Pikkujouluaika on semisti railakasta aikaa. Bileitä löytyy joka viikolle. Skumppa auki ja kannat kattoon. Tanssilattialla tappiin asti. Aamulla vähän väsyttää ja on pikkaisen haastavaa kömpiä työpaikalle. Duunipäivän jälkeen illalla taas helpottaa kun pääsee nauttimaan kinkusta, laatikoista, ruokapunaviinistä ja siitähän se mopo taas lähtee käyntiin.
Pikkujouluissa hyviä puolia on hyvä ruoka, verkostoituminen, kiittäminen, kertaaminen, tsemppaus, kannustus, taakse ja eteen katsominen, rento meininki mutta on haittapuoliakin jos homma ei pysy hallinnassa.
Pikkujouluaika on maksalle rankkaa aikaa
Tälläkin viikolla olisi ollut viidet pikkujoulut tai vastaavat. Jos jokaisessa nappaisi neljä lasia viiniä viiden tunnin aikana, olisin edelleen ajokunnossa, mutta olisiko se menestymisen kannalta tarpeellista?
"Jos painan esimerkiksi 70 kiloa ja juon neljä lasillista viiniä neljän tunnin aikana, promillemääräni kohoaa 0,43:een.", kertoo tutkimusprofessori Hannu Alho THL:stä.
Yksillä bileillä ei siis ole merkitystä edes ajokuntoon jos pystyy pitämään juomisen tuossa max neljässä annoksessa. Kuitenkin pikkujouluissa tulee helposti otettua enemmän. Aluksi tietenkin alkuskumpat, ruuan kanssa pari lasia viiniä, kahvin kanssa avecin ja jatkoilla pari kolme. Yhdelle illalle tulee alkoholilaskurin mukaan näin 7 annosta joka on neljänä perus pikkujouluiltana(ti,ke,to,pe) toistettuna 28 annosta, joka ylittää suurkulutuksen riskirajan. Lisäksi perjantaisin tulee helposti otettua pari enemmän ja usein myös launtaina.
Pikkujouluaika tekee vaivihkaa monesta myyntimiehestä ja yrittäjästä tilapäisen alkoholin suurkuluttajan
Tilapäisellä suurkulutuksella ei ole isoakaan merkitystä menestymiselle, jos homma ei jää päälle ja pysyy hallinnassa. Jos.
Kesällä terassilla tissuttelu vähän niinkuin kuuluu asiaan. Pikkujouluissa kuuluu ottaa. Tervetuloskumpat, snapsit porukalla, kierros kaikille, punaviiniä jouluruokien kanssa. Kuinka paljon on sopivasti ja missä kohden on liikaa on ihan jokaisen oma asia, paitsi jos muut kärsivät oman subjektiivisen riskirajan ollessa liian korkealla.
Tavallaan tilapäinen suurkulutus on hyväksyttyä ja niin kai sen pitää olla, mutta kun muut alkavat huomautella juomisesta, on syytä katsoa peiliin.
Joillain homma ei vaan pysy lapasessa
Jokaisissa pikkujouluissa löytyy ne 1 tai 2 känniääliötä, joilla homma vaan ei pysy lapasessa. Yksi ihminen saattaa pilata monen ihmisen bileet. Aamulla on morkkis ja illalla meno jatkuu. Onneksi sellaiset voi passittaa hoitoon, vai voiko? Uskaltaako kukaan puuttua virtahepoon olohuoneessa? Onko alkoholiongelma suomalaisille oikeasti edelleen sellainen tabu ettei siitä saa puhua?
Vaikka homma pysyisi lapasessa, voi edelleen olla ongelma menestymisen kannalta, jos laiminlyömme muuten terveydemme hoitoa.
Menestyvä ihminen pitää huolta myös fyysisestä kunnostaan
Usein kuitenkin pikkujouluajan, kesälomien yms jälkeen moni on ihan romuna fyysisesti. Mitä me missaamme? Missaamme sporttailun.
Hyvässä kunnossa pysyäksemme tarvitsemme säännöllisesti liikuntaa. Mieluiten hikiliikuntaa 2-5 kertaa viikossa. Pikkujouluaikana on niin kiireistä, että liikunnasta tulee nipistettyä aikaa. Vastaava ongelma on kesällä: jumppatunnit ovat kesätauolla, on liian kuuma tai on jossain vieraassa kaupungissa eikä tunne juoksulenkkejä.
Älä missaa sporttailua. Muista liikkua. Muista pitää itsesi hyvässä kunnossa myös pikkujouluaikana.
Tarkkaile juomistasi, käytä alkoholilaskuria ja jos ei homma meinaa pysyä itselläsi tai kaverillasi lapasessa, tee juomatapatesti, lähetä hänet tai itsesi hoitoon. Voit kokeilla ensin myös itse-hoitoa.
Menestystä elämääsi! Muista pitää itsesi fyysisesti, henkisesti, sosiaalisesti, älyllisesti ja emotionaalisesti hyvässä kunnossa.
Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä
Kirjoitettaessa soi Sanni - Kiitos & anteeksi
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:33
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin