Pistaasipähkinä on luonnon oma tehopakkaus. Lisäksi ne ovat herkullisia. Yhden kun ottaa, niin pian kädessä on jo iso kasa pistaasipähkinän kuoria.
Terveelliseen elämään kuuluu terve ja monipuolinen ruokavalio. Menestyvä ihminen syö terveellisesti ja pähkinät ovat osa ruokakolmiota. Pähkinät ovat aitoja luonnon tehopakkauksia. Pähkinöissä on elintarviketieteiden maisteri Satu Jyväkorven mukaan paljon hyvälaatuisia rasvoja, mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja.
Pistaasipähkinä alentaa kolesterolia
Kolesterolin alentajia on monenlaisia. Tutkimusten mukaan myös pistaasipähkinä alentaa kolesterolia. Jenkkitutkimuksessa, tutkittavat söivät 20 prosenttia energiastaan pistaasipähkinöinä ja samalla koehenkilöiden hyvä HDL- kolesteroli nousi 26 prosenttia ja huono LDL-kolesteroli laski 14 prosenttia. Jotain terveysvaikutuksia siis on.
Näin avaat pistaasipähkinän kuoren
Pussin pohjalle jää usein hankalia tapauksia. Tässä näppärä vinkki miten saat pistaasipähkinän kuoren auki.
Pistaasipähkinät sisältävät:
- paljon proteiinia
- kuitua
- kaliumia
- tiamiinia
- B-6-vitamiinia
- kasvisteroleita
- paljon antioksidantteja
"Pistaasipähkinöiden runsas antioksidanttipitoisuus suojaa elimistöä haitallisilta vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä." - Satu Jyväkorpi / Huippukuntoon
Menestys syntyy terveellisistä elämäntavoista, huippukunnosta, terveellisestä ruokavaliosta. Ruokakolmion mukaan pähkinöiden mukanaolo ruokavaliossa on hyväksi. Ei pähkinöitäkään kuitenkaan liiaksi. Muista tasapainoinen ruokavalio.
Menestystä elämääsi!
Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä