Veikkausliiga 2017 pyörähtää käyntiin ylihuomenna 5.4. kahdella ottelulla: HJK - VPS ja SJK - FC Lahti.
Ulkomaalaispelaajavahvistuksia riittää, mutta moniko yltää Eremenko-tasolle?
Eremenkoja ei näy enää suomalaisessa jalkapallosarjoissa, perhe on hajonnut maailmalle: isä Alexei, s. 1964, muuttanut Kazakstaniin pääsarjaan Karagandan valmentajaksi; nuorin poika Sergei, s.1999, palloilee Baselissa; Roman, s.1987, kärsii kokaiinikäryään vuoden 2018 loppupuolille sekä Alexei jr on lopettanut ja muuttanut Moskovaan.
Nuo kaikki Eremenko-uutisaiheet tapahtuivat juuri Mårten Westön Eremenkot-kirjan, S&S 2016, julkistamisajankohdan kynnyksellä viime syksynä, eli eipä juuri pahemmin voinut perheestä kaiken tyhjentävästi kertovan kirjan käydä.
Jalkapalloperheen tarina kuuluu paksun kirjan alaotsikko. Viisisataasivuinen menestystarina jää näin lukijan kannalta pahimmoilleen kesken, ja takuulla harmitti ja nyppi myös Westön mieltä, kahden vuoden yksityiskohtaisen ja järjestelmällisen suururakan jälkeen.
Kirja alkaa Alexein lapsuudesta maaseudulla Rostovin kaupungin liepeillä lounaisessa Neuvostoliitossa ja päättyy valmentajapotkuihin Pietarsaaren Jarosta viime vuonna. Elämää siinä välissä 52 vuotta. Suomessa puolet elämästä, pieni pätkä myös Ateenassa ja Tromssassa.
Suomen kansalaisuus.
Varsin kummallinen tilanne oli kaksilapsisen nuoren perheen saapuminen juhannuksena 1990 Pietarsaaren autioon kaupunkiin vilkkaasta Moskovasta, ja monta kummaa oli vielä edessä ennen kuin ruotsinkielinen suomalaisuus alkoi sujua ja arki luonnistua, hommat hoitua.
Pitkä mielenkiintoinen tarina toisenlaisesta maahanmuutosta.
Lukija saa uutta näkökulmaa maahanmuuttoproblematiikkaan - kuin myös jalkapalloiluun uutta potkua!