Perunoille oma maa

  • licence27

Nimerkki Tuomas tai jotain siihen suuntaan haaveili lottovoitosta / voiton mukanaan tuomasta vapaudesta tehdä valintoja. Minun suurin rahallinen lottovoittoni on ollut kymmeniä vai olisiko joskus tullut joku reilun sadankin. No joka tapauksessa valintoja on siltikin ollut tehtävissä ja jos hankintalistalle laittaa seuraavaksi käytetyn ison moottoripyörän voi hankinnan järjettömyyttä perustella sillä kun ajokausi on niin lyhyt. Eilen katselin kun iso katupyörä paahtoi sujuvasti menemään ja näyttää olevan lumet vähissä seuraavat 10 päivää, mustaa jäätä varmaan senkin edestä aamuisin.

Jos moottoripyörän unohtaa hetkeksi niin sitten voi ruveta pohtimaan omakotitaloa tai kesämökkiä. Koska kumpaankin niistä tyypillisesti tarvittavat rahamäärät A hankintahetkellä ja B elinkaaren aikana ylittävät käytettävissä olevat omat rahat täytyisi ilmeisesti käynnistää lainaneuvottelut pankin kanssa... No sitten taas kun jalat palaavat maan pinnalle niin kuinka paljon tilaa ihminen oikeasti tarvitsee asuakseen mukavasti? Onko se 18, 36, 72 144, 288, 358 vaiko +yli 475 neliömetriä?

Asuuko opiskelijasoluissa onneellisia ihmisiä? Onko kommuunissa asuminen mukavaa? Onko järkevää muuttaa kauas maalle jos työpaikka on suuren kaupungin keskellä?

Ainakin moni on perustellut maalle muuttamista sillä että samalla rahalla saa moninkertaisesti isomman asunnon, pihan, autotallin ja näköalan muuallekin kuin naapuritalon betoniseinään. Nyt aletaan kuitenkin taas puhua nukkumalähiöistä kun pikkukoulut, pikku päiväkodit, pikku postit, sivukirjastot, neuvolat ja terveysasemat laitetaan säästöjen nimissä kylmästi kiinni. Ihmisestä tehdään riippuvainen autostaan ja kohta jokaista ajettua kilometriä verotetaan. Niin verotetaan nykyäänkin polttoaineen ja muiden maksujen kautta

Jos nyt sitten ostaisin vasaran ja nauloja ja rupeaisin paukuttamaan seinäelementtejä jotain korpimökkiä varten kasaan niin kyllä on aika tarkkaan mietittävä kuinka isossa olisi järkevää tai ylipäätään varaa asua. Millä lämmittää, millä jäähdyttää ja ottaako sähköliittymää vai ei. Moni pitää sähköliittymää välttämättömyytenä- kyllä se asumista helpottaa, mutta vuoden polttomoottorigeneraattorisähkön varassa asuneena tiedän että ilmankin voi pärjätä- onhan Suomi ollut asuttu arviolta 10000 vuotta ja vesivoimalla sähköä on alettu tuottaa jossain 1891 tienoilla. Mekaanista energiaa on osattu hyödyntää jo paljon kauemmin.

Nykyään kun sähköliittymälle on olemassa tietyin edellytyksin todellinen vaihtoehto- siis se että sähkö tuotetaan itse auringon ja tuulen avulla. Lämmitykseen vaihtoehtoja on enemmän, mutta jos sähköä on rajallisesti se ajaa polttamaan jotakin. Se onkin sitten kokonaan eri juttu paljonko se tekniikka tulee maksamaan ja talo sen kaiken tekniikan ympärille.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus