessa liian korkealla.
Tavallaan tilapäinen suurkulutus on hyväksyttyä ja niin kai sen pitää olla, mutta kun muut alkavat huomautella juomisesta, on syytä katsoa peiliin.
Joillain homma ei vaan pysy lapasessa
Jokaisissa pikkujouluissa löytyy ne 1 tai 2 känniääliötä, joilla homma vaan ei pysy lapasessa. Yksi ihminen saattaa pilata monen ihmisen bileet. Aamulla on morkkis ja illalla meno jatkuu. Onneksi sellaiset voi passittaa hoitoon, vai voiko? Uskaltaako kukaan puuttua virtahepoon olohuoneessa? Onko alkoholiongelma suomalaisille oikeasti edelleen sellainen tabu ettei siitä saa puhua?
Vaikka homma pysyisi lapasessa, voi edelleen olla ongelma menestymisen kannalta, jos laiminlyömme muuten terveydemme hoitoa.
Menestyvä ihminen pitää huolta myös fyysisestä kunnostaan
Usein kuitenkin pikkujouluajan, kesälomien yms jälkeen moni on ihan romuna fyysisesti. Mitä me missaamme? Missaamme sporttailun.
Hyvässä kunnossa pysyäksemme tarvitsemme säännöllisesti liikuntaa. Mieluiten hikiliikuntaa 2-5 kertaa viikossa. Pikkujouluaikana on niin kiireistä, että liikunnasta tulee nipistettyä aikaa. Vastaava ongelma on kesällä: jumppatunnit ovat kesätauolla, on liian kuuma tai on jossain vieraassa kaupungissa eikä tunne juoksulenkkejä.
Älä missaa sporttailua. Muista liikkua. Muista pitää itsesi hyvässä kunnossa myös pikkujouluaikana.
Tarkkaile juomistasi, käytä alkoholilaskuria ja jos ei homma meinaa pysyä itselläsi tai kaverillasi lapasessa, tee juomatapatesti, lähetä hänet tai itsesi hoitoon. Voit kokeilla ensin myös itse-hoitoa.
Menestystä elämääsi! Muista pitää itsesi fyysisesti, henkisesti, sosiaalisesti, älyllisesti ja emotionaalisesti hyvässä kunnossa.
Teemme joka päivä satoja asioita, joihin emme tarvitse tahdonvoimaa. Niitä sanotaan rutiineiksi. Rutiineja voi myös laajentaa ja helppoon rutiiniin voi liittää jotain pientä kivaa. Jos aamu alkaa kahvinkeitolla, siihen voi helposti liittää liikuntaa. Rutiinin tunnistaa, että ne hoituvat ajattelematta eli automaattisesti.
Rutiineista on hyötyjä ja haittoja.
Ensin huonot: Jos rutinoidumme ja teemme kaikki kuten ennenkin, emme kehity. Taannumme ja tylsistymme.
Sitten hyvät:
- Rutiininomaiset muistisäännöt esim kotoa lähtiessä: "KännykkäLompakkoAvaimet" auttaa muistamaan mitä tärkeää pitää olla mukana.
- Itse luodut rutiinit esim säännöllinen liikunta "joka maanantai-ilta" auttaa pysymään kunnossa.
- Ennalta täytetyt tietyssä poimintajärjestyksessä olevat kauppalistat nopeuttavat kaupassa käyntiä
- Lentäjillä rutiinistartti lisää turvallisuutta
- Olen luonut itselleni viimeisen vuoden aikana rutiinin aamuisista punnerruksista. 20 rintaa, 20 selkää, 20 vatsaa aina aamukahvin yhteydessä. Näin saan herätettyä kroppani hyvin päivään ja pieni palkinto aamukahvi piristää mieltä ja toimii motivaattorina jos en muuten muista herätellä kroppaani.
Tehokkuusvinkki:
Mitä enemmän pystyt hoitamaan töitä ja arkea automatiikalla, sitä paremmin tahdonvoimaa riittää sitä vaativiin tehtäviin.
Miten luot rutiineja:
Koiria kouluttaneet tietävät hyvin, että rutiini muodostuu kolmesta osasta: signaali (cue), käytös (routine) ja palkkio (reward). Signaali kertoo, koska käytösrutiini pitää aktivoida. Rutiininomaisen käytöksen jälkeen tulee palkkio. Palkkio voi olla hyvin konkreettinen, kuten kofeiinin tuoma mielihyvä.
Esimerkiksi aamukahvi-rutiini toimii minulla näin:
1) Merkki rutiinin aktivoimiseksi on hohhoijjakkaa-fiilis heti sängystä noustua.
2) Käytös koostuu suodatinpussin asettelemisesta keittimeen, kahvin lappaamisesta suodattimeen, veden lisäämisestä säiliöön ja keittimen napsauttamisesta päälle.
2.5) Tähän väliin olen itse lisännyt itselleni liikuntarutiinin. 20+20+20 ehtii tehdä juuri siinä ajassa kun kahvit valuvat. Joskus ehdin vielä juoda lasin vettä ja vähän venytellä.
3) Aivot saavat palkkionsa (kofeiinin tuottama mielihyvä) hetken kuluttua.
Mitä rutiineja sinulla on elämässäsi? Voisitko liittää niihin jotain hyödyllistä. Lounastunnille voi liittää kävelyn toimistorakennuksen ympäri. Mitä muuta hyödyllistä keksit.
"Vielä ois voinut jatkaa lomaa." ja "Ei mitenkään ois jaksanu nousta töihin" lauseita kuulee näinä viikkoina usein. Mikä ihme saisi taas innostumaan työnteosta? Mistä saisi lisää energiaa arkeen?
Ihminen tarvitsee palautuakseen lomaa. Lomakauden päätteeksi keräsin tähän oppeja siitä, miten voi pitää jaksamista yllä ja miten voit taas palautua työkuntoon.
1. Lopeta lepääminen ja päätä mitä haluat loppuvuonna
Älä anna kroppasi olla laiska. Pakota itsesi liikkeelle. Käy kävelyllä metsässä tai jossain missä ei ole liikaa virikkeitä. Herätä sen jälkeen aivosi vaikkapa suunnittelemalla loppuvuoden tärkeimmät tavoitteesi. Mitä aiot saada aikaan ennen joulua? Yli neljä kuukautta aikaa. Siinä ehtii vaikka kirjoittaa kirjan, perustaa blogin tai vaikkapa ilmoittautua kiinnostavalle kurssille.
2. Buukkaa tärkeimmät palaverit heti ja päätä jokaisen kuukauden tavoitteet
Kun tiedät mitä haluat saada aikaan loppuvuonna, on aika pistää töpinäksi. Päätä ketä haluat tavata ja buukkaa palaverit heti. Merkitse ylös elokuun, syyskuun, lokakuun, marraskuun ja joulukuun tavoitteesi. Kirjaa tavoitteet sähköiseen kalenteriisi ja laita kalenterisi muistuttamaan ja kysymään saitko aikaan mitä halusit.
3. Ota kuntoilu taas mukaan arkirutiineihisi
Helposti loman aikana kuumalla kelillä itse jätän säännölliset urheilut väliin ja varsinkin jos on poissa kotipaikkakunnalta, tuntuu todella työläältä miettiä mistä löytyisi urheiluun sopiva paikka.
Kroppa pääsee loman aikana laiskistumaan ja veltostumaan. Aineenvaihdunta ja lihaksisto on lepotilassa.
Kuntoilu ja sporttailu saa kroppasi taas heräämään. Aion itse mennä huomenna taas uimaan. Käyn pari kertaa viikossa sporttailemassa. Minulle sporttailu on tapa pitää kroppaani hereillä ja kuntoa yllä.
4. Karkkipussi piiloon ja korkki kiinni, aloita syömään terveellisesti
Kesällä tulee liian helposti naposteltua koko ajan vähän jotain pientä. Pihalla kuumalla touhutessa lomalla katoaa janoon myös helposti pullo jos toinenkin virvoitusjuomaa. Turha sokeri virkistää hetken, mutta sen jälkeen väsyttää tuplasti enemmän.
Ajattelin kokeilla syödä kevyesti näin syksyn kunniaksi. Enemmän salaattia, vähemmän muita. Herkkujen napostelun sijasta kirjoitankin blogia. Onko sinullakin lipsahtanut epäterveellisen ruokavalion puolelle. Ruokavaliotasi tarkkailemalla voit vaikuttaa energisyyteesi.
5. Muistele miksi teet töitä?
Teetkö työtä, jolla on merkitystä? Auttaako työsi jotain muuta? Onko työstäsi iloa jollekin? Helpottaako työnteko rahahuoliasi? Minkä vuoksi sinä käyt töissä ja mitä tärkeää työsi ansiosta maailmassa tapahtuu. Oletko se sinä, jonka ansiosta muiden elämä on helpompaa ja siistimpää? Jokaisella työllä on merkitys. Muistele mitä merkitystä työlläsi on, niin on syy mennä töihin.
Näillä vinkeillä minä aloitan syksyni. Mitkä ovat sinun vinkkisi? Kommentoi ja kerro meille muillekin.
Tämä päivä oli todella tehokas! Innokkaana odotan uutta huomista päivää ja sitä kun pääsen huomenna heti aamusta uimaan! Odotan innolla sitä mahtavaa fiilistä, jonka saan sporttailun jälkeen.
On kiva olla taas töissä kun saa aikaan upeita asioita. City nousi suomen TNS Metrixin listoilla yhdeksi Top10 sivustoista sijalle 8. Wau!. Tästä on ilo startata syksy. Reipasta syksyä sinulle ja oikein paljon menestystä elämääsi!