Pikadeittitulokset ennustavat paremmin tulevaa parisuhdetta kuin useimmat tutkimukset. Erilaisissa kyselyissä ja tutkimuksissa ihmiset kertoilevat kyllä mieltymyksistään ja preferensseistään, mutta livedeiteillä ihmiset joutuvat oikeasti päättämään kiinnostaako toinen vai ei.
Pikadeitit ovat yllättävän tehokas tapa karsia ne ihmiset, joita ei halua enää tavata romanttisissa merkeissä. Deiteille osallistuvat etsivät parisuhdetta, ja toisen ulkonäön ja ominaisuuksien skannaaminen vie yllättävän vähän aikaa.
Aiemmin on selvinnyt, että esimerkiksi rentous ja itsevarmuus toimii pikadeiteillä hyvin. Tyyneys näkyy jopa valokuvissa, joten Tinderissäkin ihmiset valitsevat mieluiten ihmisiä, jotka eivät vaikuta estyneiltä ja ahdistuneilta.
Psykologian tutkijat Phil Janz, Christopher A. Pepping ja W. Kim Halford tutkivat vuonna 2015 ihmisten kykyä läsnäoloon pikadeiteillä. Mikä saa ihmisen ihastumaan ekoilla pikatreffeillä?
Sukupuoliero oli selvä. Miehet arvostavat eniten naisen ulkonäköä. Sillä onko nainen erityisen kiinnostuneen oloinen juuri hänestä, ei ole miehelle merkitystä. Kauniit naiset voivat antaa ajatustensa harhailla.
Naiset sen sijaan pitivät erityisen tärkeänä mieheltä saamaansa huomiota. Jos mies keskittää kaiken huomionsa naiseen ja vaikuttaa kiinnostuneelta, on nainen halukas tapaamaan miehen mahdollisesti uudestaan. Naiselle miehen huomio on jopa tärkeämpää kuin ehdokkaan komeus.
Tutkijat olivat hieman ihmeissään tuloksesta, sillä aiemmissa tutkimuksissa miehen ulkonäöllä on ollut suurempi merkitys naisille. Psykologit arvelevat miehen kyvyn läsnäoloon pohjautuvan rentouteen. He arvelevat myös, että läsnäoloon pystyvillä miehillä on muita paremmat kommunikaatiotaidot.
Jos naisilta kysyttäisiin, olisi vastaus selvä. Kaikki naiset tasaisesti huomioiva mies ei pidemmän päälle kiinnosta partnerina.
Jos mies kulkee naiselta toiselle ruinaamassa, miksi kukaan nainen haluaisi hänet? Miehen on haluttava juuri sinut.
6 kommenttia
shiwan8
28.1.2018 13:24
Listauksesta puuttuu muutama olennainen tekijä. Ei arvioitu miten varakasta imagoa mies ylläpitää vaatetuksellaan jne. Noin leväperäinen tutkimus ei kerro vielä mitään olennaista.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
En halua varakasta
30.1.2018 12:02
Totta. Lukuisat tutkimukset osoittavat sen, että mitä varakkaampi ihminen on, sitä kusipäisempi hän myös on. Mitä suurempi varallisuus, sen vähemmän empatiaa huonommin toimeentulevia kohtaan, sitä enemmän ihminen ajattelee olevansa varakas koska on fiksu ja ahkera ja sitä enemmän hän pitää köyhyyttä köyhien omana syynä. MItä varakkaampi ihminen, sitä todennäköisemmin hän on valmis rikkomaan yhteisiä sääntöjä ja lakeja. Ja tämä oli ihan paras: Testitilanteessa ihmiset luulivat että testi oli lomakkeen täyttäminen ja heidät vietiin erilliseen huoneeseen täyttämään sitä sanoen "älä välitä tuosta karkkikasasta, se on menossa lastensairaalan syöpäosaston lapsille." Todellinen testi olivatkin ne piilokamerat huoneessa: Mitä varakkaampi ihminen, sen todennäköisemmin hän varasti syöpälapsille tarkoitettuja karkkeja.
Niinpä naisena haluan ehdottomasti tietää miehen varakkuuden asteen, sillä en missään nimessä halua varakasta miestä. Tulen omillani toimeen ja haluan kuitenkin ns. erillissuhteen, jossa molemmilla on oma kämppä, joten miksi riskeeraisin varakasta etsimälllä sen, että saankin itseään muita parempana pitävän, lakeja rikkovan, epäempaattisen kusipään?
shiwan8
2.2.2018 11:50
Ja tästä huolimatta miehen varallisuus ja status ennustavat hänen suhteittensa naisten pysyvyyttä, kauneutta ja yhteistyökykyä paremmin kuin mikään muu tekijä. Sinä et ehkä halua rikasta, vaikutusvaltaista miestä, mutta todella moni muu haluaa. Samainen mies voi olla kyllä "kusipää", mutta kummasti se tämän hepun kainalossa oleva mimmi on jotakuinkin kaikin tavoin halutumpi kuin nämä jotka ovat sinun kohderyhmäsi kainaloissa.
En halua varakasta
2.2.2018 11:56
Niin, pakko sanoa, että monilla naisilla tavoite ei olekaan tasapainoinen kahden aikuisen välinen suhde, vaan he etsivät itselleen elättäjää.
Koska itsetuntoni on sisältä ohjautuva - pysyvä tunne siitä että olen rakastamisen arvoinen ja arvokas ihminen - siihen eivät muuttuvat ulkoiset seikat vaikuta. Se kuinka "haluttu" esimerkiksi olen jonkun suuremman ihmisjoukon silmissä on minulle täysin merkityksetöntä. Minun itsetuntoni ei rakennu sen varaan millainen puoliso minulla on, millainen työ tai koulutus tai ulkonäkö tai älykkyys tai varallisuus minulla on, tai minkään muunkaan ulkoisen seikan varaan.
Siitä syystä itsetuntoni onkin sitten täysin immuuni, mitä tulee muiden ihmisten mielipiteisiin - ne kertovat enemmän heistä kuin minusta. Samoin olen immuuni markkinatalouden "osta tämä niin sinusta tykätään enemmän" -markkinoinnille.
Niinpä minun ei tarvitse olla haluttu kenenkään muun, kuin oman kumppanini silmissä. Mitä ihmeen merkitystä minulle voisi siis olla sillä, olenko haluttu jonkun minulle tuntemattoman ja epäkiinnnostavan ihmisen silmissä.
Sellaisilla asioilla on merkitystä vain niille, joilta puuttuu se itsentunto sisältään, niinpä he etsivät sitä ulkoisista seikoista, jolloin se on aina minkä tahansa satunnaisen tapahtuman horjutettavissa. Ei kiitos sellaiselle.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
licence27
4.2.2018 19:25
Olikohan tämä otos siitä samasta tutkimuksesta missä samat henkilöt esiteltiin naisille eri taustatiedoilla ja ammateilla? Lentäjät ja lääkärit keräsivät pisteet ja tehdastyöläiset ulkonäöstä riippumatta jäivät vähälle huomiolla.
Vastaa kommenttiinRaha, valta ja sosiaalinen status vetoavat joihinkin naisiin vaikka kukaan ei halua moista myöntää. Sit jos nainen on itsenäinen, hyvätuloinen/vakavarainen niin silloin muut kriteerit tulevat paremmin esiin.
Vastaa kommenttiin
shiwan8
19.2.2018 04:06
Yleensä ne kriteerit kyllä ovat pitkälti kiinni omista lähtökohdista. Hyvätuloinen nainen tuppaa hänkin haluamaan parempituloisen miehen.