Naiset eivät ole kiltimpiä kuin miehet. Fyysisesti heikompina ja ihmissuhteista riippuvaisina naiset eivät voi vaarantaa suhteitaan käyttämällä suoraa aggressiota tai väkivaltaa - joten he oppivat jo pienenä käyttämään sosiaalisia taitojaan manipulointiin: miten saada tahtonsa läpi ja pysyä leikin keskipisteenä suututtamatta muita. Sanoo sukupuolieroja tutkinut neurobiologi Louann Brizendine.
Tutkijat keksivät käsitteen ”pinkki aggressio” kuvaamaan ilmiötä, jonka jokainen joskus tyttöporukassa ollut tunnistaa, ellei ole ihan ulalla sosiaalisista peleistä. Pinkkiä aggressiota on esimerkiksi se, kun tyttö ehdottaa toiselle jotakin, josta hänen on vaikea kieltäytyä vaikuttamatta itsekkäältä ja ikävältä kaverilta. Asia siis esitetään ystävällisen ehdotuksen muodossa.
Brizendine väittää, että jotkut naiset jäävät pikkutytön asteelle ja alkavat kirkua, jos joku ei tee kuten he pyytävät tai jos he eivät saa olla kaiken keskipisteenä. Vähän samaan tapaan kuin jotkut hiekkalaatikkoasteelle jääneet miehet, jotka iskevät heti lapiolla päähän, jos ei toinen tee niin kuin sanotaan.
Pinkin aggression kohde joutuu helposti ansaan. Jos toinen sanoisi suoraan jotain ikävää, voisi puolustautua tai sanoa, et hei älä ole törkeä. Piiloaggression kohteeksi joutunut harvemmin keksii nopean ja tyylikkään väistöliikkeen tai varsinkaan upeaa vastaiskua, jolla saisi tilanteen kääntymään omaksi voitoksi. Jotkut taitavat manipuloijat onnistuvat jyräämään toisen vielä niin, että yleisö symppaa sikaa eikä uhria, niin kuin normaalidraamassa kuuluisi.